Česká repre na Evropském poháru ve Vogelu

Početná grupa naších lyžníků minulý týden vyrazila na Evropský pohár ve slopestylu do slovinskýho Vogelu. Naši se vůbec neztratili a přivezli zajímavý umístěný!

Česká reprezentace má březnovej program nabušenej jak po kilu steroidů. Ani druhý víkend neměl náš výběr leháro a vyrazil v hodně početným složením na dvojzávod Evropskýho poháru ve slopestylu do slovinského Vogelu. Kromě tradiční dvojky Vojta BřeskýŠimon Bartík nabrali směr Julské Alpy taky mladíci ve složení Kuba Roj, Vojta Ševeček, Kuba Woth, Štěpán HudečekMatěj Švancer. Cíl byl jasnej. Posbírat zkušenosti a hlavně nějaký ty FISový body, protože těch není nikdy dost. Třeba Šimba by si rád díky nim konečně vyjel účast na Světovým poháu, kde zatím může startovat pouze Vojcek. Jestli se to úspěšně podařilo, se hned dozvíme.

Páteční i sobotní závod jako už obvykle opět narušilo labilní počasí. To je letos velký strašák a závody se tak nakonec odjely pouze na jednu jedinou jízdu. Naštěstí styl hop nebo trop našim lyžníkům celkem sednul. Nejlepšího výsledku na Evropáku dosáhl Šimon Bartík, kterej v pátek bral skvělý druhý místo ze třiceti tří startujících zabijáků. Lepší než Šimba byl pouze Ital Ian Rocca. Na stupně vítězů je pak doprovodil další špageťák Kilian Morone. Jen o dva body méně pak posbíral náš další zástupce Vojta Břeský. V jízdě zavdal switch dub 900, pravej cork 720270 ze zetka, což celkově stačilo na nepopulární bramboru. Z našich borců se ještě do top ten vešel na osmém místě Matěj Švancer s dub corkem 1080 nebo dabl fróňem a nejlepší desítku uzavíral Kuba Roj. Hned za ním pak figuroval Štěpán Hudeček. Sedmnáctej flek pak opanoval Vojta Ševeček a výsledkovou listinu na třicátým třetím místě uzavíral Kuba Woth.

Sobotní klání vzal jak přes kopírák Vojcek, kterej vybojoval druhou bramboru za víkend. Šimbovi závod tentokrát nesedl a bral až osmnáctou pozici. Nicméně body z prvního závodu mu zajistili možnost tento týden startovat na Světovým pohárSeiser Almu, což je super! Největší nálož bodů si tentokrát vykoledoval mladej Novozélanďan Ben Harrington. Ian Rocca přidal stříbro a bronzová placka mířila do Španělska za Thibaultem Magninem. Slušnou výkonnost držel i Matěj Švancer, kterej si o příčku polepšil na sedmou pozici. Stejně jako Vojta Ševeček, kterej poskočil na desátej flek. Kuba Roj pak skončil na čtrnáctým místě a Štěpán Hudeček na šestnáctým. Kuba Woth do druhýho závodu bohužel nezasáhl. Abychom ještě nezapomněli na dámy, tak v pátek kralovala Marie Elvira Ros z Norska, v sobotu jí výhru oplatila o rok starší Maria Elisa Nakab z Itálie.

Naší nejúspěšnější dvojky ve Slovinsku Šimona BartíkaVojty Břeskýho jsme se zeptali na krátký hodnocení úspěšnýho víkendu:

Vojta: „Trip nemůžu hodnotit záporně. Přivezl jsem si domů dvě čtvrtý místa, takže jsem mega rád. Mezi jezdci na startu byla super atmosféra, všichni si dávali se všema pěstičky a povzbuzovali se navzájem. V každým závodě jsme ale měli jen jednu jízdu kvůli počasí.“

Šimba: „Na Slovinsku jsme naskočili do dvou Evropskejch pohárů, bohužel nás čekalo opět foukavý počasí a v obou závodech se stačila odjet jen jedna jízda, než přišel mordor. Trať se skládala ze dvou skoků, jeden větší na duby, jeden menší a dub kink rail, kterej se pekelně hryzal. První den se mi povedlo odjet switch dub cork 1080 safety do switch right corku 720 mute a switch to switch na dub kinku (chtěl jsem pretzl 2, ale jak říkám, nebyla to sranda na tom railu). Druhej den jsem musel čekat deset minut na startu, než se trochu uklidní vichr, načež jsem si switch duba rozmyslel a pokazil jízdu. Druhý místo z prvního dne ale zahřálo u srdíčka, lepší jsem zatím na Evropáku nevyjel. Díky tomu můžu teď i na finále Svěťáku do Seiser Almu.“

Našim samozřejmě gratulujeme! Náročnej březnovej program pokračuje hned tento týden, kdy se Šimba, jak už prozradil, přesunul do italskýho Seiser Almu, kde ho čeká závěřečnej závod Světovýho poháru ve slopestylu. Budeme držet palce a závod jako vždy bedlivě sledovat! 

Výsledky Evropskýho poháru ve slopestylu ve Vogelu:

Pátek:

Muži:

1. Ian Rocca (ITA)
2. Šimon Bartík (CZE)
3. Kilian Morone (ITA)
4. Vojta Břeský (CZE)
5. Vito Backhausen (GER)
6. Ben Harrington (NZL)
7. Thibault Magnin (ESP)
8. Matěj Švancer (CZE)
9. Orest Kovalenko (UKR)
10. Kuba Roj (CZE)
11. Štěpán Hudeček (CZE)

17. Vojta Ševeček (CZE)
33. Kuba Woth (CZE)

Ženy:

1. Marie E. Ros (NOR)
2. Sophia Insam (ITA)
3. Maria E. Nakab (ITA)
4. Thea Fenwick (GBR)
5. Maialen Oiartzabal (ESP)

Sobota:

Muži:

1. Ben Harrington (NZL)
2. Ian Rocca (ITA)
3. Thibault Magnin (ESP)
4. Vojta Břeský (CZE)
5. Kilian Morone (ITA)
6. Nicolas Biembacher (GER)
7. Matěj Švancer (CZE)
8. Ben Barclay (NZL)
9. Oleg Guch (UKR)
10. Vojta Ševeček (CZE)

14. Kuba Roj (CZE)
16. Štěpán Hudeček (CZE)
18. Šimon Bartík (CZE)

Ženy:

1. Maria E. Nakab (ITA)
2. Sophia Insam (ITA)
3. Thea Fenwick (GBR)
4. Kateryna Kotsar (UKR)
5. Maialen Oiartzabal (ESP)

FIS web najdeš zde.

Foto by Daly a David Šavli

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...