Local Camps 2016 - Kaprun

Snowboardové a freeski kempy jsou stále jednou z nejpopulárnějších forem, jak se co nejefektivněji naučit základům obou sportů, tak i obtížnějším trikům. Jaro pak přináší příjemnější sněhové podmínky, ale i lepší počasí. Freestyle Area crew letos uspořádala první ročník Local Campu na Kaprunu, který se hodně povedl. Přesvědčit se o tom můžete v následujícím reportu, který je doplněn o fotogalerii a video.

Málokdo by tušil, že si v polovině dubna pojezdí v čerstvém prašanu. Účastníci prvního ročníku snb/​freeski kempu na rakouském Kaprunu si užili nejen freestyle v luxusním snowparku, ale také freeride na přilehlých kopcích Kitzsteinhornu.

První ročník kempu na Kaprunu připravila parta Freestyle Area ve spolupráci s Českou Snowboardovou Školou, která si vzala pod patronaci výuku a vzdělávání snowboardových instruktorů, kteří mají chuť, dále se profesně rozvíjet. Týdenního kempu se tedy zúčastili nejen kempeři z řad veřejnosti, ale také instruktoři, kteří se celý týden prokousávali rozsáhlou metodikou licence B pod vedením profesionálů z APUL.

Kempy pod taktovkou Freestyle Area mají jasný cíl, a to především jezdecký progres. Takže stejně jako při kempech ve Vítkovicích jsme v tom nejpodstatnějším, tedy profesionálním coachingu, vsadili na 100% jistotu. Osvětu freestyle snowboardingu si pod své vedení vzal Martin „Čéča´“ Kaňůrek, freeskiing pak kázal Robin „RobHol“ Holub.

Program prvních dvou dnů kempu, k radosti všech zúčastněných, zásadně ovlivnil vývoj počasí, který způsobil zasypání snowparku, takže freestyle musel jít přirozeně stranou a hurá do volného terénu. Kempeři tak měli ideální možnost vyzkoušet lavinové vyhledávače a ostatní potřebné vybavení nebo třeba profesionálního freeride coache se znalostí místních spotů. 

Bohužel nic netrvá věčně a okolní kopce byly po dvou dnech rozježděné jako pole po orbě, a tak přišel čas vrhnout se na freestyle tématiku. S ohledem na luxusní snowpark a výhled třídenního ažůra to rozhodně nebyla změna nijak trýznivá a jezdecký progres měl zelenou. Snowpark byl rozdělen do horní a spodní sekce a pro kempery připraveno nesčetně skoků, beden, railů a také poctivá halfpipe. Na své si díky rozdělení na easy/​medium/​pro sekce přišel jak úplný začátečník, tak zkušený jezdec. 

Pohodu, jezdecký progres a celkový feeling kempu připomene video z dílny Make it Realfotogalerie od Martina Kaňůrka.

Večer po ježdění pak probíhal videocoaching či workshopy a další volnočasové aktivity jako sauna přímo na penzionu, slackline, BBQ, skateboarding v kaprunském skateparku nebo fotbálek či basket na místním vybaveném hřišti s umělým povrchem. Oblíbenou činností pak byla, hnedle po celodenním ježdění, koupačka v řece přímo pod Kitzsteinhornem a díky teplotě vody se začalo této osvěžující činnosti říkat Kryoterapie. 

Na závěr reportu nutno zhodnotit, že se první ročník kempu rozhodně vydařil a určitě pro vás připravíme ročník další. Současně velké díky všem co dorazili a lidem co se podíleli na organizaci. Díky také partnerům kempu jmenovitě pak Freestyle Area, Česká Snowboardová Škola, Czech Snowboarding, penzion Adler, APUL, ISIA skiresort Kitzsteinhorn.

Přátelé, kamarádi naviděnou na kempu Kaprun 2017!

Více o Freestyle Area nebo projektu Česká Snowboardová Škola najdete na následujících odkazech.
- www.facebook.com/freestylearea.eu
- www.facebook.com/ceskasnowboardovaskola

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...