SFR Freestyle Tour - Vars

Našláplá francouzská série SFR Freestyle Tour pokračovala druhým slopestylovým závodem ve Varsu! Pojďme se na něj zblízka juknout!

Ani uprostřed týdnu nedá letošní freeski sezóna vydechnout! Na programu byl totiž druhej závod francouzský série  SFR Freestyle Tour!! Stejně jako první zastávka ve Val Thorens, tak i druhá ve Varsu se jen hemžila velkými jmény slopestylu! Kromě domácí elity nechyběla Skandinávie, Itálie, švýcarští zabijáci a taky nějaký to jméno zpoza oceánu! První závod nastavil laťku sakra vysoko, a tak jsme se pěkně zblízka jukli i na jeho druhý pokračování! Hold pořádný prize money a kvalitní trať láká! Vo tom žádná!!

Finálový klání bylo na programu ve čtvrtek a den to byl jak se říká jako malovanej! Sluníčko jelo bomby, na riders čekaly celkem čtyři skokový platformy a dvě jibový. Navíc se sešla celkem slušná divácká kulisa, což u slopetylu nebývá častý! Frantíci hold na svoji popolední siestu zakotvili na SFR Freestyle Tour a udělali jedině dobře! Do našláplýho pánského finále se probojovala pouze nejlepší desítka! Na startu kvaldy se seřadilo hned padesát čtyři jmen!! Nejlepší šestnáctku pak ještě čekalo semifinále, kde šest borců bohužel dostalo stopku! Finálové boje musely oželit jména jako Luca Schuler, Jules Bonnaire, David Bonneville, Yuri Silvestri, Christof Schenk nebo americko-​kanadský duo Emile Bergeron, Eddie Gildea.

Nejlepší desítka pak mohla ve finále na plno roztočil pořádnej freeski kolotoč! Každej rider měl hned tři jízdy k dobru, takže trošku riskovat to určitě chtělo!! Čekalo se jestli se bude muset čtyřikrát dublovat nebo jestli se vystačí s třema doublama. Nakonec tak půl na půl… Domácí srandista Jeremy Pancras jako jedinej v jízdě nahrotil dub cork 1440, ale nakonec líp než na šestej flek to nestačilo! Tři pěkný dub triky a jedno switch bio 900 zařadil Švýcar Jonas Hunziker a uzavíral nejlepší pětku! Hodně velkou vyježděnost předváděl protinožec Russ Henshaw! Všechny tři jízdy čistý jak seznam milenek poctivýho kněze. Triky jako switch dub rodeo 900 nebo dub corky na obě strany měl na litry. K jeho smůle mu o půl bodíku utekla bedna!!

Vítěz kvaldy a loňskýho závodu Amík McRae Williams působil hodně nabuzeně! Z truhlíčků tríčků vtáhl doubly jak na normál tak na switch a to na obě strany! K tomu přidal hodně technický raily jako třeba rodeo out z vystřelováku. Nakonec si na krk pověsil bronz! Mladej Švýcar Andri Ragettli poslední dobou vyčnívá jak Michael Jordan na sjezdu liliputů. Kam přijede tam to zabije! I tady zanechal slušnou stopu! Jako jedinej v jízdě naložil switch dub misty, k tomu navíc další tři dloubly. Škoda, že mu ani jednou úplně nevyšel poslední rail. Nebejt toho, nejvyšší příčka ho možná nemine! Na tý se totiž usídlil jeho krajan Elias Ambühl, kterej tak dokázal, že nejen big air je jeho parketa! Tři parádní doubly, unnatural cork 900 a trochu odlíšný raily než ostatní mu zajistili hned první jízdou nejvyšší příčku!

3. McRae Williams

2. Andri Ragettli

1. Elias Amühl

Něžné pohlaví přece jenom už takovou vostrou konkurenci nemělo! Na startu se sešel pestrej tucet buchet z celkem sedmi zemí. Stejně jako první závod i ve Varsu všem vytřelo zrak zázračné dítě z Estonka Kelly Sildaru. 720 na obě strany a další triky jí zase vynesly zlato. Za ní skončila nejlepší slopestylistka Apeninskýho poloostrova Silvia Bertagna a za ní další mladinká jezdkyně Giulia Tanno ze Švýcarska. Juniory pak ovládl Švýcar Isaac Simhon před domácí dvojkou Mateo GorryCharles Vrain.

1. Kelly Sildaru

Druhej závod SFR Freestyle Tour tak jasně potvrdil, že žabožrouti se momentálně mohou pyšnit nejkvalitnější sérii závodů na starým kontinentě. Finálovej závod ve slopestylu je pak v plánu na začátku března v La Clusaz!

Výsledky SFR Freeslyue Tour ve Varsu:

Muži:

1. Elias Ambühl (SUI)
2. Andri Ragettli (SUI)
3. McRae Williams (USA)
4. Russ Henshaw (AUS)
5. Jonas Hunziker (SUI)
6. Jeremy Pancras (FRA)
7. Antti Ollila (FIN)
8. Aleksi Patja (FIN)
9. Antoine Adelisse (FRA)
10. Till Matti (SUI)

Ženy:

1. Kelly Sildaru (EST)
2. Silvia Bertagna (ITA)
3. Giulia Tanno (SUI)
4. Satan Hoefflin (SUI)
5. Elisa Musquet (FRA)

Kids:

1. Issac Simhon (SUI)
2. Mateo Gorry (FRA)
3. Charles Vrain (FRA)

Web SFR Freestyle Tour tady.

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu.

Další zajímavé články

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...