Na skok v Gruzii

Na týden do Gruzie jsme se dostali neplánovaně a víceméně náhodou na přelomu března a dubna. Letenky za 180 euro a nebylo co řešit. Ikdyž je zdrojů informací ke Gruzii víc než dost, zaobírat jsme se jimi začali až po příletu do Tbilisi. Měsíc stará zkušenost s pevnými cenami v Iránu vzala rychle za své a začalo mistrovství světa ve smlouvání.

Noční přílet do Tbilisi s infarktovým přistáním, přespání v bejzmentu za bratru 180 korun/​2 osoby, prohlídka čentra grossa a dvě hodiny smlouvání taxi na centrálním taxi/​autobusovém nádraží. Ze 150 dolarů jsme se dostali na 300 korun/​osoba a hurá do 120km vzdáleného Gudauri. Ubytování v tradičním gruzínském hotelu Edelweiss, večeře v ještě tradičnějším gastroprovozu Alpina, kde DJ dával těžkej house jen pro nás dva. Inu po sezóně.

První lyžařský den přinesl příjemnou krkonošskou mlhu, takže 3x single ride ticket, zkusit šušn a letmý kilometr na baru. Dny 2 až 6 se nesly ve stereotypně slunečném počasí, prašan sice ubýval, ale jinak to byla příjemná jarní lambáda. Na dny číslo 3 až 6 dorazil i pan bratr, což znamenalo změnu statutu výletu na low-​cost. Před změnou ubytka stihl ještě (zdarma) hotelovou snídani, která byla variací na biblickou pohromu s kobylkama. Autokarový zájezd našich bratří a sester ze země, kde zítra znamená včera, se zřejmě rozhodl zasytit i zbytek Podkavkazské autonomní socialistické republiky. Dáša, Máša, Duňa, Sáša i Tamara Lvovna - holt girls, girls, girls, girls, sweet and lovely girls.

Poslední tři noci jsme si užili u spodní stanice kabinky, v nejužším rohovém apartmánu na světě s drobným oknem, umožňujícím příjemný výhled na protilehlou večerku (s kvalitní nabídkou levného vína). Mimo bydlení jsme si užili i lyžování a David udělal pěkné obrázky. Téma lyžování v Gruzii, konkrétně v Gudauri, zpracovali detailně už jiné partičky z českých luhů a hájů. Kdo by chtěl vidět velký pecky z kavkazkých kopců, nechť si vygooglí Fabiana Lentsche a jeho projekt Snowmads 2016. Na vše ostatní jsem ochoten na FB odpovědět já.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...