Rozhovor Jirka Volák

Jiří Volák je zkušený jezdec, který nechyběl zatím v žádném českém freeski filmu. Pojďme se podívat, jak si natáčení nového freeski filmu eXcelent Separation užil.

1) Jsi jeden z pioneerů freeski v Čechách. Jaký udělal freeskiing pokrok od dob kdy jsi s ním ty začínal až do novodobé historie.
Jiří Volák: Bohužel musím říct, že v porovnání s okolními státy spíše degress. Nemyslím tím úroveň ježdění českých freeskierů, ale spíše jejich počet. Dříve byly kempy a závody plné nadšených lidi. V dnešní době jsou to spíše hrstky. Čekal jsem, že to Olympiáda nastartuje, ale nestalo se.

2) Freeskiingu věnuješ spoustu času, ale něčím si musíš i vydělávat, nebo tě živí freeskiing?
Jiří Volák: Díky freeskiingu jsem milionář:)

3) Byl jsi zatím v každém filmu Separation a tento rok opět nechybíš. Co pro tebe znamená být v riders teamu Separation?
Jiří Volák: Tak nějak jsem měl možnost být u vzniku tohoto projektu a fakt, že mám tu čest být u něčeho takového, tak mi dává novou energii do ježdění.

4) Ze všech jezdců ve filmu jsi nejstarší, ale svými triky stále stačíš mladším jezdcům. Nebojíš se někdy skákat takhle na „stará kolena“?
Jiří Volák: Nevím, jestli mé triky stačí, spíš už ztrácím dřívější jistotu. Když jsem před lety stál v Laaxu každý den na kopci, tak jsem si věřil mnohem více. Letošní natáčení mě spíše bolelo, protože jsem se kvůli kameře hecoval do věcí, které byly za hranicí mých momentálních schopností. I přesto jsou tam triky jako zábradlí v městě ze 30 schodů, na který nikdy nezapomenu.

5) Říká se, že mezi filmaři se to vtipnými historkami jen hemží, máš z natáčení eXcelent Separationu taky nějakou?
Jiří Volák: Bloudíme takhle po Rakousku a po půl hodině se zezadu z auta ozve Robin Holub se slovy: "Bráško tady jsem viděl odbočku na ten AUSFAHRT, tady už jsme jednou jeli..."

6) Tento rok pořádáš největší letní freeski akci v Čechách Kromwars? Na co se můžeme tento rok těšit?
Jiří Volák: Kromwars je letní freeski závod, rozjezd z umělé konstrukce a dopad do bazénu. Tento rok se zúčastní jezdci z 8 zemí a věřím, že to bude nářez. Večer na párty představíme mimo jiné trailer na eXcelent Separation. Přijďte se mrknout a nebudete litovat, vidíme se v Hulíně

Hlavní partner filmu:
eXcelent
Partneři filmu:

Red Bull, Kama, Jägermeister, BIOFILMS
Koukni na předchozí filmy Separation:
Separation movie- https://vimeo.com/16962514
Ultim8 Separation- https://vimeo.com/34893451
Sleduj Separation na: FB: https://www.facebook.com/separationfilms
Instagram: @separation_films

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...