Lokality - Praha

Pojďme se společně podívat, jak vznikal nový freeski film eXcelent Separation. První lokaci, kterou si tvůrci filmu pro natáčení vybrali, byla Praha.

Natáčení v Praze probíhalo v prosinci 2014 mezi Vánočními svátky. Podmínky tou dobou ale nebyly vůbec příznivé – v Praze nebyl žádný sníh. „I s touto variantou jsme počítali. Díky spolupráci se zimním stadionem Hvězda jsme nahromadili doslova několik tun umělého sněhu. Ten jsme následně rozváželi k jednotlivým natáčecím lokacím po celé Praze. Byla to hromada práce, ale záběry z Prahy jsme ve filmu prostě chtěli,“ vysvětluje produkční Michal Nedbal.

„Pořádný hec to byl i pro nás jezdce. Umělého sněhu jsme neměli nekonečno a mohli jsme si tak naházet jen rozjezd a dopad. Nedojetí překážky na její konec tak znamenalo vždy bolestivý pád,“ přibližuje úskalí natáčení jezdec Pepé Kalenský.

Natáčelo se hlavně v noci. Důvodů k tomu bylo hned několik. „Praha a její zákoutí jsou podle mě mnohem fotogeničtější po setmění. Výhodou je i to, že na jinak exponovaných místech se nepohybuje tolik lidí. V neposlední řadě jsme měli možnost si vyhrát i s vizuálem spotu díky zapůjčené profesionální osvětlovací technice,“ popisuje průběh natáčení hlavní kameraman Lucas Herman.

Ve filmu eXcelent Separation se tak můžete těšit na záběry z míst, kde třeba právě vy denně procházíte. Proto se příště mějte na pozoru.

Hlavní partner filmu:
eXcelent

Partneři filmu:
Red Bull, Kama, Jägermeister, BIOFILMS

Koukni na předchozí filmy Separation:
Separation movie- https://vimeo.com/16962514
Ultim8 Separation- https://vimeo.com/34893451

Sleduj Separation na:
FB: https://www.facebook.com/separationfilms
Instagram: @separation_films

Další zajímavé články

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...