Vars Tournament 2014

Jedním z nejoriginálnějších závodů byl určitě Vars Tournament, kde se bojovalo ve známý hře Game of Skate. Ve Francii hlavně nechyběl ani náš Dan Hanka a tak tady máme poctivý shrnutí!!

Každej z vás si určitě někdy s kámošem dal v parku Game of Skate alias česky hru na zmrda. Jeden zavdá trik, druhej musí zopakovat. Jednoduchý jak prd po fazolový véče. No a v duchu týhletý prostý ale mrtě zábavný srandy loni vznikl ve Francii Vars Tournament. A protože měl sakra úspěch nebyl žádnej důvod letos nenavázat. Nás samozřejmě turnaj zajímal už enormně od první chvilky. Důvod byl jasnej! Na startovní listině se totiž mezi šestnácti pozvanejma kromě hodně známých jmen objevil taky náš Dan Hanka!!

Do země žabožroutů dostalo pozvánku osm Amíků, dva Novozélanďani a šest floutků ze starýho kontinentu! Ty se v podvečer prvního dne rozlosovali do osmi dvojic, který si to rozdaly o další kola. Jak už to s letošní lehce retardovanou zimou je ví každej. Ani tentokrát nemohlo jít nic jak po másle. Hned první den byla viditelnost celkem na bodu mrazu a tak se skoky musely nechat v pozici „out of order“ a nabral se směr jib park! Danovi to ale naštěstí vůbec nevadilo! Jeho prvním soupeřem byl Fin Lauri KivariDan se ním příliš nemazlil. Zatímco Lauri nasbíral čtyři trestný body, který daly dohromady slovo V.A.R.S., tak Dan měl svoje konto čistý a mohl se těšit z postupu.

V dalších sedmi soubojích svedl nejnapínavější boj Will WessonAlex Bellemare. Nakonec těsně postoupil člen Traveling Circusu. Jeden jedinej trestnej bodík navíc taky znamenal stopku pro Torina Yater-​Wallaceho. Jeho katem byl Fin Antti Ollila. Gumový nohy Vincenta Gagniera si poradili se štylařem Nicky Keeferem. Další americkej souboj ovládl Karl Fostvedt, kterej pokazil radost Tayloru Seatonovi. Matt Walker vyoutoval domácího Antoineho Adelisseho a kiwi mén Jossi Wells dal pramalou šanci Magnusovi Granérovi. Do dalšího kola šel i jeho brácha Beau-​James, kterej si poradil s domácím Jeremy Pancrasem. První den a první battly byly za náma! 

Dan si do čtvrtfinále vylosoval na raily zabijáka nejvyššího kalibru. Sám Will Wesson v plný polní jibový. Dan se ničeho nezalekl a Willa hodně potrápil. Párkrát ho celkem vyškolil a dva triky byly na člena Traveling Circusu moc! Amík nakonec Pohana zajel, ale Dan ale určitě zareprezentoval hodně dobře a zas zviditelnil nejen po Evropě svoje jméno. Čtvrtfinálový souboje už naštěstí máme na videu, takže zbytečný  komenty stranou! Tady je čtyrka parádních bitev!

Vars Tournament: čtvrtfinále:

Vincent Gagnier vs. Beau-​James Wells

Karl Fostvedt vs. Matt Walker

Dan Hanka vs. Will Wesson

Jossi Wells vs. Antti Ollila

Do semifinálový souboje se tedy prodral kvartet Vincent Gagnier, Karl Fosvedt, Will WessonAntti Ollila a hlavně počasí se už vzpamatovalo z letargie. Znamenalo to jedno! Mohlo se jít zabíjet na skoky! Hlavně souboj Vinnie CasheCrazy Karla byl úlet! Pokusy o triky jako 1170 na rail?! WTF. Vinnie tasil svoje venom a další šílený graby. Karl ale nezůstal pozadu! Nakonec mu to bohužel, ale proti šílenýmu Kanaďanovi nestačilo. V druhém souboji pak Antti Ollila jen tak tak poslal do kvadrantu prohranejch Willa Wessona, kterej ukázal, že skoky mu nejsou přece jen tak cizí!

Var Tournament semifinále:

Vincent Gagnier vs. Karl Fostvedt

Antti Ollila vs. Will Wesson

Ještě než přisel čas na velký finále musela se porvat dvojka KarlWill o třetí flek. Přece jenom Karl je určitě lepší letec než jibovej mág Will a tak hlavně díky skokům nakonec svýho americkýho soudruha zajel. Pak už se mohl rozjet závěrečnej battle o největšího zabijáka! Kluci se s tím vůbec neparáli a tasili hodně zajímavý triky. Vinnie opět bodoval se svejma  origo grabama nebo třeba se switch 1440! Antti nakonec vyhořel na switch butteru na railVincent si mohl do seznamu letošních výher dát další hodně zajímavej zářez! V souboji prohranejch riders lucky loosers si pak trochu chuť napravil Alex Bellemare.

Vars Tournamen malý finále:

Karl Fostvedt vs. Will Wesson

Vars Tournament finále:

Vincent Gagnier vs. Antti Ollila

Výsledky Vars Tournament:

1. Vincent Gagnier
2. Antti Ollila
3. Karl Fostvedt
4. Will Wesson

Lucky loosers:

Alex Bellemare

Web Vars Tournament zde.

Pokud chcete vyrazit do Varsu tak už tenhle pátek začíná Vars Freeski Camp!

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu .

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...