O´Neill Czech Freeski Tour powered by Sony Action Cam - MČR - Pec

Letošní ročník Czech Freeki Tour zakončilo tradiční Mistrovství republiky v Peci pod Sněžkou a my se tam teď vydáme, ať zjištíme, kdo vybojoval letošní tituly!

Derniérou za letošním českým pohárem O´Neill Czech Freeski Tour powered by Sony Action Cam bylo stejně jako loni Mistrovství České republiky, které se na sklonku března zatoulalo do Pece pod Snežkou a to hned den po Evropském poháru. Na rozdíl od první dvojzastávky v Deštný se jelo o dvojnásobnej počet bodů do celkového hodnocení, takže určitě byla snaha urvat, co největší porci. Letošní ročník se pak jede na tři kategorie: muži, ženy děti do patnácti let, takže bylo jasný, že budeme korunovat hned tři nový český mistry. Tak se jukneme, kdo může s tímhle titulem celej rok machrovat…

Od ranních hodin se nás jako klíště drží sluníčko, což je super. Bohužel už míň super je vítr, kterej je celkem rozjetej a trať je taky překvapivě tvrdá jak po platu viagry. Jaro je sice jaro, ale hold jezdci si s tím budou muset poradit. Na všechny ridery pak čeká jedna lajna jibů a dvě platformy skoků, kde se dá taky zvolit menší kopna. Škoda, že marodka českejch jezdců je baculatější než majitelka trenclí XXXL, a tak na startu chybí obhájce titulu Šimon Bartík nebo třeba dále Dan Hanka, Vojta Břeský, Mário Skála a plno dalších provařených jmen. Při pohledu na startovní listinu tak napočítáme nakonec sedm dětí, šestnáct chlapů a čtyři bábovky, které si ale kvaldu jako jediné odpustí a půjdou rovnou do finálka.

Nejmladší kategorie capartů do patnácti let si to nakonec rozdává o čtyři postupový místa. Bohužel nakonec do závodu nezasahuje jeden z adeptů na titul Kuba Woth, kterej radši nechává odpočívat bolavý koleno. Zbytečný riskovat. Slušně ho ale zastupuje Moravák Pavel Mikula, kterej drží krok a hlavně rotace s největším favoritem Štěpánem Hudečkem alias Spídym. Pánským sítem pak projdou všichni favoriti do osmičlenného finálka včetně největších es jako Robin Holub, Pepé Kalenský, Radek Parkoska nebo Fanda Jetmar. Teď už je jen na nich jak naloží s dvěma finálovými jízdami.

Protože jsme gentlemani, tak dámy mají přednost. Holky do závodu naskakují jen čtyři, a tak se čeká jestli letos někdo trumfne loni zlatou Báru Novákovou. Určitě to není Isabela Kyselová, který ani jedna jízda nevychází dle představ. Brambora. Líp už na tom je Zuzka Vítková, která tam posílá dvounásobnou dávku rotací 360 a nakonec bere bronz. Pozná letos Bára přemožitelku? A nakonec fakt že jo! Darina Zbořilová totiž k 360 přidává na dolním skoku 720 a Barču s 360 a ne úplně pintlichovou 540 nechává pro tentokrát na druhým fleku. Bára si ale určitě zpravuje chuť v celkovým hodnocení, kterýmu nakonec kraluje právě před Darinou a třetí Isabelou.

V nemladší kategorii to pak vypadá na souboj titánů Spídyho Pavla Mikuly. Oba dávaj na dolní menší kopně slušnou lehce corklou 720 safety. Spídy se ale líp popasuje i se zbytkem trati a nakonec Pavlíka o deset bodů zajíždí. Finálko bohužel vůbec nesedlo Pavlovi Jiráskovi, kterej dvakrát nedobrovolně zamíří k zemi. Po třetí tak na letošní Czech Freeski Tour bere bronz za svoje rotace 720 Štěpán Michalčák. V celkovým hodnocení pak nejvíc bodů u svýho jména jednoznačně nachází Štěpán Hudeček. Škoda že Kuba Woth musel v Peci vzdát, i tak to ale nakonec stačilo na celkový třetí místo, druhej konečnej flek totiž opanuje další Štěpán tentokrát Michalčák. Gratulace hoši.

Na řadu přichází lehce zraněníma prořídlá hlavní kategorie chlapů. Osm nejlepších se na to může vrhnou. Svůj den si zrovna nevybírá Fanda Jetmar. Dvě nepovedený maj blízko k podiu asi jako Troška k Oskarovi za Babovřesky. Do nejlepší pětky se tak nakonec prokousává navrátilec ze Švajcu Fanda Hořejší. Ani Robin Holub tentokrát nepředvádí jistotu. Jak jízdě se switch 1080 tak s dub corkem 1260 bohužel chyběj uhlazený dopady, a tak to stačí pouze na nepopulární bramboru. Naopak jízda na pohodičku zakončená corkem 720 tail nakonec stačí Kubovi Rojovi, aby si odnesl domů první placku bronzové barvy z pánský kategorie. Radek Palkoska pak přidává do placu switch rotace 720 na obě strany. Druhej flek. A aby po třetím místo v Evropáku Pepé Kalenský dokonal svůj návrat do závodních luhů a hajů tak jeho switch 720 do switch 1080 mute je zaslouženě ověnčena zlatou odměnou…Tohle je zkrátka Pepého víkend.

V celkovým hodnocení pánů pak nastává lehká shoda, kdy Pepé Kalenský a právě s klíční kostí doma laborující Šimon Bartík nastřádali shodně 100 bodů. Lepší výsledek z MČR, ale posouvá na druhý místo Pepka Šimbu odsuzuje k bronzu. Celkový šampiónem se ale pak stává Radek Palkoska, kterej všechny tři podniky končí na shodným druhým místě, což mu ale přináší celkovou výhru na O´Neill Czech Freeski Tour powered by Sony Action Cam. Nám nezbývá, než všem partnerům, jezdců, divákům, šejprům a pomocníkům poslat velkej dík a za rok se vidíme na svahu! Už teď můžeme slíbit, že určitě můžete čekat novinky!

Výsledky O´Neill Czech Freeski Tour powered by Sony Action Cam MČR – Pec pod Sněžkou:

Ženy:

1. Darina Zbořilová
2.Bára Nováková
3. Zuzka Vítová
4. Isabela Kyselová

Děti:

1. Štěpán Hudeček
2. Pavel Mikula
3. Štěpán Michalčák
4. Pavel Jirásek

Muži:

1. Pepé Kalesnký
2. Radek Palkoska
3. Kuba Roj
4. Robin Holub
5. Fanda Hořejší
6. Matěj Perný
7. Fanda Jetmar
8. Jirka Pitucha

Celkový hodnocení O´Neill Czech Freeski Tour powered by Sony:

Ženy:

1.Bára Nováková – 180b.
2. Darina Zbořilová – 155b.
3. Isabela Kyselová – 130b.
4. Zuzka Vítková – 110b.
5. Terka Vránková – 25b.

Děti:

1. Štěpán Hudeček – 190b.
2. Štěpán Michalčák – 120b.
3. Kuba Woth – 90b.
4. Pavel Mikula – 80b.
5. Matyáš Zavadil – 76b.

Muži:

1. Radek Palkoska – 160b.
2. Pepé Kalenský – 100b.
3. Šimon Bartík – 100b.
4. Kuba Roj – 94b.
5. Fanda Jetmar – 82b.

Web Czech Freeski Tour najdete zde.

Díky partnerům:

O´Neill, Sony Action Cam, Svaz Lyžařů České republiky

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...