Sammy Carlson Invitational 2012

Sammy Carlson letos nachystal lahůdku, kterou bylo jeho Invitational. A jak že to dopadlo? To se dozvíte zde!

Zatímco u nás jste v květnu mohli tak maximálně pozorovat holky v krátkých minisukních při prvních letních úderech počasí, tak za oceánem se pořád a pořád jezdilo jak v plný polní v lednu. Důkazem toho byla jedna z nejočekávanějších jarních akcí. Oregonské středisko Mt. Bachelor si totiž vzal na paškál Sammy Carlson, který svolal největší zabijáky v oblasti freeskiingu na akci, kterou pojmenoval jednoduše Sammy Carslon Invitational. Bylo tak jasné, že se opět bude střílet vostrejma…

Banda, která dorazila budila víc než respekt. Co jméno to jistej masakr. To samé se dalo říct i chystaném setupu. Masivní kopna s plošinou nějakých téměř třicet metrů a Sammyho oblíbený wallride opět rozměrů, kde by se hodily předpony jako mega nebo giga byly jasným lákadlem. Celý kontest se jel nejlepším možným formátem. Obyčejným jamem, kdy se navíc rozdávali doláče za povedené triky. Všichni si tak mezi sebou nakonec rozdali slušných 20 000 USD.

Že padaly triky těch největších kalibrů asi bylo každému jasné hned od začátku. Double corky, switch doubly, kangaroo flipy, double rodea a podobný nebyly ničím nečekaným. Největším úletem pak určitě byl E-​dollo alias Henrik Harlaut, který zas opět lehce přepsat historii, když na hraně dopadu zavdal nose butter dub cork 1080. K tomu netřeba další komentář…

Henrik Harlaut a jeho nose butter dub cork 1080

A i když šlo samozřejmě o jam nemohlo chybět závěrečné vyhlášení těch nejmocnějších. Nejlepší pětice tak nakonec nesla tuto podobu. Patý Flek si vyjel právě Henrik Harlaut například s již zmiňovanou šíleností. Návrat legendy proběhl na bramborovém fleku, kde se usadil sám Tanner Hall s věcmi jako double beko nebo corkyflatspiny do wallridu. Mistr stylu Parker White pak osedlal třetí flek. Mezi jeho libůstky patřilo třeba beko či rodeo na wallridu. Mr. Rotátor dablů Bobby Brown nemohl skončit nikde vzadu. Celej den sázel dub corky 12601080 nebo switch dub rodea či switch misty 1080 a přidal i pekla na zdi a nebylo, co řešit. Letošním králem byl ale nakonec korunován Torin Yater-​Wallace. Ten zavdal třeba dub cork 1260 blut, switch 1080 mute to truck a wallridu nasekal díky rodeím. První flek!

Kromě nejlepší pětky byly ještě další tři spešl kategorie, které čekaly na své kralující. Best wallride ukořistil Dane Tudor, který to zabil hlavně epesním corkem 900 to wall 180 out. Stylařem dne alias Best style nemohl skončit nikde jinde než u Phila Casabona. Jeho nollíčka na wallu nebo rodea se stelefishem si vo to doslova říkaly. No a posledním oceněným byl Clayton Vila. Když se řekne, že vyhrál Best rodeo 540, tak je k tomu asi zbytečné něco dodávat. Sammy ač se nyní léčí ze zranění kolena z letošních X Games, tak zorganizoval určitě jeden z nekrutějších kontestů sezóny. Nebo snad ne?!

Sammy Carlson Invitational výsledky:

1. Torin Yater-​Wallace
2. Bobby Brown
3. Parker White
4. Tanner Hall
5. Henrik Harlaut

Best wallride: Dane Tudor
Best style: Phil Casabon
Best rodeo: Clayton Vila

Další dvě videa ze Sammy Carlson Invitational 2012:

SCI by Jim Sanco:

SCI by Brandon Kelly:

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...