Vars Tournament

Oblíbená hra Game of S.K.A.T.E. se dočkala prvního velkýho turnaje. Osm zabijáku se sešlo ve Varsu a tohle je výsledek!

Každej určitě někdy hrál nebo aspoň zná hru Game of S.K.A.T.E. neboli česky na hru na zm*da nebo na nějakou podobnou jinou nadávku či vulgár. Pokud vám to snad pro mě z nepochopitelných důvodů nic neříká, tak je to lehoučký. Jeden rider ukáže trik a druhej to musí zopáknout. Jakmile nedá má trestnej bod. Stejně to ale znáte všichni, žeo?! No a právě na týhle srandě byl založen premiérovej ročník akce Vars Tournament. Podle názvu je jasný, že se jelo ve francouzském středisku Vars a vzhledem k tomu, že se ho zúčastnila osmička zabijáků nejvyššího kalibru bylo to peklo.

Ve Varsu se slušně využilo nedávných Euro X Games v Tignes a právě odtud se stáhlo několik extra jmen. Riders list byl napresovanej jak tanga na stokilový Američance. Hlavní osmičku totiž tvořila sestava: McRae Williams, Henrik Harlaut, Gus Kenworthy, Antti Ollila, Phil Casabon, Sam Favret, Torin Yater-​WallaceParker White. To už je hodně nadupaná sestava, ne?!

Navíc shepers v francouzském středisku připravili opravdu libový podmínky. K dispozici měli jezdci nejen parádní jib park. K tomu samozřejmě taky několik parkovech kickerů. Na výběr ale taky byla backcoutry zóna, kde se tetelilo hned sedm kopen a ještě navíc vystřelovací cannon rail. Riders měli celou akcí začít rozdělovacím jamem, kterej, ale zase díky dementnímu počasí musel být zrušen. Pak už ale naštěstí dostalo počásko rozum a mohlo se to rozjet. Stačilo si střihnou kámen, nůžky, papír, kdo začne a první čtyry bitvy se mohly rozpoutat! 

Vars Tournament čtvrtfinále:

Torin Yater-​Wallace vs. Parker White

Sam Favret vs. McRae Williams

Phil Casabon vs. Gus Kenworthy

Henrik Harlaut vs. Antti Ollila

Po prvním kole tak zůstala čtyřka silnější. Mezi nimi byl Torin Yater-​Wallace, McRae Williams, Gus KenworthyHenrik Harlaut. Mohlo se jít na dva semifinálové souboje, kde se to trikově rozjelo do pořádnejch mrskaček. K vidění byl třeba switch 1440, dub corky, nose butter dub corky či corky nebo rotace o 810 stupňů z railů. No prostě prasárna a tady jí máte!

Vars Tournament semifinále:

Torin Yater-​Wallace vs. Gus Kenworthy

Henrik Harlaut vs. McRae Williams

Po náročnejch ale masivních semifinále nám už zbyl pouze poslední souboj. Do toho se prodral Henrik HarlautGus Kenworthy. A nakonec finálo bylo možná kratší, než by se čekalo. První bod totiž získal Gus za transfer 450 on na zetku. Pak přišel na řadu dub cork 1260 blunt. Gus ho bez problému zavdal. E-​dollo však s lehkým problémem ne a zvolil si extra chance. To je jednoduchý pravidlo. Dáš - pokračuješ, nedáš – konec celého battlu. Bohužel Henrikovi se na zemi poroučela jedna lyže a bylo tak po finále…slavit tak mohl Gus, kterýmu díky tomu přistalo na účtu slušnejch 5000 euro!

Vars Tournament finále:

Henrik Harlaut vs. Gus Kenworthy

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu .

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...