Šárka Pančochová vyhrála Supergirl Snow Pro!

Naše Šárka Pančochová završila svojí úspěšnou sezónu dalším triumfem, když dokázala porazit všechny soupeřky v jediném “girls only” 5-hvězdičkovém závodu World Snowboard Tour v americkém Breckenridge!

Do amerického Breckenridge se sjelo 25 z nejlepších snowboardistek světa, aby se střetly ve slopestylu v posledním velkém závodě sezóny - prvním ročníku akce s názvem Supergirl Snow Pro ve spojení s eventem Community Cup, projektem založeným další profesionálkou Chanelle Sladics. Jednalo se o vůbec jedinou 5-​hvězdičkovou akci prestižní série závodů World Snowboard Tour určenou pouze pro ženy. 

Slopestylová trať byla perfektně připravená, zábavná, ale zároveň hodně náročná. Začínala třemi skoky za sebou od nejmenšího k největšímu a následovala úžasná jibová pasáž s různými odpadkovými sudy, pole jamy a raily různých tvarů a velikostí. Formát byl standardní kdy se z kvalifikace mohlo na základě lepší jízdy ze dvou probojovat dál šest nejlepších, aby doplnily čtyři nasazené hvězdy - Šárku Pančochovou, Kjersti Buaas, Enni Rukajärvi a Silje Norendal. Postupujícími se nakonec staly Phoebe Novello, Stefi Luxton, Possom Torr, Brooke Voigt, Serena ShawChristy Prior.

Šárka Pančochová vyhrála svojí druhou jízdou se ziskem 90 bodů za run obsahující nejnáročnější triky jak na skocích, tak railech - posuďte sami: Cab Underflip 540, Backside 720, Frontside Rodeo 720, Noseslide Pretzel Out, Cab 360 Nose Bong a Halfcab 50-​50 Backside 360 ven z barelu. O dva body za Šárkou skončila Christy Prior, kterou jsme také mohli sledovat na Quiksilver Snowjamu v závodě i ve večerní exhibici, získala stříbro mimo jiné za stejný trik jako dávala Šárka - Frontside Rodeo 720. Vítězka letošních evropských X Games Silje Norendal byla třetí za 87.75 bodu.

Šárka Pančochová si z Breckenridge odváží 8000 dolarů, vítězný pohár a další body do World Snowboard Tour. “Zajela jsem dneska nejlepší jízdu své kariéry. Bylo to parádní zakočení závodní sezóny a největší zábava jezdit tak skvělou trať, kterou jsme si s holkama samy navrhly,” řekla nadšená Šárka po svém vítězství. “Podmínky byly prostě dokonalé - počasí, trať, atmosféra, nálada. To všechno se podílelo na tom, co se mi dnes podařilo. Už teď se nemůžu dočkat příštího ročníku Supergirl Snow Pro!” 

Supergirl Snow Pro Finals Results :

1. Šárka Pančochová (92 bodů)
2. Christy Prior (90)
3. Silje Norendal (87.75)
4. Enni Rukajarvi (85.25)
5. Kjersti Buaas (77)
6. Stefi Luxton (75)
7. Rebecca Torr (68.75)
8. Phoebe Novello (66.75)
9. Serena Shaw (50.25)
10. Brooke Voigt (43.5)

ŠÁRKO GRATULUJEME !!!

Zdroj: World Snowboard Tour & Transworld Snowboarding
Foto: Dave Lehl /​ Transworld Snowboarding

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!