Jumpark Freeski Open 2015

V areálu Jumparku se uskutečnil další ročník freeski závodu Jumpark Freeski Open 2015

Tak máme za sebou klasický podzimní závod v Jumparku. Do závodů se přihlásilo 10 závodníků, 4 v kategorii děti a zbytek dospělí. Kvalifikace probíhala netradičně, a to formou Jamu o peníze. Kdo dal trik, který lahodil oku rozhodčího, dostal 100Kč. Takto se v kvalifikaci rozdalo 5000Kč a dalších 5000 čekalo na vítěze finále.

Kvalifikace se jela půl hodiny na railech a půl hodiny na skoku, a tak si na své přišli jak vyznavači jibbingu tak skokani. Z kvaldy postupovali do finále 3 dospěláci a 3 děti. K vidění byli triky jako Dub 12 mute od Radka Palkosky, člena juniorského výběru ČR, nádherná flat 9 mute od Martina Kavky, pozadu nezůstali ani Martin Liška s cork 5 a flat 5, Marek Kubín s jeho obřím backflipem, Pája s cork 9 tailem a nebo rodea Ričího Jurečky.

Na railech nejvíc předvedl Pája Pleskač s 2 na swap, 2 ven nebo 2 na precl 2 ven. V kategorii dětí se předvedl Vojta Ševeček, který skákal na velkém skoku 720, místy 5, sideflip, Dan Urban dával dalekou 5 s tailem, Štěpán Hudeček, který skákal stylové 5 s mutem, backflipy a sideflipy, nebo Adam Zavadil s jeho 540 safety a pokusy o 720 na velkém skoku. Bylo se na co dívat, krásné počasí nám tento den zpříjemnilo a doufáme, že si ho užili nejen jezdci ale také diváci, kterých se zde sešlo ke stovce.

Pořadí:
Muži:
1. Radek Palkoska
2. Martin Kavka
3. Martin Liška

Děti:
1. Vojta Ševeček
2. Dan Urban
3. Štěpán Hudeček
4. Adam Zavadil

Díky partnerům, kteří závod podpořili, zejména Ústecký kraj, město Most Armada.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...