Subaru FORESTERide 2015

Jak to vypadalo na závodech Subaru ForesterRide 2015 ve Velké Úpě, které se odjely na začátku února, se dozvíte z následujícího reportu, který jsme obdrželi přímo od pořadatelů.

V sobotu 7. února se ve Skiportu Velká Úpa odjel další ročník spojených ski & snb závodů pod záštitou Subaru. Tentokrát s názvem FORESTERide 2015. Změnou oproti minulým letům byl formát závodu, letos se jel slopestyle. Organizátorům se povedlo za jeden jedinej tejden před akcí vybudovat vcelku slušně punkovej set-​up. A jak už to v Úpě chodí, bylo to zase tak trochu harakiri. 

Začínalo se speedrailem z 6m brokovnice se streetovym náskokem. Následoval šestimetrovej kicker s bonkovací kládou a poslední překážkou byla hranatá lámačka 3+3m. Odtud už se pokračovalo na kickery s rozjezdem do zatáčky, kterým jsou závody v Úpě vyhlášený. Na výběr bylo ze 7m a 12m tablu. Body od rozhodčích měly váhu 70% kicker a 30% překážky.

Na závod sice dorazilo málo jezdců, ale o to větší pohodová atmosféra na svahu panovala. Kdo nezaváhal a dorazil, tak měl dost velkou šanci urvat si svůj kus z celkovýho prizemoney 40.000 CZK.

Výsledková listina dopadla takhle:

SKI
1.místo: Dan Hanka (sw bio 1080 mute to shifty nebo sw bio 900 truckdriver)
2.místo: Robin Holub
3.místo: Jan Balcar

SNB
1.místo: Honza Nečas (bs 9, sw fs 7, bs 7)
2.místo: Miki Pajer
3.místo: Vašek Toman

Za best trick si ceny od Represent Amundsen odnesli jak jinak než Dan Hanka za sw bio 1080 mute to shifty a Honza Nečas za bs 9.

Ve volný chvíli mohli všichni na svahu soutěžit o testovací jízdu od Subaru, vyhlídkovej let nad Krkonošema od firmy STAVYBO a spoustu dalších hodnotnejch cen od značek Smith Optics, Rip Curl, Level nebo Represent. Mezi kvaldou a finále dali polahodit každému mužskému (možná i ženskému) oku chicks z taneční skupiny ForSee aka Chocolate City Chicks Crew při jejich street dance vystoupení. 

Muziku během celýho dne, na afterparty, a vlastně i na warm-​up party ladili DJ’s z Electro Swing Bohemia, jmenovitě DJ Swing GardenDJ Max W, doplněný dvěma live ságama. A afterparty? Byl to jako vždycky mazec. Pivo Černá hora od Lobkowicze a kořalka Amundsen tekly proudem, DJ’s z Electroswingu i saxofonisti hráli jak o život a doplnil je i DJ Nimand, takže zábava až do rána. 

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...