Představujeme rozhodčí olympijského slopestylu

Už dnes v noci a v zítřejších ranních hodinách konečně do programu Olympijských herPchjongčchangu zasáhnou freeskieři! Přesněji řečeno bábovky, protože ty otevřou naše soutěže závodem ve slopestyle. Největší favoritky, favority, formát, časy to všechno jsme tady probrali. Co nám ještě chybí? Co takhle rozhodčí? O těch se moc neví, ale kolikrát pak plno kecá. Pojďme se tak juknout, kdo bude mít v Koreji na svých bedrech tíhu rozhodování o nejcennější kovech ve slopestylu!

O bodové příděly se bude starat pětičlenná soudcovská parta a jejich předseda neboli head judge. Tuhle roli bude zastávat legendární Kanaďan Phil Belanger člena legendární trojky Philů (další P. Larose a P. Dion). Starší ročníky si ho určitě pamatují z nejednoho freeski filmu, také byl jedním z prvních, který se mohl pochlubit vlastním promodelem lyží a to u značky Dynastar. Mezi soudci nechybí Amík Steele Spence. Momentálně vrchní boss asociace AFP, dřívější účastník X Games popřípadě majitel videopartů u starších věcí od Level 1 nebo MSP. Dalším bodovým rozdavačem bude Leo Chazelas z Francie. Dříve nadějnej jezdec, kterej začínal s partou GPSY Feelin. V roce 2009 se ale po vážném zranění dal na kariéru rozhodčího a dotáhl to až na Olympiádu. 

Dalším panáčkem na holení je Arnaud Cottet. Bývalej freerider a dokonce slalomář ze Švýcarska. Očividně tak člověk nemusí mít nutně freestylovou minulost. Poslední dvě jména nám asi nic moc neřeknou. Slovinec Urh Bulc se může aspoň pochlubit opening partem vůbec v prvním slovinském freeski movie z roku 2009. No a pátým je Ole K. Strøm. K němu snad jen, že je z Norska a vlastně taky nikdy nebyl parkový jezdec. Všichni ale jsou certifikovanými rozhodčími se zkušenostmi ze Světovýho poháru, X Games nebo Dew Tour, takže pánům přejeme, ať neudělaj nějakou do očí bijící botu a vylomeninu…

Připomínáme, že holky startují svojí kvaldu slopestylu v sobotu ve 02:00 ráno a můžete jí sledovat na Eurosportu. Finále vypukne v 05:00 . Bohužel na ČT Sport ani to živě díky hokeji nepůjde, takže buďto čekejte záznam v 09:00 nebo zkuste jinej kanál. Těšíme se!

Web Olympiády zde.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...