Red Bull PlayStreets 2017

Jeden z nejoriginálnějších a nejzajímavějších závodů letošní sezóny Red Bull PlayStreets je po minulým pátku minulostí a my si ho teď pěkně zopakujeme!

Red Bull PlayStreets to není jen tak další obyčejnej freeski závod. Jednou za dva roky se nakýbluje do malebnýho městečka Bad Gastein v Rakousku, kde několik týdnu dopředu roste trať, která vede skrz centrum tohohle lázeňského místa. Velká podpora fanoušků a neopakovatelná atmosféra dělá z tohohle kontestu jednu z nejzajímavějších událostí sezóny. Letos navíc organizátoři vykonstruovali úplně odlišný překážky od minulých let. Na startu byl navíc taky náš Dan Hanka, takže zájem byl od nás určitě obrovskej!

Letošní hlavní novinkou RBPS byla právě trať, která prodělala velkou změnu. A určitě nešlo o nic jednoduchýho. My měli možnost se týden před akcí na ní přímo na místě juknout a byl to celkem heavy me(n)tál. Všechno startovalo quarterpipe transferem. Následoval multifunkční corner s dvěma odrazama a vystřelovákem, po kterým se riders musel trefit do malýho nájezdu na mailbox. Další nástrahou byl menší drop, kterej vás vystřelil hned na další corner, kterej vedl do závěrečný jibový sekci, kde nechybělo zetko a prasácký céčko do speedu. Kdo přežil až sem čekal ho závěrečnej několikakink. Potěš pánbůh…

Na riders, kterým přišly držet palce tisíce hlučných diváků nejprve čekalo první kolo, kde síto vyhodilo šestnáct nejlepších, kteří si to pak rozdali klasickým pavoukem lyžník vs. lyžník. Na našeho Dana Hanku padnul v prvním kole domácí borec Lukas Müllauer. Pohan zvolil jízdu 450 z quaretru, switch na vystřelovák, frontside 450 z mailboxu, lehkou 180 z dropu do switch corku na druhým corneru a nájezd na následnej závěrečnej jibing. Bohužel crash zhatil Danovi další plány a k radosti domácích fans postoupil Lukas.

Lukas si následně poradil i s mladým Kanaďanem Codym LaPlantem a náhle se ocitl mezi nejlepšíma čtyřma, který bojovali o bednu. Tam se taky prodral Andri Ragettli, kterej vystavil stopku domácí dvojce Viktor MoosmanDennis Ranalter. Svůj den měl taky Andriho krajan Laurent De Martin, kterej si postupně podal Fabio Studera a Francouze Jeremy Pancrase. Posledním semifinalistou byl švédskej štírek Jesper Tjäder, kterej ve svoje oběti proměnil Němce Tobiase Müllera a dalšího domácího lyžníka Toma Ritsche. Nejlepší kvartet byl vykristalizovanej a mohlo se jít mydlit o trofeje.

V prvním kole bylo jasný, že vzduchem budou lítat hodinky a čokoška. Proti sobě se totiž postavilo švýcarský duo Laurent De Martin Andri Ragettli. Bohužel Laurent hned na začátku přepískl svůj flatspin 810 a skončil na zemi. To Andri si svoji jízdu s dvěma corky 720 na cornerech pohlídal víc a i přes zaváhání na poslední megatrubce se mohl těšit na finále. Danův přemožitel Lukas se snažil, co mu hůlky a lyže stačili. Jízdu dal čistě jenže Jesper to je starej prasák, kterej na prvním skoku tasil dub flat a k tomu přidal 450 jak z vystřelováku tak boxu. Technicky náročnější jízda, větší příděl bodů a postup.

Do malýho finále o bronz tak vystřelil Laurent Lukas. A prvně jmenovaný zas sežral motivace až moc. Jeho flatspin zase atakoval stratosféru a přišel pád stejně jako v semifinále. Velká škoda. Ani domácí borec pak se svou jízdou nemohl bejt úplně kámoš. Po prvním skoku přišel revert nicméně na placku z letošního ročníku to nakonec stačilo.

Lukasova bronzová jízda:

Jesper se s tím pak ve velkým finále vůbec nemazal a předvedl parádní jízdu, kde zas nevynechal dub flat a všechno to navíc okořenil 450 transferem a posledním kinku. Andriho tak nečekala procházka růžovou zahradou. Jeho zaváhání na zetku pak jasně poslalo letošní vítězství k maldýmu Švédovi. Pěknej závod a uvidíme, co přijde za dva roky…

Andriho stříbrnej run:

Vítěznej Jesper se svejma trikama:

Highlights video:

Foto by Red Bull Content Pool

Další zajímavé články

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...