Snow, Man - Czech Mate (Part 1)

Možná si vzpomínáte na několik novinek ohledně výletu party Novozélanďanů během zimy do České republiky. Parta “Good Dear Good” strávila na našich horách v doprovodu Janíka Hůrky necelé dva týdny a natočila několikadílný dokument o svojí cestě. Tady je první díl.

Nestává se často, že by do Česka dorazili snowboardovat Novozélanďani. Když se na nás obrátil Janík Hůrka, se kterým jste mimochodem u nás mohli číst dlouhý rozhovor, jezdec Santa CruzSnowbitch.cz, rádi jsme alespoň radou pomohli. Parta ve složení Carey Hollinger (kameraman), Bevan Hall, Liam RyanJan Hůrka (riders) se vydala na cestu za objevováním českého snowboardingu. 

V několika částech dokumentu uvidíme postupně jak kluci navštívili a zachytili pojetí snowboardingu v Krušných horách, Krkonoších a Orlických horách, kde se zúčastnili našeho Freeride.cz Karnevalu. Nečekejte triple backflipy nebo vraždy na streetu, Czech Mate je čistým dokumentem o pohledu party Novozélanďanů na český snowboarding. Možná se vám bude místy zdát lehce zkreslený, ale ruku na srdce, pro nás hodně zajímavý a o to cennější, že přináší názor zvenčí, obzvláště od lidí žijících tak daleko a v úplně jiném prostředí... 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!