Sony Action Cam Czech Freeski Tour - Deštné

První letošní zastávku Sony Action Cam Czech Freeski Tour máme za sebou a my tu máme konečně report s fotogalerkou a videem!!

Počasí je u nás sice víc jak na levačku, ale to nám nezabrání abychom neodstartovali třetí ročník série Sony Action Cam Czech Freeski Tour! Letos nás čekají dvě zastávky a ta první měla svoji premiéru v Orlickejch horách na Deštný, kterou asi nemusíme žádnýmu freeskierovi dvakrát představovat. Jako každej rok se jelo celkem ve čtyřech kategoriích, a to děti (0-​15 let), junioři (16-​19 let)mužiženy! Samozřejmě se jelo o body do celkového hodnocení, takže nebylo radno nějakej závod vynechat. V parku na Deštný nás poslední lednovej víkend sluníčko přivátalo s otevřenou náručí, a tak nic nebránilo odpálit první slopestylovej závod, kterej tady vypukl na dvou jibovejch a dvou skokovejch platformách!

Ženy

Holky přece jenom poslední roky nemaj zrovna jaksi závodní náladu a motivaci, a tak jsou na kontestech celkem raritní zboží. To se potvrdilo i tady, kdy dorazilo jen duo Gábina JanouškováBára Nováková. Obě holky si to tak rozdaly mezi sebou jak v dvoukolový kvaldě tak dvoukolovým finále. Jasně lepší jízdy předvedla Bára, která na obou skokách na rozdíl od Gábiny rotovala 360, a tak si zaslouženě připsala první letošní vítězství a body!

Děti

Nejmladší generace už startovní listinu naplnila o mnoho poctivěji, a tak se kluci mohli utkat o čtyři postup čtyři postupový místa na finálko. Bohužel hned na začátku kvaldy měl smůlu Kuba Hájek, kterej pekelně přetočil svoje beko a Horská služba měla poprví plný ruce i nohy práce. Naštěstí to nakonec nebylo nic vážnýho a Kuba bude brzo zpátky! V kvaldě i následným finále pak jasně dominoval obhájce titulu Tom Vich z Benecka, kterej díky unnatural rotacím720 tail jasně převálcoval zbytek. Druhej a třetí flek si za svoje pěkný 540 pak rozdělilo duo Štepán HudečekVojta Ševeček. Bramborovj Kuba Roj měl ve finálku smůlu a díky dvěma pádům skončil tak mimo bednu…

Junioři

Část juniorský repre jako Tom Peč nebo Honza Ferbr je momentálně díky menším i větším zraněním mimo hru, a tak tady měli super příležitost se ukázat další mladší zabijáci. Smůlu si vybral lokál Honza Ježek, kterýmu už v tréningu vypovědělo rameno a přibyl tak po návštěvě nemocnice na seznam lazarů. Finálovou trojku nakonec jasně ovládl jedinej reprezentant na startu Radek Palkoska, kterej svoje jízdy končil corkem 720. Za ním se pak seřadila dvojka, která na skokách rotovala do 540 a to Martin LiškaOndra Novák.

Muži

Největší nábuch se pak našel v nejnašlápanější kategorii chlapů. Na start se postavila v uvozovkách nešťastná třináctka a už od začátku bylo jasný, že tempo bude udávat dvojka Šimon Bartík a lokální stár Dan Hanka. Tyhle dva taky odvedli nejlepší práci v kvaldě, z který šla do finálka nejlepší šestice! Bohužel už kvalda se stala osudná jedinýmu zahraničnímu jezdci, kterým byl slovenskej mistr Richie Jurečka, kterej pokud by jednu ze svých jízd odjel, tak by bal kandidátem na bednu. Bohužel dva crashe ho v český kotlině poslaly zpět domů na halušky. Stejně jako Mišu Špalka, kterej se po dlouhý pauze ukázal na nějakým českým závodě, ale skončil mezi vyřazenejma.

Dvě finálový jízdy pak nejmíň vyšli bejvalýmu boulaři Lukáši Vaculíkovi aka Vaculovi, kterej si jako nejstarší kmet finále odvezl šestej flek! Jeden z našich nejlepších jiberů Martin Moudrý tentokrát vyrazil lehce polechtat i skoky a vůbec se neztratil. Za svoje stylovky do 540 360 nakonec bral pátej flek. Vyježděnost z domácího parku pak potvrdil další místní borec a to Patrik Kříž, kterýmu o pět bodů uniklo třetí místečko!

Nejlepší trojka pak byla celkem jasná a pochybnosti o soudcování mělo asi smysl jako hledat heterosexuály na koncertu Justina Biebra. Pěknej návrat po zranění kolena předvedl Fanda Jetmar, kterej letos věkem už zamířil mezi největší chlápáky. Jeho tradiční switch cork až misty 540cork 900 mu jednoznačně přinesly bronzovou příčku. Už od začátku bylo jasný, že o vítězství se popere dvojka Šimon Bartík a Dan Hanka. Šimba nijak zbytečně neriskoval sázel unnatural 720 a epesní cork 900 tail, a tím si jasně pojistil druhý místo. Na první flek tak nevylítl nikdo jiný než domácí raubíř Dan Hanka, kterej se svým kombem unnatural switch 720switch 1080 shifty jasně neměl konkurenci a zaslouženě sebral první flek a nejvíc bodů do celkového hodnocení!! 

Výsledky Sony Action Cam Czech Freeski Tour finále na Deštný:

Ženy:

1.Bára Nováková
2. Gábina Janoušková

Děti:

1. Tomáš Vich
2. Štěpán Hudeček
3. Vojta Ševeček
4. Kuba Roj

Junioři:

1. Radek Palkoska
2. Martin Liška
3. Ondra Novák

Muži:

1. Dan Hanka
2. Šimon Bartík
3. Fanda Jetmar
4. Patrik Kříž
5. Martin Moudrý
6. Lukáš Vaculík

Video by Petr Suchý:

Druhá zastávka Sony Action  Cam Czech Freeski Tour ja naplánovaná na 19.března v Peci pod Sněžkou! Vidíme se!!

Generální partner:

Hlavní partneři:

Další zajímavé články

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...