X Games 2016 - Oslo - Den 3

Poslední snowboardový den je za námi a X GamesOslu se tak staly minulostí. Jako závěrečnou snowboardovou disciplínu si pořadatelé vybrali Big Air. Na programu bylo finále můžů a žen ve Wyller Oslo Winter Parku, kde byl připravený mega Big Air postavený přímo z lešení. Yuki Kadono je poslední dobou k nezastavení. Čímž svou dominanci v big air contestech potvrdil i v sobotním finále, kde poslal neskutečnou backside triple cork 1620 a odnesl si své první vítězství na X Games. Z druhého místa se pak radoval Max Parrot, který si po svém triple corku lehce hrábnul, což ho zajisté stálo cenné body na první místo. Třetí pak vstanul na pódiu britský rodák Billy Morgan, který zatočil svůj backside triple cork.

Výsledky Muži Big Air:
1. Yuki Kadono (JPN)
2. Max Parrot (CAN)
3. Billy Morgan (GBR)
4. Darcy Sharpe (CAN)
5.Torgeir Bergrem (NOR)
6. Niklas Mattsson (SWE)
7. Peetu Piiroinen (FIN)
8. Mans Hedberg (SWE)

V ženském finále to nejvíc narvala holaňďanka Cheryl Maas, která tak po své již desetileté X Games zkušenosti, poprvé vyhrála zlato. Ve finále pak ustála masivní backside 900, na kterou se žádné riderce nepodařilo odpovědět. Druhé místo obsadila novozélansdká Christy Prior a třetí flek ukořistila také místní Kjersti Oestgaard Buaas. Slovenská Klaudia Mendlová se těšila ze své X Games příležitosti, kterou dostala díky zraněné Silje Norendal a nakonec obsadila paté místo.

Výsledky Ženy Big Air:
1. Cheryl Maas (NL)
2. Christy Prior (NZL)
3. Kjersti Oestgaard Buaas (NOR)
4. Spencer O´Brien (CAN)
5. Klaudia Medlová (SVK)
6. Jamie Anderson (USA)

Další zajímavé články

Akce Horsefeathers Sneak The Tweak otevřela snowpark na Mölltalu!

Nový snowpark na rakouském ledovci Mölltaler Gletscher slavnostně otevřela akce Horsefeathers Sneak the Tweak!

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!