Bern uvádí helmy s jedinečnou technologií MIPS

MIPS - jedinečná technologie ochrany hlavy, kterou najdete i v helmách značky Bern. My si dnes tuto technologii představíme a podíváme se, o co přesně jde.

V nové zimní kolekci helem Bern najdeme modely s dvěma zásadními technologiemi - "MIPS - Brain Protection System" pro maximální ochranu hlavy a "BOA" pro optimální nastavení obvodu. Technologii MIPS poprvé najdeme i na dětských modelech!

MIPS - revoluční technologie ochrany hlavy

Zdrojem inspirace pro pantent MIPS je lidský mozek. Mozek je obklopen mozkomíšním mokem, díky kterému se mozek v lebce pohybuje a je chráněn před nárazy. Napodobením přirozené ochrany mozku funguje i unikátní technologie MIPS, která spolehlivě chrání váš mozek před nárazy a snižuje otřesy, které jsou na něj přenášeny. Tenká třecí vrstva MIPS je umístěna mezi vnitřní polstrovanou část a svrchní EPS skořepinu helmy pomocí speciálně vyvinutých ohebných úchytů.

Svým uspořádáním nijak neruší celkový vzhled ani tvar helmy, nesnižuje komfort, ani nenarušuje technické vlastnosti. V okamžiku nárazu se vrstva MIPS posune spolu s hlavou nezávisle na směru nárazu a omezí rotaci mozku, která může představovat velké nebezpečí.

Následující video názorně ukazuje co se děje s hlavou při nárazu helmy s MIPS na překážku. Hlava nedostává přímý náraz jako by to bylo v případě helmy bez MIPS, ale hlava se v helmě sveze a absorbovaná nárazová energie je tak mnohonásobně menší.

Technologii MIPS najdete u následujících modelů:

Lenox, Macon, Brighton

V dalším videu je podrobně popsaný princip technologe MIPS:

Historii vývoje MIPS a jeho vynálezce představuje toto krátké video:

Celou kolekci Bern, včetně brýlí, najdete buď na stránkách českého distributora Snowboard Zezula nebo v našem přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2018.

Další zajímavé články

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...