Češi na World Cupu v novozélandské Cardroně

V pondělí 19. srpna se na Novém Zélandu ve středisku Cardrona konal první letošní slopestyle závod FIS Světového poháru a na místě byla i česká reprezentace. Tady je stručné shrnutí s pár fotkami a videjkem jízd Petra Horáka a Kačky Vojáčkové.

Omlouváme se za zpoždění tohoto reportu, přecijen závod se odjel už na začátku týdne. Na Novém Zélandu se ale neočekávaně objevily neuvěřitelné problémy s internetovým připojením, což zkomplikovalo přenos fotek a především videjka od našeho zpravodaje a trenéra české repre Přemka Vidy směrem k nám. Teď už ale vše máme, takže pojďme na to.

Jak jste si už mohli přečíst v tomhle článku, na Nový Zéland na první závod FIS Světového poháru letošní sezóny odjeli společně s trenérem Přemkem Vidou jezdci Honza Nečas, Martin MikyskaKačka Vojáčková, ke kterým se na místě přidal Petr Horák. Šárka Pančochová bohužel musela první závod sezóny vynechat kvůli zlomené klíční kosti. 

Českou reprezentaci bohužel postihlo ještě před závodem i další zranění. Martin Mikyska si při tréninku v Cardroně pravděpodobně přetrhl křížový vaz v koleni a k závodu tedy samozřejmě nemohl nastoupit. Po návratu do ČR Martin půjde na magnetickou rezonanci a poté ke známému doktorovi Pavlovi Kolářovi, který rozhodne jestli bude Martin muset na operaci nebo ještě zkusí zabojovat o nominaci na Olympijské hry. Martinovi přejeme v každém případě co nejrychlejší uzdravení a návrat v plné síle na sníh!

Organizátoři na Novém Zélandu na začátku týdne bojovali s nepřízní počasí. Po mnoho dní se nad Cardronou držel mrak, který způsoboval špatnou viditelnost, přestože dole pod horami bylo krásně. Následkem toho se nakonec úplně zrušil mužský slopestyle, odjely se jen dva kvalifikační heaty. V jednom z nich nastoupil i Petr Horák, který ale bohužel v obou jízdách upadl a skončil z 19 jezdců v heatu na 11.místě. Petrova jízda vypadala následovně: Miller Flip na wallridu - Blunt 270 Out na zahrádce - Backside 180 z vystřelováku - Inverted Cab 540 - Frontside 720 Tailgrab - Backside Double Cork 1080.

Další dva kvalifikační heaty byly nejprve posunuty a poté zrušeny stejně jako celý zbytek mužského závodu. Na start se tedy vůbec nepostavil náš další jezdec Honza Nečas ani žádná z desítek hvězd, které sem přijely sbírat body v rámci olympijské kvalifikace. Zrušení závodu si odhlasovali sami zástupci jednotlivých reprezentačních teamů. Další slopestyle v rámci Světového poháru se pojede 19. - 22. prosince v americkém Copper Mountain.

Ženský závod se i za ztížených podmínek, špatné viditelnosti a větru nakonec odjel a nám udělala radost Kačka Vojáčková, která konečným 30.místem splnila jednu z kvót pro start na Olympijských hrách v Soči 2014.A co víc, vůbec poprvé na sněhu se v závodě - byť neúspěšně - pokusila o Double Backflip! Na jízdu Kačky se můžete, stejně jako na Horisovu, podívat v tomhle videjku:

Ženský slopestyle závod vyhrála Jamie Anderson (USA) před Jenny Jones (GBR) a Cheryl Maas (NED). Finále závodu v rampě mužů i žen proběhne zítra a o výsledcích vás samozřejmě budeme informovat.

FIS World Cup Cardrona 2013 - Women’s Slopestyle:

1. Jamie Anderson (USA) 94.75
2. Jenny Jones (GBR) 87.00
3. Cheryl Maas (NED) 80.50
4. Anna Gasser (AUT) 78.50
5. Jenna Blasman (CAN) 71.75
6. Silje Norendal (NOR) 71.00
7. Christy Prior (NZL) 61.75
8. Breanna Stangeland (CAN) 57.00
...
30. Kateřina Vojáčková (CZE) 41.33

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!