Ričiho Japow poslední den

Dneska se nám naposledy hlásí Riči Brož ze svýho letošního japonskýho dobrodružsví. Koukni jak dopadli jeho poslední dny v prašanovým ráji!!

Den číslo 9 měl být veliký a byl! Předpověď hlásila 20cm nového pudru a prej se to násobí tak 5x. Ani jsme ráno nemuseli koukat z okna a bylo nám jasné, že je něco jinak. Poprvé jsme slyšeli pluhy hrnout sníh. Ve vsi dole padlo k půl metru a nahoře ještě víc. Stejná snídaně už s početnou skupinou Australanů a honem na první bomby. Standa je s bolavou nohou pomalejší, ale zaplať bůh s podporou brufenů a občasného piva pojízdnej. Já běžím sám a volím krátkou oldskůl sedačku s  prudkým svahem, kterej se nerolbuje. Nejedu až na vrch, seskakuju ze sedačky dolu a zjišťuju, že toho sněhu je tolik že to ani tady skoro moc nejede. 

Pár jízd a se Standou, kterýmu se noha hojí každou jízdu, jedem na pillows lajnu k další historickej sedačce Nagasaka Triple. Hned ráno je na hlavní Yamabiko Gondel děsná fronta. Hodinu to bombíme sami dolu pod lanem, až nemůžeme, tak jedeme nahoru s odpočinkem v gondole. Celé dopoledne dál hustě kydá a nemusí bejt žádnej strach, že by bylo nahoře rozježděno. Naše oblíbená Skyline s avalanche bariérama je čistá. Jeden celej hřeben s velkým převýšením a neskutečnýma možnostmi. Svah je dost sypkej, přece jen je tady 70cm nového. 

GoPro na tyčce a druhou jízdu v půlce svahu, mě lavinka podmetá nohy, ztrácím kontrolu a nic nevidím. Někam letím. Po zádech přelítávám lavinovou bariéru a koleny se zasekávám v korunách stromu. Kolem mě se to prohrnulo a dojelo to až na sjezdovku pod. Standa je dál vedle mě, takže jen kontroluje situaci. Další jízdy už jsou bezpečnější, splavy se kolem nás hrnou dál a krom jednoho zastavení ramenem o strom jsme si jen a jen užívali žraní pravýho japonskýho prašanu. 

Při odpoledním natáčení seskoku z lanovky to svištím jehličnatým lesem a potkávám něco. Kluci nám říkali, že to něco je horská koza, což vypadá jako divočák kříženej s kozou. Má to malý nohy, a jak se mě bojí, tak přede mnou jede lejnu pudru v lese. Podobně jak srnky u nás. Dýl k odpoledni vykukuje slunko a stačí chvilka a jižní svahy dost měknou. Slunce už má síly dosti. No nebudeme si nic nalhávat, když řeknem, že to byl náš nej pow den v životě. 

Další den je na řadě slunko, a tak jdeme s klukama fotit. Nafotili jsme mega materiálu s novou zimní kolekcí pro příští sezónu od Horsefeathers. Fotky tedy uvidíte na začátku další sezony právě u produktů HF. Kvůli jednomu blbýme uklouznutí jsme museli odjet domu o tři dny dříve. I přes tenhle problém nám tyhle prašanové dny dali tolik jak pět zim u nás. Děkujeme za podporu tohohle tripu  firmě Horsefeathers Clothing, distribuci Red Frog za nejepší brýle Electric, které jsme celou dobu vozili a Armada Skis CZ aka Misfit shopu za super prašanové lopaty. Videjko brzo a reporty za rok zas. Snad vás tohle čtení bavilo, a kdyby vás něco zajímalo tak napište. 

Riči Brož

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...