Kevin Bäckström o BYND x MDLS Vacation Forever

Už v neděli se v pražském PM klubu uskuteční premiéra hned tří filmů z produkce Monster Energy snowbard teamu a jedním z nich je i další kousek ze série BYNDxMDLS, za kterým stojí švédská dvojka Kevin Bäckström - Tor Lundström. A právě z Kevina jsme vytáhli pár aktuálních informací, abyste se mohli těšit ještě víc!

Ahoj Kevine, je to přesně rok co jste s Torem navštívili Prahu během premiérové tour BYNDxMDLS. Teď se zase vracíte a tentokrát s hodně nabitou Monster partou, se kterou představíte českému publiku hned tři filmy. Jak se k nám těšíte?
Těšíme se strašně moc, minulý rok byla Praha pravděpodobně jedna z nejlepších zastávek tour, takže jsme na to všichni hodně nabuzený. Navíc teď máme s sebou Sage (Kotsenburg - pozn.FRed.), takže si myslim, že to bude stejně dobrý jako loni nebo spíš lepší!

Řekni nám víc o vašem letošním projektu “Vacation Forever”, který jste letos zase dali dohromady s Torem. V průběhu roku už vyšly na netu epizody, takže něco už víme, ale teď je před premiérou hlavního filmu čas na shrnutí…
Jo, jo, oproti loňsku jsme udělali jen tři epizody a ty nejepší záběry schovali pro hlavní film. Je to trošku těžký, když pořád chcete udělat i dobrý epizody, myslim ale, že se nám podařilo oboje. Pevně doufáme, že se vám to bude líbit! 

V týhle zrychlený době kdy na internetu přibývají stovky snowboardových editů každý týden je čím dál těžší se prosadit a vytvořit něco unikátního. Čím si myslíš, že je váš projekt odlišný od těch ostatních?
Nooo, ani nevim čím je náš projekt jiný… Asi hodně tím, že tam vždycky máme hodně lifestylu, takže můžete vidět co děláme i mimo snowboarding, hlavně parties (smích)… Myslim si ale, že lidi se na to rádi dívají. Chceme prostě natáčet tak, aby se každý při koukání na episody nebo film bavil. 

BYNDxMDLS crew je teď větší, máte víc riderů ve svém klanu. Řekni nám jejich jména a proč jste si je vybrali do party?
Vždycky je větší zábava jezdit se svýma homies a my jsme vždycky chtěli udělat film s našimi homies. Proto jsme přibrali Sebbeho De Bucka, což je jeden z nejlepších snowboarderů co znám, jeho styl je prostě krutej a jeho triky jsou taky neuvěřitelný. Je jako taková kopie Mikkela Banga, ale má v rukávu o něco víc neskutečnejch triků. Skvělý, že ho máme. Potom máme Davida Djitého, což je švýcarskej rastaman, z toho jsme taky nadšený. A pak samozřejmě Max Buri, to je legenda, přestože je mladej, ten má snad nejhezčí styl na světě. A nemůžu zapomenout na norskýho vikinga Ulrika Badertschera, ten je taky skvělej. Nikdy nevíte co udělá, prostě vždycky zabije a dělá nový věci co nikdo jinej nedělá… je to divočák.

Která místa jste loni navštívili a co podmínky, měli jste štěstí?
Noo, jo i ne. Na začátku sezóny jsme natáčeli v Japonsku a to bylo hodně dobrý. Myslim, že jsem nikdy neviděl tolik sněhu za celý svůj život. Byli jsme tam deset dnů a byl to asi nejlepší trip sezóny. Pak jsme se vrátili do Evropy, ale se sněhem to tu nebylo v tý době nic moc. I tak jsme ale strávili pár dobrých dní v Laaxu s prašanem a sluncem, terén tam je neskutečnej, doufám, že se tam vrátíme příští rok když bude víc sněhu. Pak jsme vyrazili do USA a shredili na Mammothu, navštívili jsme taky zase Rusko, kde je to vždycky skvělý. Už druhý rok za sebou jsme vyrazili do Soči a to místo prostě milujeme. Crazy lidi, dobrá atmosféra, perfektní park, dobrý místo na prašan… Bohužel tenhle rok už tam bylo skoro jako v létě, takže bylo těžký jezdit prašan, ale i tak to bylo zase super.

Kdo pro vás natáčí a střihá?
Letos to byli naši dobří homies Markus Wetterberg a Oskar Valentin. Markus je strašně talentovaný, má skvělé oko pro natáčení a střihání. Umí to udělat trochu jinak, ale pořád na hodně vysoké úrovni, takže jsme, měl bych říct hrdí, že jsme s ním mohli pracovat. Příští rok bohužel nebude moct, ale zažili jsme s nim super sezónu. 

Už jsi to zmínil, ale můžeme se tedy těšit na extra záběry, které nebyly použitý v episodách? Hádám, že to neni úplně easy vybrat si které záběry použít v epizodách a které pošetřit na finální film…
Jo, snažili jsme se schovat všechny nejlepší záběry. Samozřejmě jsme nakonec některé v epizodách použili, aby byly zábavné ke sledování, ale většinu jsme určitě ušetřili. Rozhodně je to větší zábava když vidíte věci, které jste ještě neviděli. Je to občas těžký, ale myslim, že jsme odvedli dobrou práci.

Čistá zábava, cestování a párty. Pevně doufáme, že tenhle váš postoj ke snowboardingu, který máme tak rádi, vůbec nezměnil?
Jasně, miluju to, miluju snowboarding, je to ta nejlepší věc na světě a partying je pravděpodobně hned na druhym místě. A když cestujeme za snowboardingem, tak můžeme dělat obojí, takže si nemůžu stěžovat.

Máš nějakou zábavnou historku z natáčení? Poděl se s náma!
Wow, zábavný historky… Omg těch je hromada. Hmmm, napadá mě jedna lehčí, ale byla to sranda. Během našeho tripu v Japonsku jsme si postavili takovej hip vedle hotelu a rozjezd nebyl dostatečně strmý, takže jsme neměli dost rychlosti. Tak jsme se rozhodli, že se zkusíme roztahávat za dodávkou na laně. Tak jsme si pronajali takovej ten podivnej japonskej van, navíc zrovna probíhala sněhová bouře a silnice tak byla šíleně kluzká. Zkusili jsme se roztáhnout asi čtyřikrát, najížděli jsme rychleji a rychleji a během posledního pokusu auto začalo jít do smyku. Já zrovna stál na strabě silnice a ta kára mě málem srazila a pak brutálně nabourala do obrovský sněhový závěje. To auto jsme totálně zrušili, ale všichni z toho vyvázli v pořádku, což je podstatný. 

Poslední slova před tím, než se uvidíte se všemi svými fanoušky v Praze?
Myslim, že byste se všichni měli hodně těšit! Už jsem viděl všechny tři filmy - Ísland Born je parádní a Halldorův a Sagův film je taky krutej. Myslim, že to bude dobrá párty. Doufám, že vás tam všechny uvidíme!

Veškeré info k premiéře filmů Dayumm, Ísland BornByndxMdls Vacation Forever najdete v tomhle článku nebo na facebookové události.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!