Rockstar Summer Jib v Jablonci nad Nisou

O víkend v Jablonci proběhla jib akce Rockstar Summer Jib a my se na ní teď vydáme!

Kdo si chtěl uplynulej víkend užít drtek sněhu nemusel se ani trmácet někam do zimních luhů a hájů. V Jablonci nad Nisou v areálu místních slunečních lázních se totiž vyloupla pohodová akcička Rockstar Summer Jib. Sluníčko, pohoda, kámoši, chilliáda a hlavně trocha toho freeskiingu a snowboardingu na sněhu byla hlavní lákadla, proč na sever Čech vyrazit! My jsme samozřejmě nemohli chybět…

V sobotu to sluníčko fakt lehce napálilo. Horko jak u Lucifera v bejváku, ještě když zapne přímotop. Netekl tak jenom sníh ale všichni, kteří se k jablonecké přehradě rozhodli vyrazit. Hlavní organizátorský duo MilisMoukič jako překážku zvolili šestimetrovou tlustou rouru, která jen lákala trochu zprznit. Riders i diváci se pomalu s (nutným) drinkem v ruce začínali trousit do areálu a tak po lehkým rozproudění krve v podobě tréningu se mohlo jít konečně na věc!

Riders, kteří chtěli v létě ochutnat trochu sněhu bylo celkem kolem nějakých třiceti kousků včetně pěti bab. Aby to pěkně odcejpalo, zvolil se formát tří jízd, ta nejlepší se počítá a do finále šla nejlepší sedmička jak lyžníků, tak prkýnkářů. Pohodovej rytmus kvaldy, kde padaly, dá se říct tradiční jib triky, nakonec vykrystalizoval v následují sestavu finalistů. Boarďáci: Benďák, Tom Löttl, Marek Ježek, Steven van Bever, Prášek, JPKuba Bílek. Z lyžníku pak porotu nejvíc uhranul Martin Moudrý, Michal Klápště, Vojta Kobosil, Dan Hanka, Kuba Čoček, Tom Kroczek a jibskater Tryznič.

Po nutným doplnění (alko)tekutin a shejpingu se mohlo jít na finálko! Aby se to nepletlo, tak formát zůstal stejnej. Boarďáci si sice místama úplně nepotykali s rychlostí, ale nakonec se s tím poprali! Třetí flek si za bs 180 cab 180 out odvez Tom Löttl. Libereckej střelec Benďák sice chvilkama vypadal, že trubku vidí minimálně dvakrát. Pro něj denní rutina a nakonec druhej flek. Nejvíc bodů pak uzmul za 270 na 270 ven Mára Ježek! Nejlepší dámou pak byla vyhlášena Klára Janíková.

Mezi lyžníky si na první flek dělal tutově zálusk Dan Hanka. Jak se říká ostrouhal. V posledním kole totiž nejprve Pijenč nasadil dva switch upy 270 ven a hlavně Martin Moudrej napodruhé konečně zabil 270 na precl 270 ven. Dan se snažil jak mohl, ale prostě konstalace hvězd mu nepřála. Třetí flek si nakonec za poctivý fs switch upy s rotacema ven zaslouženě vyjiboval Kuba Čoček. Top holkou se stala Gábina Janoušková za za fs 270 ven a speciální cena porot nemohla minout jibskatera Tryzniče! Jasnej miláček diváků! Diváci při jeho jízdách řvali víc než Tyranosaurus na velký! Takhle se má fandit!

Ptát se jak zakončit povedenej den na sněhu je jako ptát se lehký dívky jestli je panna. Zbytečný… Všichni samozřejmě směřovali do místního baru, kde se jelo v duchů bratří Nedvědů. Ne že by se snad linuli z repráků, ale text jedný jejich písničky nebyl od pravdy daleko… Nezůstal stát na kameni kámen… Na závěr tak už nezbývá než poděkovat sponzorům Rockstar  za energii a soutěže, který připravil pro diváky, Pilsner Urquell, vodce Finlandia, Restauraci Eurocentrum, autopujcovna-lbc.cz, velký dík Planografie Libor Stehlík za diplomy a jabloneckým HC Vlci Jablonec (pan Cinibulk)liberecké Tipsport aréně  za příděl sněhu! Děkujeme!

Výsledky Rockstar Summer Jibu:

SNB:

1. Mára Ježek
2. Benďák
3. Tomáš Löttl

Nejlepší holka: Klára Janíková

Freeski:

1. Martin Moudrý
2. Michal Klápště
3. Kuba Čoček

Nejlepší holka: Gábina Janoušková
Speciální cena poroty: Vojta Tryzna

Video by Bigbeat:

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...