Česká repre na FIS Haflpipe&Slopestyle Open na Kaprunu

Nedávno jste si mohli přečíst jak si vedla slovenská repre na FIS závodech na Kaprunu a dnes tu konečně máte report také od českých reprezentantů.

Česká newschool reprezentace vyrazila na první FIS závod této sezóny, který se konal na Kaprunu v Rakousku 5.-6. 12. Posádka byla následující Pepé Kalenský, Roman Dalecký, Marek Skála, Filip TarabaVlasta Woznica a celý výlet nám asistoval snowboarďák Honza Nečas

První den se jela halfpipe, ale nikdo z nás do závodu nenastoupil, neboť bohužel nemáme v rampě tolik natrénováno a celý závod se jel za nekřesťanského počasí. Všichni jsme se tedy těšili na úterý, což byl pro nás den D a na programu byl slopestyle. Bohužel se opakovala stejná písnička a to v podobě “úžasného” počasí, kdy chvílema nebyl vidět první skok a o silném větru ani snad nemluvě.

Jezdci byli rozděleni do 2 heatů a z každého heatu postupovalo 6 jezdců do finále. Závod začal prvním heatem, v kterém se objevil Marek Skála. Mario dával sw 5 truck, cork 9 tail, ale úplně se mu nepovedli raily a dveře finále pro něho tentokrát zůstali zavřené. Zbytek reprezentačního teamu byl až v heatu 2. Největším výhercem se stal Vlasta, který se ztratil, prošvihl tréning a objevil se až přímo v závodě se slovy: “To už začal tréning?”. Vlasta se s tím tedy nepáral a narval to na tvrďáka rovnou do závodu. Bohužel se tato strategie ukázala jako neúspěšná. Byly z toho dva pády a dveře finále se před Vlastou bohužel zavřeli. Filipovi utekla finálová účast o jedno jediné místo a nakonec skončil se svojí sérkou sw5 tail, cork 7 mute na 7. nepostupovém místě. Do finále se podařilo postoupit Dalymu ze 4.místa a Pepému z 1.místa v druhém heatu

Při začátku finále nám počasí ze své krásy ještě trochu přikrmilo a odjet plynule svojí finálovou jízdu byl až nadlidský úkol. Kluci se s tím nakonec poprali a bylo z toho 7.místo pro Romana Daleckého, který předvedl na skokách asi nejlepší jízdu ze všech flat 5 japan, sw cork 9 mute, ale úplně se mu nepovedli raily. Rozhodčí tentokrát k Pepému nebyli úplně férový a za jeho velice slušnou jízdu, kterou můžete vidět celou natočenou na videu, mu přisoudili až 5.místo.

Za zmínku stojí ještě informace, že Zuzka Stromková obsadila v holčičím slopestylu 1.místo.

No a našeho nejúspěšnějšího reprezentanta Pepého Kalenského jsme se optali na krapet dojmů ze závodu.

Čau Pepé jak si byl se svým výsledkem nakonec spokojenej?

Pepé: Tak s výsledkem jsem upřímně spokojený nebyl. Za první jízdu jsem obdržel 55.50 bodů a to jsem neustál čistě druhý skok a raily jsem jen tak přejel, druhou jízdu jsem zajel úplně čistě bez zaváhání a dostal jsem 57.25 bodů. Takže rozhodčím dávám palec dolu.

Co jsi říkal na setup parku? 

Setup byl zajímavý a já jsem si ho celkem užíval. Jediná nevýhoda byla ve velikosti skoku, první byl celkem malý 6m. Na druhý skok se muselo šíleně brzdit a vychytat správnou rychlost byl celkem oříšek. 

Jaká byla celkově konkurence? Koukal, že jeli hlavně domácí mlaďasové. 

Konkurence nebyla úplně veliká, ale musím přiznat, že i zahraniční mlaďáci jezdí na slušném levelu. 

A jaké další nejbližší plány máte s repre? 

Na začátku ledna by mělo proběhnout soustředko, asi v Mayrhofenu a dále se chystáme na závody do rakouského Brandu na evropák.

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...