King of Freeski

Máme tady ohllédnutí za víkendovým King of Freeski včetně macaté fotogalerky od Lukyna Wagnetera.

Únor byl jako tradičně na kontesty, závody a openingu opět tučný jak konto saúdskoarabského šejka. To přesně platilo i o minulém víkendu, kdy snad každé druhé středisko pořádala nějakou tu akcičku. Bylo tak z čeho vybírat. Pro freeskiera tu ale byla jedna akce, kterou by s velkou pravděpodobní neměl nechat ve stínu. Nová Freestyle Area ve Vítkovicích totiž hostila King of Freeski, kde byl jasný podtitul. Ten zněl Mistrovství republiky. Jak tedy toto majstrovství nakonec dopadlo?

I přes lákavý titulek do Vítkovic nakonec dorazila spíše skromná návštěva freeskierů, a to i přesto, že sobotní počasí oproti pátku už bylo celkem v kladu a navíc kromě slopestylového závodu se také jel jibový cash fot tricks. Takže klasické rozdávání bankovek na přilepšenou za povedený trik. Na dorazivší bandu čekal závodní setup, který se skládal z dvou jibovacích a dvou skokových platforem. Na výběr byl kink railstreet na první platformě, kláda bonk, step up bednarail na druhé a menší skok a závěrečný největší polet, kde byla jak menší tak pak ta největší kopna v parku.

Formát byl jak z klasické slopestylové encyklopedie. Jely se tři jízdy z čehož se nejlepší počítala. Do finále, které se jelo na chlup stejně jako kvalda se pak jukla půlka riderů a jeden junior a jedna holka. Víc jich prostě z posledních dvou kategorií nedorazilo. To v pánské tlupě se na start postavili lyžníci jako Ondra Beneš, Lukáš Pospíchal, Dan Hanka, Fanda Jetmar, Dan Koudelka, Šimon Bartík, Lukáš Berro nebo třeba Vlasta Woznica. Teď už ale k vítězům a jejich trikovému arzenálu.

Člen juniorské reprezentace Fanda Jetmar si vyjel třetí flek za jízdu fs switch up 270out na lámačce, handrag 180, switch unnatural 540 a závěrečný d-​spin 900. Na druhém místě se pak usadil ostřílený  elegán Ondra Beneš řečený Cumel. Ten klasicky se svým pětihvězdičkovým stylem nasadil fs switch 270out na kinkrailu, handrag 180 na kládě, switch 360 a switch 540 poke safety. No a vítězství a tím pádem titulem mistr republiky se od soboty může honosit orlickohorský Dan Hanka. Ten se s tím totiž absolutně nepáral a vystřihl fs switch up precl 270out na speed streetu, lazy 540, switch 720 double mute a závěrečnou switch 1080 mute shifty a nebylo co řešit.

Mezi juniory tak pak měl lehkou úlohu Vojta Břeský, který si s překážkami pohrál ve stylu straight jib na streetu, bonk, double nose straight air a závěrečnou switch 360. Dívčí kategorii pak opanovala momentálně pražská Slovenka Péťa Jurečková. Po skončení ofiko slopestylu se pak všici přesunuli drtit raily, kde se rozdávalo slušných 8000Kč jako cash for tricks. Triků padalo nepopsatelně jako vždy habaděj, ale opět vyčníval Dan Hanka, který vytasil třeba specialitku 450 transfer to one foot. Zajímá to věcička.

No a abychom se blíže dozvěděli dojmy ze závodu zeptali jsme se na pár všetečných otázek právě vítěze Dana Hanky:

Čus Dane takže první místo z Vítkovic určitě spokojenost, že?

Dan Hanka: Tak určitěěěě!

Jak se ti líbil setup parku a vůbec jak sis celej den užil?

Setup parku byl super, nic mega velkýho z čeho by šel strach, ale ani nic malýho, na čem by se nedalo nic vytvořit. Park je po celý sjezdovce od shora až dolů, vlek je rychlá kotva bez fronty, takže to bylo fakt dobrý. Vzhledem k těmhle vlastnostem sem si dal asi milion jízd a fakt dobře sem si zashredil!

Mysliš že by ti vítězství na Mistrovství ČR mohlo pomoct do repre?

Mmm.. Já se poslední dobou spíš soustředím na hledání viteálů...

Co máš v nejbližších týdnech na programu?

V nejbližších týdnech? Teďkon stavíme, ladíme a testujem O'NEILL Soldiers, který budou teď v sobotu. V březnu bych měl jet s Cumelem a Máriem na Hochkar něco experimentálně natočit. Potom plánuju vejlet do Penkenu, kde bych měl mít od PRO-​TECu a VANS shoes ubytko a permici zadarmo. Nadále bych se měl podívat do Verbieru na Faction shooting, kde postaví kicker vyloženě jen pro team. No... A pak nevim... Pak už je jistá jen KUMI YAMA v Les 2 Alpes.

Dík Dane…

Výsledky King of Freeski:

Muži:

1. Dan Hanka

2. Ondra Beneš

3. Fanda Jetmar

Nejlepší junior: Vojta Břeský

Nejlepší holka: Petra Jurečková

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...