Stubai Trip 11/2017

Celý příběh začíná opět u začátku sezóny a několikatýdenním padáním toho bílého bordelu. První powder-day už proběhl, nicméně vzhledem k našim pracovním možnostem vyrážíme směr Stubaital až ve čtvrtek večer.

Pravděpodobnost prašanu je malá, ale není nulová. Na Stubai je to cca 6-​7 hodin cesty, podle toho jak máte těžké nohy. Asi každý z nás už tam byl, takže ví, že tu najdeme velký park Stubai Zoo, široké sjezdovky, hromady možností na off-​pist... Bohužel také nekonečné množství Čechů, kteří na svátek vyrazili s námi… A to nepočítám naše kamarády, kterých tu bylo dalších cca 30ks.

To že se dole trochu zmenšily fronty má za následek nová vysokokapacitní lanovka 3S Eisgratbahn. která je na Stubaii v provozu už druhou sezónu. Nicméně bez čekačky to v době svátků a tréninků slalomářů taky úplně neobejde. Po nočním dojezdu vstáváme trochu později, takže už jedeme bez front. Pro techniky pár zajímavostí :-D

Hlavní letošní akcí, kterou středisko hodně propagovalo byl FIS Freeski World Cup Stubai, který se koná 24.-26.11.2017. Proto taky byly sjezdovky plné trénujících týmů :-)

It is a premiere and at the same time it’s a decisive moment: The first FIS Freeski World Cup on the Stubai Glacier is the next-​to-​last opportunity for the freeskiing world elite to get their FIS-​points in Europe to qualify for the Olympic Winter Games in South Korea in 2018.Více informací zde.

V době naší návštěvy se také odehrávala akce podpořená RedBullem a celé Stubai Zoo bylo totálně narvané týpky a spoustou pěkných holek, co to taky umí v parku… 

Na ježdění off-​pisty to bylo jen s rezervou a dost dlouhým hledáním, nicméně pár lajn se také dalo najít. Bohužel jsme tam byli 3 dny po padání, takže si asi umíte představit jak to šlo :D Blbě… Nicméně sjezdovky měly parádní podklad, takže zajezdit se dalo hlavně na slalomkách. Klasicky se odpoledne udělaly boule, takže ideálně si přivstat. Což se váže i na dopravu ráno směrem k ledovci. Díky návalu čechů kteří bydlí dole v Telfsu a Neustiftu se ráno dělaly velice slušné kolony. Takže kdo si přivstal a vyrazilk dřív, měl vyhráno.

V parku se ještě o víkendu dělaly příparavy na spodních skocích, nicméně na příští víkend už bude park plně připravený. Počasí nám přálo a kdo se přemluvil i přes předpověď jít jezdit i v neděli, tak se dočkal i pudru, který napadl ze soboty na neděli a to i dole v údolí.
Hope for pow. Za SnowPigs sesmolil Ivoš

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...