Freeride.cz Just Ride 2010 - Neklid

Neklidné krušno nás přivítalo v sobotu 20. února v Nitro Skateshop.cz snowparku na šesté zastávce Freeride.cz Just Ride!, kterou ve spolupráci s hlavním partnerem Nokia, pořádá náš/ váš on-line magazín.

Neklid dostal své jméno určitě oprávněně. Počasí se tam honí, jak to říci kulantně, poněkud čertovsky. Na tomhle „výdrholci“ s magickou atmosférou nikdy nevíte, jaké budou za další půl hodinku podmínky, což mi odsouhlasil i spoluorganizátor akce Filip. A počasí to během dne „odkývalo“ doslovně. Během pár hodin jsme zažili sluníčko, mraky, sníh i ostré poryvy větru, které občas nadnesly naše stanové městečko. 

Krušné hory na mě působí drsněji, nedostupněji a prázdněji než jiná česká pohoří. Avšak dost možná za tenhle pocit mohl i strach z cesty, před kterou jsem odříkala dobrovolně všechny otčenáše a zdrávasy. Neboť jsem na Neklid jela s mistrem ČonkSTARem v jeho novém hyper super turbo Subaru, které špindlerovský rodák umí poškádlit. „Dyť to netáhne, ten chlápek říkal, že od dvou tisíc, by tě to mělo zarazit do sedačky. Tohle přece nemůže být ono“, posteskl si majitel stříbrného žihadla během cesty několikrát. Avšak, nutno dodat, že auto na sněhu má David Čonka opravdu v malíku. Stejně jako výuku na bedýnkách. 

Když jsme v pátek přijížděli k blízkému Božímu Daru, zastihla nás sněhová bouře a lehké ochlazení přicházející po oblevě. To znamenalo, že v sobotu se museli všichni lidé parku-​milovní, vyrovnat s poměrně ledovými podkladem, jež během dne sice trochu polevil, ale žádná hitparáda to nebyla. Aspoň tak každý okusil, jak asi vypadá snowboarding ve Finsku. 

Program všech zastávek Freeride.cz Just Ride! je stejný. A tak ani tentokrát nechyběli jezdci Nokia teamu. Darek Macháně, Jakub Chochola, Kuba Petr, Štěpán Rokos, David Čonka, Vašek Gába, Klára Suchanová, Hanka VojtěchovskáMartin Matoušek. Ti opět radili všem příchozím jak na triky a natáčeli je na mobily Nokia s kvalitní vestavěnou kamerou. Tradičně nejvíce zájmu bylo o bedny a skoky, které měly sice tvrdé dopady, ale ani to nebránilo ve skákání. Podrobnější report z koučování najdete již tradičně ZDE na stránce Nokia X-​Tour.

Ten den byla mezi kouči velmi populární Klárka Suchanová, které se po spolu komentování olympijského přenosu dostalo zasloužené slávy a uznání za její znalosti. Dokonce padlo i pár pochval za televizní make-up. 

Stanové městečko Freeride.cz Just Ride! plné lákadel vyrostlo nedaleko horní zastávky sedačkové lanovky, v blízkosti chaty Iveta, což je co by kamenem dohodil k legendárnímu klubu Rumburak. Tam vaří pecky jako plněné masové knedle se zelím za lidské ceny a večer se tu konala Jägermeister afterparty s koncertem punk rockových Pipes and Pints.

Stanového městečko mělo krásný výhled na pohoří Krušných hor, naopak do něj bylo hezky vidět z lanovky. Již klasicky tu nechyběly stříšky značek Nitro, Forum, Ride, Bataleon, LIB Technologies, GNU, Roxy, DCSP United. A jak jsem měla možnost většinu dne pozorovat OndruForum, tak nelenil a pěkně si pošrouboval. Ve Swis-Shop.cz "Snowboardové klinice" se zase mazalo a ostřili hrany, ale ani tahle parádička po šesti zastávkách tour málokoho překvapí. 

Neklidská zastávka je za námi. Své fotografie a videa si účastníci mohou stáhnout na portálu Nokia - Ovi.com.

V rámci Freeride.cz Just Ride! nás o víkendu 27. února čeká vyvrcholení celé série, legendární rej masek - Freeride.cz Karneval Nugget Snowpunx snowparku na Čihalce. Tam už nebudou jezdci vyučovat, i tak vás juchaje v maskách natočí a navíc na speciální Nokia překážce proběhne exhibice koučů Nokia teamu. Svou účast zatím potvrdili David Čonka, Jiří Chorche Mařák, Štěpán Rokos, Vašek Gába, Darek Macháně, Hanka Vojtěchovská, Kuba Chochola, Kuba Petr a snad i léčící se Radim Hovad.

Těšíme se na vás na Čihalce! Vaše Freeride.cz crew

Další zajímavé články

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!