Stubai Premiere 2016

Hintertux ani Kaunertal jsme letos jaksi nedali. Stubai se už ale neubránila a my jsme tak vyrazli na první letošní trip za sněhem na tradiční otvíračku Stubai Premiere 2016!!

Zima už tak mocně klepe na dveře, že je snad vyrazí z pantu. Nás ten humbuk taky neminul, a tak nezbývalo nic jinýho než vyslyšet její volání. Podzim to je klasickej čas padání listí, kdy ho máte snad až za trenkama, ale hlavně taky openingů snowparků na rakouských ledovcích! A my si aspoň jednu otvíračku nemůžeme nechat ujít. Naším každoročním oblíbencem je Stubai Premiere ve stejnojmenným rakouským resortu, a tak abychom netrhali tradici i letos naše podzimní putování nabírá směr Tyrolsko, abychom tu českou zvěř mohli vypustit do místního snowparku Stubai Zoo!

Prachy dělaj člověka ale taky opening a jak to tak vypadá je jich čím dál tím míň. Letošní Stubai Premiere se totiž musí lehce uskromnit. Místo tří dnů dva, válčení s akreditací, menší párty. Hold strýček Skrblík přiskřípl kohoutek. To ale naší český crew zas tak velký vrásky na čele nedělá a v pátek se nesoukáváme do Mercedesu, do kterýho by se po naložení bagáže už nevešly ani Paklíčovi přezuvky a razíme směr Rakousy. Jak se říká víc hlav víc ví, ale taky vypije, a tak sedmičlenná posádka pomalu a jistě zvyšuje průměrnou spotřebu piva na jednoho obyvatele. Na místo dorážíme právě včas, dáváme jedno vítězný a mažeme na kutě. Přece jenom nás čeká pěkně pernej víkend.

Ráno na nás nekompromisně útočí sluníčko s modrou podporou a tomu my se nebráníme. Počasí vypadá skvostně. Rychle něco jako snídaně, akreditace aka „frýrajt dot sízet, tikets, fenk jů“ a metelíme zbrusu novou lanovkou 3S Eisgrat do parku Stubai Zoo. Tady na nás naštěstí žádný šetření a škudlení nečeká! Park je nabitej jak kalašnikov! Hlavní pro lajna začíná největší mohylou, kterou by záviděli i Dostihy a sázky. Lebeděj si tam pak celkem tří macatý kickery, za kterými jsou nalepený ještě tři jibový platformy. V druhým park, který je od prvního oddělen kotvou zas najdou ráj všichni, kteří mají diagnostikovanou shredovou úchylku! Boxy, raily, jiby prostě roury všech různejch tvarů a velikostí. K tomu navíc lajna malejch skůčků. Cejtíme se jako Gus na Gay Pride. Tady jsme doma….

Kromě naší bandy v čele s fotografem Prouzičem, kameramanem Suchošem z 3 Guys Pruductions a jiberem Martinem Moudrým se to tady letos naštěstí slušně hemží českejma lyžníkama, kteří přišli provětrat první triky na začátku zimy. V hlavní pro lajně kraluje dvojka Dan HankaŠimon Bartík. Na místě nechybí Robin Holub, kterej se vrací po pauze nebo třeba Ondra Karlovský se svou partou. Něžné pohlaví reprezentuje Bára NovákováZuzička Stromková. K tomu plno domácích známých jmen a pár dalších zahraničních frajerů (zaregistroval sem třeba Markuse Edera nebo Henriho Immonena) a máme z toho celkem vostrej freeskiingovej koktejl! Jediný tak co je v záporu je fronta u vlku, která je snad delší než seznam Casanových milenek. Na řadu tak přichází tradiční předbíhací triky, taktiky, finty a fígle. Jen já starej vocas každou jízdu poctivě čekám. Kam se taky budu ve svým věku honit…

Že nejsme nejmladší pociťujeme hned večer. Tradiční místo odbourávání mozkovejch buňek místní Freizeitzentrum zeje tentokrát prázdnotou. Afterparty se totiž musela smrsknout jen do malýho Dorf Pubu. Nemáme zrovna chuť se mačkat tělo na tělo, klobásu na klobásu a proto dědkovatíme na pokoji. Film a lahváč jsou pro tenhle večer naši parťáci. Koneckonců naše snowboardová část nás nakonec zastupuje víc než poctivě. Aspoň podle ranního hlášení od Ondry. Klucí dík, příště je to zase na nás…

Ani v neděli nezměnilo počasí svůj režim a my tak od ranních hodin poctivě pokračujeme v shootingu. Dana Šimbu nemůžeme dostat z prolajny, a díky tomu se snažíme aspoň o pár hodnot ve shred zóně. Začátek sezóny je ale cejtit jak tejden nošený fusky. Českou grupu navíc rozšiřuje Dan KoudelkaJirka Volák, kteří to sem nemají daleko, protože Rakousko je jejich momentálním domovem. Místní speaker stylově oblíklej do kostýmu banánu pak ohlašuje cash for trick na pár jibovejch překážkách. Rakušáci hrotěj, my dáváme pohodu. S končícím dnem ještě vyrazíme občíhnout věci do místního Brandsaloonu, kde najdete slušnou porci stánku, kde nechybí ani nový kousky od Line Skis, Faction Skis, RMU Skis, Melt Skis nebo třeba Armady. Pak už jen nalodit se do našeho Meďouru, dát čeka s partou, která zůstává a můžeme zas vyrazit směr ta naše košatá Republika.

Co říct na závěr k Stubaii? Pokud se chystáte na podzim rozjezdit asi lepší místo než Stubai Zoo budete hledat horko těžko. Kdo chce lítat jak Šemík a Horymír má tady pro lajnu s kickerama, jibeři se ujibujou ve shred zóně, kde najdete i malý skoky pro začátečníky. Tak teď ať už vám jen vyjde počasí a užijete si to stejně jako my….

Na tripu dík za podporu Stubai Gletcher, Mercedes-​Benz Česká republikaRed Bull.

Facebook Stubai Zoo najdete zde, Stubai Gletcher pak tady.

V dalších dnech pak čekej video od Petra Suchého!!

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...