Stubai Spring Freeski Camp by Big Shock

Letošní Stubai Spring Camp by Big Shock je minulostí. Jak to všechno dopadlo se dočtete zde v našem reportu!

Freeskier bez sněhu je jako pizza bez sýra, Laurel bez Hardyho, párty bez pořádný ostudy. Proto kdo si potřeboval ukojit svoje sněhové choutky měl v půlce května ideální příležitost. Rakouský resort Stubai se totiž stal hostitelem Stubai Spring Campu by Big Shock , který se po úspěšném loňském ročníku na Hintertuxu letos přesunul právě sem. No a kdo občas vyrazil v početné tlupě s českými Spletkami směr alpské končiny, tak asi mohl tušit, že to nebude jen tak pohodový výlet, ale pořádná freeski/​zábava/​párty masáž.

Od čtvrtečního odpoledne se pomalu začínali čeští freeskieři trousit do vesničky Milders, kde už v místním penzionu vyhlásili stav nejvyššího nebezpečí. K útoku na jejich rodinné stavení se totiž nakonec odhodlalo něco málo přes dvacet českých lyžníků, což nikdy nevěstí nic dobrého. Bylo tak jasné, že o zábavu nebude nouze. Předpověď navíc slibovala, že všechny dny se sluníčko bude na obloze tetelit vo sto šest, takže nebyl čas meškat čas! Mohlo se vyrazit shredit!

Snowpark na Stubaii přivítal celý český gang hodně příjemným parkem, který zde nese název Morebaords Stubai Zoo. Bylo jasné, že si zde užije jak začátečník tak freeski maestro nejvyšší kategorii. Parku velela hlavní pro lajna, která začínala pěkně zhurta! Hned první kopna totiž podle místních šejprů měla dvacet tři metrů a airtime takovej, že jste se stihli lapnout grab, poškrábat se na levé hýždí a ještě olajkovat kámošky fotky na Facebooku. Prostě to byla mohyla! Za ní následovali dva skoky menších rozměrů. Vedle pro lajny se pak nacházeli další dva menší skoky kolem deseti metrů, které byli ideální právě pro kempery. 

Zkrátka nepřišli ani jibeři a jim podobní gurmáni. Po jumpové sekci se totiž nacházela první platforma jibů, kde se slunila vysoká plynovkavystřelovák. Druhá sada obsahovala double kink postavený ovšem ve stylu streight-​up-​streight a c-​box. Lajna pak byl zakončena lehce hulváckým kink railem. Za menší pravou lajnou kikrů pak zevlil tlustej double kink rail, bonk koulel-​rail se speed plynovkou. To ale nebylo vše, kde jste se tady mohli vyřádit. Nechyběl totiž malý easy parktřemi easy skoky a hutnou sérii jibů: rainbow box, kink box, streight box, další kink boxspeed bedna. Freeskier si tak na nedostatek překážek stěžovat prostě nemohl!

Hlavní náplní kempu bylo samo sebou kaučování. Letos sice kemperů dorazil chudší počet nicméně o to víc se dvojka Roman DaleckýOndra Beneš mohla o své svěřence starat. Kempeři tak doufejme určitě zdokonalili svoje freeski skils. Proto sem taky jeli, ne?!Kromě nich si stubaiský park přijel okoštovat například Pepek Kalenský, Dan Hanka, David Čermák, mlaďoch Vojta Břeský a samozřejmě nechybělo FR duo Maty VránekMilan „Milis“ Masopust, který byl képem celé akce. A neopomnělo se ani na fotodokumntace v podobě Jirky "Novase" NovotnéhoLukyna Wagnetera a kameromástra Koudyho. Jinak třeba takovej Pepek vyrážel na svah v čase, kdy většina ostatních ještě krotila svoji ranní erekci a bylo to na jeho poletech cejtit. Pepek nadiktoval nejvíce na největší kopně a mezi jeho trikové položky patřili například switch 1080 nebo 900 doprava.

Příjemné zpestření pak dorazilo v sobotu. Protože se následně v neděli celý park začínal bourat (nehezký to pohled), tak místná crew připravila na rozloučení se sezónou Quiksilver Jib Session. Nešlo o nic převratného. Prostě tří jednoduché jamíky na třech jibech, kde jste za pořádný peklo mohli vyhrát nějakou tu drobnost. My jsme samozřejmě nestáli v pozadí a domácím jsme předvedli, co to zanmená freeskiing czech made. Mezi zajímavé triky tak třeba lze zařadit switch 270on precl 450out450on 270out na plynovce od Pepého. 630out z plynovky od Matyho nebo cork 630out z vystřelovánu od Dana. Nicméně hlavní cenu, kterou byl surf zájezd do Portugalska si však vyjel jeden z lokál boarďáků…

Jak už to bývá Jägermeister je všude. A byl i tady jako partner a v hojném počtu. To znamenalo jedno. Freeskieři nebudou večer hodní. V pátek se tak udála celkem slušná párty, která se měla opět přídomek dementní. Drinky z Alpy, výpadek paměti, ranní hekání toho byly důkazem. Kromě lehkého mejdanství se ale po svlečení freeski eqipmentu ale nelenilo. Longbaorodvalo se, slacklajnovalo se a na řadu přišel i pinčes, trošku neobvyklej fotbálek a další lahůdky. Škoda že pan domácí nám nebyl nakloněn a naše páteční sympozium předčasně rozpustil se zlým výrazem ve tváři. Hold zbytek populace země nás asi nikdy nepochopí…

Pohodové tři dny plné freeskiingu, zábavy a dobré nálady utekly jak Kajinek z Mírovské věznice. Doufejme, že se všichni bavili jako my, protože jsme opět ocejchovali trip jako klasickém freeski nátěr. Za rok tak doporučujem vyraž s náma a nebudeš litovat! Na závěr pak patří dík sponzorům Big ShockuJägermeistru.

Masivní fotoreport od dvojky Novas a Lukyn čekejte v následujících dnech.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...