Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - Hlučín

Hlučín v sobotu 23.7. přivítal poslední zastávku Just Ride! Summer 2016 tour a to ve velkém stylu! Celý areál dýchal friendly atmosférou, kterou v sobotu ještě doplnila friendly cena za permici. Ta v tomhle super wakeparku činila 350,- za celý den ježdění. K tomu navíc free testování wakeboardového vybavení a spoustu dalšího programu. Pojďte se mrknout, jak akce proběhla…

To nejlepší na konec! Takhle pravděpodobně přemýšlelo počasí při poslední letošní zastávce série Just Ride! Summer 2016. Luxusní den u vody nám totiž doplňovalo sluníčko, teplo a bezvětří. Co víc si na wakeboardovém happeningu můžeme přát? Všem, kdo na Hlučín dorazili se dostalo i hodně pohodového přístupu ze strany obsluhy vleku, za což všem místním, kdo byli v sobotu za pákama i těm, kdo se věnovali riderům na startu moc děkujeme!

V 10 hodin jsme opět se se začátkem provozu vleku odstartovali i akci samotnou. Na Freeride.cz stánku se tak průběžně začali registrovat rideři, kteří chtěli testovat prkna a celkově se zapojit do programu. Kdo obdržel náš Demo Pass, mohl vyrazit testovat a automaticky se tak zapojil do Demo Pass contestu. Různé modely prken a vázání bylo možné vyzkoušet na stánku Wakeguru.cz, kde kromě hardwaru DUP Double Up Wakeboards byly k vyzkoušení a případnému zakoupení neoprény, vesty, lycry, poncha a další věci od značek GlideSoulSoöruz. Prkna a vázání bylo možné vyzkoušet také na stánku Humanoid Wakeboards, kde byly k dostání i doplňky téhle značky. Chill time jste si pak mohli dát v Humanoid Wake bagu.

Kdo navštívil stánek Mystic, mohl si vyzkoušet nebo jen prohlédnout neoprény, vesty, helmy, poncha a oblečení téhle značky a současně třeba vyzkoušet prkna Brunotti. Zároveň jste si mohli stejně jako tomu bylo na Nákle tipnout, kolik váží taška, která byla pro tuhle tipovací soutěž připravená. Cestou k vleku si pak rideři mohli na stánku Sony Action Cam vyzvednout akční kameru a nechat si ji připevnit k tělu nebo prknu, čímž mohly vzniknout super záběry z ježdění. O natáčení na vodě se opět staral Honza “Kaňůs” Kaňůrek, který na vodě následoval každého, kdo chtěl. Kaňůs toho ve follow runech opět najezdil dost a díky tomu rideři obdrží do svých e-​mailových schránek slušnou porci záběrů. Další luxusní servis jste si mohli vyzkoušet a užít od party FreestyleZOO, která byla připravená coachovat všechny zájemce. Ať už úplní začátečníci nebo rideři, kteří se ve wakeboardingu chtějí posunout dál, tak mohli čerpat rady od zkušených jezdců jako například Libor Fišer a další.

Ve 14:00 jsme odpálili tradiční soutěž #SamosebouVyzva. Do té se opět přihlásil velký počet třídičů odpadu, kteří mají navíc skvělou mušku. Zmačkané PET lahve totiž létaly do žluté popelnice na plasty jedna báseň. Ti, kdo postoupili v rámci soutěže dál, mají zkrátka s tříděním delší zkušenosti a první tři byli opět odměněni věcnými cenami. Ti, kdo s tříděním teprve začínají, nebo prostě nemířili až tak přesně, si však také mohli odnést informační věci s tříděním spojené a v neposlední řadě i zábavný zážitek, protože náš speaker Michal Čejka umí tomhle "mistrovství světa v třídění odpadu" - jak téhle soutěži sám říká, slušně okořenit.

Během celého dne jsme si užívali hudbu, která se linula z velké pecky od Red Bullu, na Hlučín za námi totiž dorazil Red Bull Saurus! Kdo tohle auto ještě nezná, tomu doporučujeme mrknout na fotky a pustit si video. Tohle auto totiž umí překvapit a chytit za oči i za uši. Kromě nabitého vzhledu ve své horní části tvoří vlastní stage pro DJs a zároveň z postranních obrazovek nabízí neuvěřitelná videa z produkce Red Bullu. Během dne si tak takhle kára našla velký počet obdivovatelů z řad riderů i návštěvníků areálu.

