War Of The Buttons

Máme tady reportík z "knoflíkové války".

Dne 26.6.2010 proběhla na Kamencovém jezeře v Chomutově nultý ročník akce WAR OF THE BUTTONS (knoflíková válka) s podtitulem Summer Air Fight. Utkali se v ní jak borci z lyží, tak prknaři a samozřejmě bikeři. Za mediální podpory Evropy 2, Kamencového jezera, EXE bikes a dalších vznikla ojedinělá akce, plná adrenalinu, poletů a pohody. Tomáš Kavan, hasič, freeskier a adrenalinový nadšenec celý jam naplánoval a aktivně se podílel na celkové organizaci a především stavbě jumpu pro lyže a prkna, který se stavěl už od 16.6.2010. Samozřejmě musím zmínit Team Maximal Animal, který byl celou dobu u toho, a s chutí přidal ruku k dílu ! Cca 2 dny před akcí se už lítalo i na bajcích, EXE bikes postavilo brutální polet pro svý koně a nešlo jinak než se prostě těšit na den D, na to jak to celý dopadne ....

Celá akce probíhala v příjemném duchu letního dne a kolem poledne se začali okolní travnaté „tribuny“ plnit diváky. Ridery hodnotila 3 členná porota z řad jezdců. S postupem dne hoši dávali větší a větší špeky, hlavními tahouny byli krom zmíněného MaximalAnimal teamu (SNB), Jan Nečas, Martin Matoušek, Roman DaleckýRobin Holub, který netřeba představovat, z biků to byli Pavel Arvei a Karel Fuchs z EXE Bikes, dokonce jsme měli i jezdce z nedalekého NDR, který se umístil v první 3. Prize money byla 10.000,- pro vítěznou trojici zastupující danný sport. EXE bikes samozřejmě odměnil jezce kvalitníma škopkama a dalšími cenami v podobném duchu. Akci moderoval Jirka Formánek E2, a dle mého názoru to byla mimořádně dobrá volba, páč tomu dal štávu a jak se od spíkra čeká, taky řád a systém, protože někdo to stádo splašenejch lumíků řídit musel . Místy do hry vstoupil Honza „Travis“ Trávniček, který dolaďoval organizační záležitosti a staral se o startovní pozice. Ceny se rozdali, všichni byli spokojený, na after párty se taky něco vypilo, takže celkově velká pochvala pro Severní čechy.

Tým organizátorů v čele s Tomášem Kavanem nám předvedl, jak se dá, když se hodně chce, uspořádat slušná akce s širokým sportovním záběrem jak pro jezdce tak pro diváky. Nezbývá než se těšit na pokračování a jak jsem zaslechl s podtitulem Winter Air Fight (a to znamená na sněhu) a ještě se šušká, že se dají hlavy dohromady a pro dobrou věc se postavý třeba na Kamencovém jezeře podobný jump, který bude sloužit jako letní příprava na zímní pojezd. Sbohem a šáteček a zase někdy v Chomutově na Kamenčáku ! :-)

Další zajímavé články

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...