Pár slov Sage Kotsenburga k filmu Dayumm!

Máme tu poslední upoutávku na zítřejší premiéru pod taktovkou Monster Energy, která se odehraje v pražském PM klubu. Jedním ze tří představovaných filmů bude projekt “Dayumm!” a právě o něm nám řekl pár informací sám Mr. Sage Kotsenburg!

Ahoj Sagi, prosím řekni nám pár slov o letošním filmovém projektu “Dayumm!”, na kterém jste pracovali minulou sezónu společně s Halldórem Helgasonem. Trošku nás navnaď na pražskou premiéru, která proběhne už zítra. Čím myslíš, že je váš projekt odlišný od ostatních?
Ahoj ahoj, myslim si, že náš projekt je trošku jinej tím, že v dnešní době vzniká strašně moc kvalitního materiálu, s těmi technicky nejlepšími záběry a příběhem, my se ale vracíme zpátky ke snowboardovýmu filmu jako takovýmu. Samozřejmě i naše záběry mají vysokou úroveň, bez toho to dneska ani nejde, ale hlavní částí filmu je jen a jen snowboarding. Pak třeba jak si dáváme hi-​fives, když odjedeme triky, všechno je sestříhané v normální rychlosti, žádné ultra slow-​motiony, žádné pomalé párty, prostě čistá akce. Jsem rád jak to celý dopadlo a doufám, že se to bude líbit!

Jaké destinace jste během sezóny navštívili a co podmínky, měli jste štěstí?
No vlastně jsme měli celkem hodně štěstí, když nad tím tak přemýšlím. Tři týdny jsme byli v Japonsku natáčet streetový spoty, což bylo hustý, dokonce jsme byli zatčený policajtama (smích)… Pak jsme natáčeli raily v Minnesotě, prašan v Rakousku, kde jsem si bohužel zranil, takže jsem tam nemohl pokračovat. Halldór tam ale natočil v powderu strašně krutý věci. V květnu se pak zase zranil on a já jsem naopak dokončil sezónu natáčením jarních záběrů na Islandu a v Norsku. Myslim, že se můžete těšit na dobrej snowboarding!

Kdo film natáčel a střihal?
V podstatě se o vše postaral Joe Carlino. Měli jsme i pár jiných kameramanů na jednotlivých místech, ale Joe je ten, kdo za celým projektem stojí, jak co se týče natáčení, tak střihání. On to v podstatě celý dal dohromady, hledal lokace, bookoval ubytování, letenky, všechno… My s Halldórem a ostatníma jsme se tim pádem mohli soustředit jen na ježdění a tu srandu kolem. Joe je génius! 

Máš nějakou zábavnou historku z natáčení? Určitě jo, viď? Povídej!
Nooo, těch bylo! S Halldórem je všechno hrozně zábavný (smích)… Asi bych zmínil to Japonsko, celej ten trip byla velká legrace. Měli jsme takovou sázku, že když ten den jeden z nás nenatočí dobrej záběr, tak musí splnit nějakej úkol. Třeba dostat pořádnej spray takovou tou záchodovou sprchou, kterou maj Japonci na všech záchodech a stříká to přímo z mísy (smích)… Nebo si dát k snídani polívku z vnitřností chobotnice a podobně… Dobrý na tom ale bylo, že se každej den každej z nás strašně moc snažil, aby ten záběr natočil a vyhnul se tomu trestu… Na jednu stranu to byla sranda, ale zároveň to skvěle fungovalo! 

Poslední slova před pražskou premiérou?
V Praze jsem byl jen jednou a to bylo jen přes noc kvůli přestupu na jinej let, takže se k vám hrozně těšim! Co jsem slyšel, tak u vás máte hodně početnou a nadšenou snowboardovou komunitu, což je super! Určitě všichni doražte, moc rád se s váma potkám a doufám, že si společně užijeme film a bude se vám líbit. Love you guys!

Veškeré info k premiéře filmů Dayumm, Ísland BornByndxMdls Vacation Forever najdete v tomhle článku nebo na facebookové události.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!