Jakub Steklý

Po úvodním rozhovoru s Danem Hankou následuje druhý od mistra Franka, tentokráte s Jakubem Steklým...

Servus Kubo, vlítnem na ten rozhovor ne? Už jsi prokleplej médii, tak víš zhruba, o co jde. Na začátek se nám trochu představ.

Jmenuju se Jakub Steklý, je mi čerstvých 19, jsem ze Špindlu a už se ňáký ten pátek věnuju freeski, newschoolu a freeskiingu.

Čerstvých 19, to jsi ještě ve studentských letech. Jelikož jsi ze Špindlu, asi ani nemá cenu se ptát, jak jsi se dostal k lyžím. Tudíž na tebe vytáhnu jinou otázku. Slyšel jsem, že jsi jezdil běžky. Prej dost pekelně, že za tebou tál sníh. :-) Čím to, že jsi s tím práskl a začal se věnovat freeskiingu?

Ouh, temné období mého života vyplouvá na povrch. Na běžkách jsem jezdil snad odjakživa. Následovala sportovní škola a tvrdý tréninkový režim a s tím spojené MUSÍŠ na trénink, MUSÍŠ na závody, tak jsem si prostě řekl, že tohle mě nebaví. A nějak v tom období jsme s Balcošem začali vytvářet první blbosti na sjezdvovce, až to nabralo dnešní podobu.

Dobře si udělal. :) Viděl jsem tě lítat na skokách i hoblovat raily. A na obojim zabíjíš. Co ty osobně radši preferuješ?

Moji úctu a největší respekt maj skoky, je to to nejlepší, co náš sport může ukázat. Bohužel není to má disciplína, proto si jdu radši zatyčovat před barák na trubku a něco se naučit, nebo přejet ňáký trubice ve městě. Ale skoky nezanedbávám a doufám, že doženu to roční manko, které mi letos chlapci udělili!

Takže univerzální člověk. A co takhle freeride? Zkoušel sis projet zasněžené pláně a lesy? Jaký je tvůj pohled na freeride?

Freeride jsem znal především jako zpestření zimy, když napadl čerstvej pow a šli jsme s klukama blbnout na Medvědín. Oči mi otevřel výlet do St. Antonu předminulou zimu, kdy jsem při sjíždění "menší stráňky" zažil takovej strach jako nikdy jindy. A to jsem ještě nezkusil pořadnej big mountain, snad se mi někdy poštěstí.

Tvoje oblíbený jídlo?

Svíčková a pizza.

Mmmmm.... mňam. Hehe. Jakej je tvůj oblíbenej trik a naopak z jakýho triku máš strach?

Oblíbenej na skokách 7 a 9 s tailem a rodeo 5 s japanesem, na tyčích těžko říct, asi všechny pretzely. Největší výzva jsou doubly, měl jsem do vody a na trampolíně naskákanýho klokana, ale koleno zmařilo všechny možnosti vyzkoušet ho.

Na to jsem se tě chtěl teď zeptat. V létě jsme se viděli a ty jsi byl po operaci kolene, pokud se nemýlím. Jak to s tebou vypadá teď a jak plánuješ tuhle sezónu?

Teď je to super, až překvapivě dobrý. Koleno nebolí, tak se snažím nabrat co nejvíc svalů ježděním na kole a posilováním. Nejhorší je, že mi doktor řekl, skoro rok bez zátěžě, bez lyží. Ale dělám maximum proto, abych si s prvním sněhem zalyžoval a snad si z jara i zaskáču.

No to jsou opravdu hezký vyhlídky. Já a určitě i většina čtenářů ti přejem brzké uzdravení a rychlý návrat na svahy. Co léta minulá? Určitě spousty úspěchů a srandy. Tak se nám pochlub.

Děkuju, děkuju. Do letošní zimy jsem považoval za největší úspěch to, že jsem byl zdravej a mohl jsem dělat to, co mě baví. Jinak pár umístění v nejlepší trojce jsem v čechách měl, ale nepovažuju to za úspěch. Snad příjde teprv něco, na co budu hrdý:)

To určitě. Co teď posloucháš za song?

Teď... Kya Bamba 5Th mix cd :)

Na jednom videjku, tušim, že z Dachstainu, si skákal fróňo z piknikáče. Co to bylo za šílenost? Nebo u tebe normálka?

Hh :D Viděl jsem to, tak týden před tím než sme jeli, v rakouským editu, napadlo mě, proč to nezkusit. Ovšem Rakušák to měl víc do afterbangu než já. Takže můj pokus bych ani nezmiňoval. :D

Pekelník! Určitě máš otázku, na kterou se tě ještě nikdo nezeptal, a chtěl bys, aby ti byla položena. Tak mě ulehči práci a rovnou si odpověz. :D Šup sem s ní!

Tak to jsi mě zaskočil :). Asi bych se zeptal, kde budu za deset let. Ale kdybych věděl odpověď, tak si můžu jít sednout do hospody na pívo a čekat :D

To teda. Co říkáš na ty šílený triply, co se teď začínaj skákat? Seš zastáncem stylu nebo veletočů?

Rozhodně styl a né spin to win! Jenže to, jak dal Sammy triple, nebyl žádnej výkrut ala Aleš Valenta. Řekl bych, že to mělo stylu víc než dost. Je to prostě pokrok a ten nezastavíš.
(pozn. Sammy Carlson triple rodeo 12 - http://www.youtube.com/watch?v=nKynrjhbtPI)

To máš pravdu, že ten Sammyho triple měl styl. Jen jsem blbě spojil otázky dohromady. A co jiný zájmy mimo lyží? Co děláš o svém volnu?

Když jsem zdravej, lyžování věnuju všechen svůj čas, jak v zimě tak v léťe do vody. Teďka nemám moc na výběr, můžu jen chodit a jezdit na kole. Tak jezdím na kole a chodím na slack line:). Občas ňáká ta párty musí být, ale s rozumem :D

To se rozumí. :) Tak to je asi všechno, už zbejvá asi jen tvoje velikost trenek. A to si vyzjistěte, milý četnáři, sami. Určitě Kubu potkáte někde na svahu. Máš tu závěrečnou děkovačku. A já děkuju tobě za tvůj čas. Přeju málo pádů a hodně odjetejch skoků. A samosebou brzké uzdravení. :) Měj se! Čau

Já děkuju :) Určitě chci poděkovat sponzorům, za LINE a FULL TILT Michalu Švábovi, za Bern Honzovi Kodešovi. Všem kamarádům, co jezděj, ať jezděj dál a co nejlíp to pude. Samozřejmě rodičům, bez nich bych tady nebyl. A všichni ostatní: Ride and smile :)

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...