Frostgun Invitational 2012

Francouzské Val Thorans hostilo bigair kontest Frostgun Invitational a opět se děly věci! Jukej na report.

Sice se říká „zpitej jak Dán“ nicméně tahle placatá země ovládá i jiné věci než alkáč. Jo, patří mezi ně i freeskiing. Totiž právě v tomhle severským království má původ akce Frostgun Invitational, které se stejně jako loni uskutečnila ve francouzském středisku Val Thorens. No a, že nešlo o žádnou nazdařbůh akcičku je snad jasné. Jen tak pro představu na ridery čekala kopna s ctihodnými rozměry placky 31 metrů (slovy třicet jedna metrů!), kde se ještě navíc lítalo přes sedmnáctimetrový gap. To už myslím je celkem dobrý žrádlo, ne?!

Pozvání na takovou macatost samozřejmě dostala jen dvacítka vyvolených. A co jméno to pojem. Vzhledem k tomu, že ve Francii vyrostl prozatím největší letošní závodní kicker čekala se pekla peklovitá V kvalifikaci měl každý z dvacítky pozvaných celkem tři skoky z nichž se lepší dva počítaly. No a do oblíbeného battle čtvrtfinále tak samozřejmě mohla postoupit logicky pouze osmička nejbrutálnějších letců! Té po kvaldě vévodil Henrik Harlaut před dvojicí Kai MahlerRuss Henshaw. Kromě nich se na finálové souboje mohl těšit Espen Bergh, Gaute Silseth, PK Hunder, Rico SchulerJonas Hunziker.

Čtvrtfinále už bylo nemilosrdným soubojem jeden proti jednomu. Na žádný odrhovačky nebyl čas. Každý rider měl pouze dva pokusy vytasit nejvyšší kartu, takže bylo jasný, že se bude dublovat až do aleluja. První dvojka severskej souboj Gaute SilsethHenrik Harlaut. Gaute dub 1260, E-​dollo bio 1260 tail. Gaute se poroučel. Další seveřan Espen Berghdub 1260 proti pravýmu doublu 1260 mute od Russe Henshawa. Jasně šel dál Australan. A dublovala se dál. Rico Schulerdub 1260 tail vs. PK Hunderdub 1080 mute. Rico jde dál. A poslední čistě švýcarská dvojce aby se to nepletlo: Jonas Hunziker dub 1260 muteKai Mahler dub 1260 double japan. Jonas měl tentokrát smůlu.

Dál už šla pouze čtyřka přeživších. Henrik Harlaut jezdící celou dobu bez hůlek opět nasadil bio 1260 tail. Mladík Rico Schuler ale vytasil prasárnu dub 1620 tail! Všem bylo jasný, kdo má jít dál. Druhé semifinále a Russ Henshaw se svým klasickým pravým dub 1260. Další švýcarská mladá střela alias Kai Mahler ale tasil dub 1260 double japan shifty na čistotu. Bylo rozhodnuto. Finále bude čistě ve švýcarský režii.

Ještě před finálovým battlem se předvedli v malém finále dva zkušenější jezdci. Henrik si s tím hlavu moc nelámal a opět předvedl svůj bioprodukt. Ani Russ neexperimentoval a svým doublem mute to japan si zajistil třetí flek. Souboj o krále odstartoval Rico opět se svým motouzem dub 1620 tail! Kai sice v uvozovkách odpověděl „jen“ dub 1260 double japan shifty a dub 1080 poke nosemute ale jeho čisté provedení na Ricův rotaček nakonec stačilo. Vítězem se tak stal Kai Mahler. Finálové souboje tak celkem přinesly osm zabijáckých soubojů, kde se dublovalo hlava nehlava. Myslím, že k tomu netřeba nic dodávat…

Výsledky Frostgun Invitational 2012:

1. Kai Mahler – dub 1260 double japan shifty

2. Rico Schuler – dub 1620 tail

3. Russ Henshaw – pravej dub 1260 mute japan

4. Henrik Harlaut – bio 1260 tail

5. – 8. Gaute Silseth, Espen Bergh, PK Hunder, Jonas Hunziker

Videa z Forstgun Invitational 2012:

Nejlepší tři od downdays.eu:

Frostgun sestřih:

Frostgun od Skipass.com ZDE

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...