Česká repre startuje sezónu na Novém Zélandu

Trenér české snowboardové freestyle reprezentace Přemek Vida se nám opět ozval s aktuálními informacemi a fotkami, tentokráte už z Nového Zélandu, kde za pár dní odstartuje letošní závodní sezóna. Mrkněte na to.

Jak jste si mohli přečíst v tomhle článku, část české reprezentace si během cesty na jižní polokouli udělala zastávku v Japonsku, kde potrénovala v místních unikátních tréninkových centrech. K jejich japonskému dobrodružství se ještě v jednom článku vrátíme. Parta ve složení Přemek Vida (trenér, fotograf, kameraman, produkční...), Kačka Vojáčková, Martin Mikyska Honza Nečas se ale před několika dny už přesunula na Nový Zéland, kde stráví následující týdny.

Na místě už skoro měsíc drtí park další náš reprezentant Petr Horák aka Horis, Šárka Pančochová je momentálně bohužel zraněná se zlomenou klíční kostí. Nejznámější novozélandský resort Snowpark NZ letos zůstává pro veřejnost zavřený, takže se veškeré snowboardové a freeski dění odehrává ve středisku Cardrona. V parku jsou k dispozici tři skoky, dvě rampy, corner a kolem deseti jibů. Sněhu zatím moc není, což ale lokálům nebrání v přípravě kvalitních podmínek.

Nic jiného jim ani nezbývá, už 15. srpna tu totiž startuje monstrózní akce s názvem "Audi Quattro Winter Games NZ", která bude probíhat celkem 12 dnů a během ní se uskuteční závody v alpském lyžování, klasickém lyžování, freeskiingu, snowboardingucurlingu (ano, je to tak). Nás samozřejmě zajímá snowboarding, který je naplánován na 18. a 19. srpna (slopestyle), respektive 22. a 24. srpna (u-​rampa). Vše o celé akci najdete na www.wintergamesnz.com.

Oba závody jsou součástí FIS Světového poháru ve freestyle snowboardingu a jsou tedy zahrnuty do kvalifikačních bojů o účast na Olympijských hrách v ruském Sochi, které proběhnou v termínu 7. - 23. února 2014. Znamená to především fakt, že na místě už trénují reprezentace všech zemí a účast bude nejnabitější jakou si umíme představit - asi tak stejně jako ve Špindlu na posledním Snowjamu, který byl také součástí Světového poháru. Na startovkách tak jistě budou svítit jména jako Horgmo, Toutant, McMorris, Guldemond, Piiroinen, Kadono, Parrot, Tonteri, Thorgren, Braaten, Kotsenburg, Smits, Korpi, Willett, Lago, Mitrani, Vito, Podladtchikov, Bretz nebo možná i White? 

Česká parta se zatím (kromě Horise, který už tu je déle) rozkoukává a dostává do formy. Vedle freestyle repre se tu připravuje na sezónu i snowboardcross team v čele s naší velkou olympijskou nadějí Evou Samkovou a kompletní freeski reprezentace (Roman Dalecký, Pepé Kalenský, Mario Skála, Robin Holub, Kristýna Kapounová), která taky bude bojovat o účast v Sochi. 

Pro další updaty sledujte samozřejmě Freeride.cz, náš zpravodaj Přemek Vida bude průběžně posílat zajímavé informace, fotky i videoedity. Stay tuned & keep fingers crossed!

Další zajímavé články

Akce Horsefeathers Sneak The Tweak otevřela snowpark na Mölltalu!

Nový snowpark na rakouském ledovci Mölltaler Gletscher slavnostně otevřela akce Horsefeathers Sneak the Tweak!

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!