Czech Skipass - permice na (skoro) celé Česko

Czech Skipass - celosezónní permanentka, která umožní jezdit v 19 velkých lyžařských střediscích po celé České republice, razantně boří mýtus o tom, že střediska v Česku nejsou ochotna spolupracovat. Nyní se jich spojilo hned 19 a nabízí unikátní skipas, který zjednoduší a zásadně zpestří zimu každého zapáleného snowboardisty či lyžaře.

Myšlenka na vytvoření společného celosezónního skipasu, který by nabídl lyžařům v České republice výběr z několika středisek, vznikla v létě 2014.K zakládajícím střediskům ze Špindlerova Mlýna a SkiResortu Černá hora - Pec se brzy přidávala další. Zrodil se tak pilotní ročník projektu Czech Skipass a dá se předpokládat, že v příštích letech se přidají i další lyžařské areály. 

Proč projekt vznikl
Prvotní cílem není byznys a maximalizace zisku, nýbrž snaha společně deklarovat to, že i v Česku jsou střediska schopná komunikace a aktivit, které osloví společného klienta, dají mu nové možnosti a komfort. Že podobně jako v Alpách lze i v České republice vytvořit společnou jízdenku, která bude platit na velkém území. Konkrétně Czech Skipass lze využít v mnoha skiareálech, které jsou tvořeny různými podnikatelskými subjekty a působí v různých pohořích naší republiky. Bez otevřeného přístupu provozovatelů lyžařských středisek by to nešlo a vzkaz k veřejnosti je jasný: mohou na základě činů poznat, že v ČR máme nejen moderně vybavené skiareály, ale jsme konkurenceschopní i v marketingu a koordinaci nabídky. 

Jaké výhody to bude mít pro klienta
Lyžařům a snowboardistům nabízí možnost jezdit na jednu permanentku bez omezení v různých místech ČR a díky komplexnosti nabídky šetřit jejich peníze a dát jim příležitost komfortně a kdykoli lyžovat na mnoha různých sjezdovkách. Držitelům bude k dispozici celkem 154km sjezdových tratí, 26 lanovek a 118 vleků, aniž by museli do pokladen jednotlivých areálů, veškerá odbavovací technologie je kompatibilní. Jedna karta tedy funguje bez omezení všude stejně jako lokální skipas, aniž byste museli podniknout jakýkoli další krok. Permanentka platí po celou sezónu 2014/​15, je nepřenosná a až na jedno středisko funguje i na večerním lyžování. Velmi dobrá je i dosažitelnost areálů, protože průměrná vzdálenost např. z Prahy ke všem 19 střediskům je jen 163km. 

Projekt podporuje AHS ČR
Po dohodě se zakládající skupinou skiareálů byla v polovině října 2014 nabídnuta účast v tomto projektu všem členským organizacím Asociace horských středisek ČR (AHS ČR). K původním lyžařským střediskům tak přibyla další, takže Czech Skipass je nyní možno využívat v 19 skiareálech po celé ČR. AHS ČR podporuje myšlenku spojení nabídky několika lyžařských středisek a i do budoucna chce přispět k dalšímu rozšíření a rozvoji celého projektu. 

Kde si lze skipas koupit
Prodej Czech Skipassu byl zahájen 1. Iistopadu 2014 a zájemci si jej mohou koupit u každého ze zúčastněných lyžařských středisek. Ceny celosezónního skipasu jsou od 8 do 11 tisíc Kč. 

Lyžařská střediska, ve kterých lze využít Czech Skipass:
Skiareál Špindlerův Mlýn 
SkiResort Černá hora - Janské Lázně                  
SkiResort Pec pod Sněžkou                               
SkiResort Velká Úpa                                           
SkiResort Svoboda nad Úpou                             
SkiResort Černý Důl                                           
Skiareál Klínovec                                
Skiaréna JIZERKY - Tanvaldský Špičák                 
Skiaréna JIZERKY - Bedřichov                              
Skiaréna JIZERKY - Severák                                 
Dolní Morava relax & sport resort         
Skiareál Lipno                                     
Ski & Bike Špičák na Šumavě              
Ski Areál Malá Úpa           
Ski Family Dolní Dvůr
Ski areál Kouty
Skicentrum Deštné
Skicentrum Kohútka
Skiareál Monínec

Více informací na www.czechskipass.cz.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...