Snb and freeski Zabil.cz SWAG camp - Karolinka 2015

Do redakčního emailu nám dorazil report z letošího zimního Snb and freeski Zabil.cz SWAG campu, který se konal v druhé polovině února ve Snowparku Karolinka. Následující report berte i jako malou upoutávku na blížící se letní kemp v Novém Hrozenkově, opět pod taktovkou kluků ze Zabil.cz.

Příjezdový den jsme si dali jako vždy na neděli večer, hezky den před ježděním. Banda si brutálně sedla, jak holky, tak kluci a všichni utvořili přátelskou skupinu jak sviňa. To se samozřejmě večer zapilo v místní putice, kterou jsme měli hned v přízemí na našem ubytku a pak se šlo spokojeně spát.

Ráno jsme si dali rozcvičku přímo pod svahem, a jelikož byl svah cca 500 metrů od ubytka, někteří si zvolili i ranní procházečku. Slunce svítilo a při zakončování rozcvičky nás akorát přijeli posilnit holky z Red Bullu v jejich sexy Mini káře plné energie. Žlutá koule na nebi a plechovky nás tak nakoply, že jsme se hned pustili do progresu! Dokonce to šlo i nejmladší účastnici Natálce (13 let), která na prkně do té doby ještě nestála. Vyjela vlek na první pokus a postupně se během dne, pod dozorem coachů, naučila jezdit.

Ostatní si projížděli park a podle zdatnosti jsme zabijáky rozdělili do skupin, kterým vévodili coachové Kubo BrziakMartin Kaňůrek. Celý den nám svítilo, oběd opět při sluníčku přímo pod parkem a pak hned hurá na další progres! Zkrátka super nakopnutý první den campu, takže spokojenost největší.

Večer jsme si dali videocoaching a v další dny to probíhalo více méně stejně, jen v úterý nám přijela posila ze Zabil.cz teamu, a to parkourista Jim Dohnal a skater Mára Čejchan. Večer jsme si s nimi dali session v tělocvičně v přízemí, kde Mára vytáhl svou sérii prken, plus si někteří kempeři přivezli longboardy, takže bylo o zábavu postaráno. Campeři se učili základní tríčky a jízdu na skejtu, a ti co zrovna neskejtovali, měl na starosti Jim, který pro změnu učil lidi základní parkour triky na švédské bedně.

Další den, jsme si po ježdění dali večerní lázně na Vsetíně, plus tobogán session, kde byla sranda jako nikdy! Zkrátka extrémní zábava nemohla chybět. Všechno šlo tak rychle, skvěle a dobře, že tu byl najednou čtvrtek a všichni diktovali jako prase! Ale nám to bylo stále málo, a tak nás nenapadlo nic jiného, než si dát ještě jako bonus večerní gymnastickou tělocvičnu na Vsetíně!

Tady si to vzal samozřejmě do latě Jim. Nechyběla pořádná rozcvička a potom už začaly pekelné skoky z trampolíny do molitanu! Všichni se učili salta a především mortalkombata. Poté se postavila opičí dráha, na které si to campeři rozdali s místními parkouristy, kteří měli zrovna ve stejný den tréning. Hecovačka neskutečná!

Po skvělých čtyřech dnech, nezbývalo nic jiného, než se večer odebrat zpátky na ubytko a vyhlásit největší zabijáky campu. Byly tu různé kategorie jako např. největší progres, nejšikovnější holka, největší držkopád, komu to šlo nejvíc v tělocvičně,... Více méně každému šlo něco víc, něco míň, ale každý si našel to své a za to byl i plně ohodnocen nějakou tou věcnou cenou (a nejen jednou) od Snowboards.cz. Navíc, Mára Čejchan přidal do cen i skejtovou desku, kterou vyhrál nakonec Martin Pírek za své mastodontní ollie, kterým překvapoval každý den! Jak na sjezdovce, tak na skocích, létal 2x výš než ostatní, takže ještě jednou velký respekt a jen tak dál!

A co říci závěrem? Všichni jste byli super! Děkujeme za účast a skvělou atmosféru, kterou jste vytvořili. Děkujeme i počasí, které nás nesklamalo. Sponzorům Red Bull, Snowboards.cz, mediálnímu partneru Freeride.cz a hlavně taky Snowparku Karolinka, který byl stále v super stavu!!! Zkrátka vyšlo to nejlíp, jak jen mohlo a snad se uvidíme i v dalším roce! Díky, čau a nazabíjenou!

Celou fotogalerii najdete na TOMTO ODKAZU na stránce Zabil.cz.

Text: Martin Kaňůrek
Foto: Jára Sijka
Video: Dominik Křenek

Pokud chcete s partou Zabil.cz zažít i letní radovánky, stačí se přihlásit na jejich letní Snb and freeski swag Zabil.cz camp 2015, který proběhne v areálu BigAir.czNovém Hrozenkově.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!