CZ crew v Coloradu - díl 2. (by Roman & Horis)

Česká freestyle parta stále tráví čas ježděním v Coloradu a my vám dneska zpostředkujeme další zážitky, tentokráte formou našláplýho editu a rozhovorama s Horisem a Romanem. Yeah!

Před deseti dny jste se mohli mrknout na "Warm-​Up edit" z prvních dní pobytu český repre party trénující v americkém Coloradu. Edit má do dneška více než 2300 shlédnutí, tak uvidíme jak se pochlapíte teď! Tentokráte jsme update ze Států pojali dvojrozhovorem s Petrem "Horisem" Horákem (víme, že se tu poslední dobou virtuálně vyskytuje hodně často, ale co se dá dělat, prostě hrozně zabíjí!) Romanem Dlauhym. Tim hlavnim je ale jejich edit z ježdění v Keystonu, takže vychutnávejte...

Takže pánové jak se vám zatim v US líbí, Horis tu byl už loni, tak zkus srovnat s loňskem, jaký jsou sněhový a parkový podmínky atd... Romane ty tvoje první pocity?

Horis: Vždy když letim do USA, tak se těšim na tu jejich mírumilovnou kulturu, která se snaží brát život s lehkostí a pomáhat za každou cenu ostatním. To v Evropě prostě nepotkáš! Co se týče sněhu, tak je to tu letos docela bída asi tak jako všude touhle dobou. Parky tu jsou stejný jak minulej rok, jen trochu v jinym set upu. Akorát mě trochu mrzí, že se s tou pro-​linou docela loudaj kvůli tomu sněhu, ale slyšel jsem, že do dvou dnu to má bejt ready, tak už jen čekáme.

Roman: Pokaždý když jedu někam do neznáma, tak jsem plnej očekávání, to se stupňuje když kolem sebe mám partu, která už to jednou zažila. Těšil jsem se jak blázen a ve finále je to ještě lepší. Srovnání s loňskou sezónou nemám, prej bylo víc sněhu ale když jsou schopný mít nonstop 15 děl do parku v době "krize", tak tu sněžení zas tak nechybí.

Bydlíte u Paula, řekni něco našincům o tomhle týpkovi a o tom kde a jak bydlíte?

Roman: Paul je kluk ze Šumperka, kterej si tady jede pohodičku už asi 20 let, stará se o Snowshoe motel, ve kterym bydlíme, tuní si svojí "Frends wall" a v neposlední řadě objíždí všechny resorty v okolí (na lyžích:). Jinak motel se nachází ve Friscu, což bylo v historii městečko, kde se dolovalo zlato, stříbro a další srandy. Do všech resortů je to něco kolem hodiny cesty autobusem, což je někdy vopruz, ale stojí to za to.

Jak probíhá takovej váš “normální” den v CO?

Horis: Tak ráno vstávačky zhruba na 7, až se nám rozlepěj oči a vyhrabem se z postele, tak míříme na klasickou, americkou, přeslazenou prasečí snídani, pak probíhaj oblíkačky na kopec. Do příjezdu autobusu jsme na pokoji, protože venku bývá klidně -20, po výstupu z lanovky nějaký to protahování, následuje užívání a zavdávání v parku. Po párku když se najdou ještě síly, tak se jdem vyblbnout do Woodwardu na trampolíny a pak přijde to nejlepší a to je Přema a jeho kuchyňský libůstky co nám tady dělá k večeři :)) Musim říct, že večeře tu máme hodně ve stylu!!! .-)

Breck a Keystone jsou v prosinci asi nejvyhledávanějšíma místama co se týče tréninku pros - už jste potkali nějaký superstars?

Roman: :D... v životě jsem asi neviděl víc známejch lídi na jednom místě. Ochutnávka: Horgmo, McMorris, Sandbech, Braaten, Badertscher, Guldemond, Humphreys, Bang, Austbo, Toutant, Smits, Burgener, Willett, Anderson, Sladics, Pančochová, Norendal, O'Brien... to je jen zlomek, kdo byl dnes na kopci a zbytek trénoval v rampě v Copperu: Kokubo, Lago, Vito, Ipod, Davis, Mitrani, Aguirre, White, Piiroinen... 

S Přémou jste se dostali do Denveru na NHL, pro tebe jako Kladeňáka a bejvalýho hokejistu to musel bejt ultra zážitek, co? Jaký to bylo?

Horis: Bylo to neskutečný! Tím se mi splnil další z mejch mnoha snů! Vždycky jsem chtěl být hokejistou a hrát v NHL, tak jsem si na to NHL zašel aspoň jako divák a byla to show! Nejvíc je, že už jako malej jsem hral na plejstu a na počítači vždycky jen za Colorado a teď nás dokonce Honza Hejda vzal do kabiny a to byl var! Byl jsem úplne v rauši!!! :-)

Breckenridge vs. Keystone - kde to je momentálně lepší a co si dáváte nejvíc, jaký překážky vás bavěj?

Roman: První den jsme jeli do Brecku a byl jsem hotovej ze tří kickerů v lajně. Další den jsme dali Keystone a už jsem nechtěl nic jinýho. Malá lajna obsahuje 5 skoků a 7 railů, jinak těch je tam dohromady tak 30 a to ještě neni postavená druhá část parku. Během dvou dnů by se měla otevřít velká lajna skoků, kde jen dopady mají tak 10m na vejšku a 20 na šířku :D

Kdo z vás zatim podle tebe udělal největší progres?

Horis: Co jsem viděl, tak pro mě největší progresátor je asi Katka Vojáčková! Konečně jsme jí naklopili patky, rozšířili stance a už to nějak vypadá, naučila se během jednoho dne bs 3 a frontfilp do luxusu a to se cení na holku! 

Myslim, že jste byli už i v Copperu v rampě, komu to tam jde z vás nejvíc?

Roman: Z tý sérky mě nikdo nedostane! Viděl jsem video jak se kluci houpali a Dušan si celkem držel vejšku. To je asi tak všechno co k tomu můžu říct.

Už tam padly nějaký nový hodnoty, some new doubles..?

Horis: Jo já jsem se naučil konečně ss bs 5 a nějaký nový stylovky a shredový věci. Na doubly to tu ještě není, jelikož neni postavena velká lajna skoků a na těchlech je to zbytečnej výhrot. Ale velký se zejtra otevíraj, tak si počkejte, všechno je v plánu :-))

Jaký jsou vaše cíle do konce tripu, máte něco novýho, co byste se chtěli naučit nebo vypilovat?

Horis: Chtěl bych dotáhnout ss bs aspoň do 7, nejlíp do 9, ale to už by byl pro mě vesmír. Každopádně tu chci rozhodně vypilovat cab doublecork a zkusit fs double, ten tam cejtim, že pude! Uvidíme jak si to sedne.

Roman: Máme takový nepsaný pravidlo, každej den nějakou novinku. Takže rozhodně se něco novýho budem muset naučit. Dneska třeba cab7 nose... těšme se.

DIIIIIK a užívejte!!!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!