O zachycení zážitků se stejně jako na všech zastávkách celý den starala parta Fujifilm. Kdo chtěl, mohl se nechat vyfotit před fotostěnou na Instax a získat fotku hned nebo pak na klasický foťák a fotku si nechat vytisknout. Letecké záběry a fotky celý den pořizovala parta DronPro. Na jejich stánku jste měli navíc možnost si létání s dronem Phantom 4 od firmy DJI vyzkoušet. Kdo chtěl akční fotku nebo záběr, ale nechtělo se mu do vody, mohl si na Freeride.cz stánku zapůjčit SurfSkate od Surfskates.cz a na asfaltové cestě za stanovým městečkem si dát cruising a photo/​videoshooting v jednom.

V 18:00 přišel čas na Wakeguru.cz Best Trick Contest, do kterého se přihlásilo 16 riderů. Úroveň ježdění byla vysoká, protože motivace v podobě hlavní ceny - prkna DUP Double Up Wakeboards byla zkrátka velká. Contest atmosféře navíc napomohl fakt, že se jelo na kickeru, rovné bedně a funboxu, které se nacházejí blízko břehu u prvního sloupu, takže speaker i diváci riderům dodávali kuráž. Na třetím místě se s vysokou FS 360 transfer to 5050 na funboxu umístil Honza Horehleď a odnesl si tak věcné ceny od partnerů akce. Jeden z nejnáročnějších triků - FS 720 na kickeru odjel během contestu Martin Santarius a druhý se umístil jen pro lehké zaváhání při odjezdu. Každopádně hlásíme props, protože tohle byla bomba! Vítězem se stal lokál Jarda Keil, který ukázal, že místní park má v malíku, zároveň ale zariskoval a poslal tam několik dosud neodjetých triků. Jedním z nich byl 450 transfer to boardslide na funboxu, ze kterého měl zaslouženou radost a contest tak vyhrál. Jako vítěz Best Trick contestu si odnesl zmíněné prkno, které do cen věnoval na náš partner Wakeguru.cz. Protože se do Best Trick contestu zapojily i holky a dámy, z čehož měli všichni velkou radost, odměnil se i mezi nimi nejlepší trik a věcné ceny si tak za 360 na kickeru odnesla Aneta Petrová. Díky všem, kdo se hecli, bylo to super!

V 19:00 jsme vyhlásili vítěze Demo Pass Contestu, který odměnil ty nejaktivnější testery a vítěze Wakeguru.cz Best Trick Contestu, o kterém jste se dočetli o odstavec výš. Vítězem Mystic tipovací soutěže byl vyhlášen náš fotograf Michal "Prouzič" Prouza, který byl co se týče reálné váhy tašky z desítek účastníků nejblíž a odnesl si tak přenosnou váhu Mystic. Celý den, před vyhlášením, po vyhlášení, zkrátka kdykoliv jste se mohli stavit na Budweiser Budvar stánku, kde náš kámoš a šéf našeho výčepu Jirka rozdával úsměvy a točil jedno pivo (ať už 10° nebo 12°) za druhým. Kdo měl větší chuť na cider, mohl si za super cenu dát přijemně vychlazený Somersby.

Po vyhlášení ještě proběhl tradiční Just Ride! rain, při kterém jsme mezi příchozí rozházeli ceny od našich partnerů tak, že už nám krabice zůstaly úplně prázdné. Kdo chtěl, mohl si ještě večer vychutnat u vody nebo se jít připravit na Jack Daniel’s Fire Afterparty, která odstartovala ve 21:00 v lokálním baru Laguna. Na mejdanu zahrál DJ Hlava a drinky se míchaly na Jack Daniel’s spotu uvnitř baru až do ranních hodin. Party to byla nabitá, o tom není pochyb!

Na závěr většinou v reportu děkujeme všem, kdo na danou zastávku dorazili… Tentokrát bychom však chtěli poděkovat úplně všem, kdo dorazili na jakoukoliv z 6 zastávek letošní Just Ride! Summer 2016 tour a užili si s námi jeden z těchhle 6 super dnů. Stejně tak děkujeme i všem našim partnerům - konkrétně níže, díky kterým tahle série mohla proběhnout a jede dál! Last but not least díky všem, kdo se na téhle tour podíleli a že vás nebylo málo! Věříme, že si tuhle série wakeboardových happeningů užili všichni, kdo na ní dorazili i ti, kdo ji připravovali! Děkujem a see ya u vody nebo v zimě na pokračování zímní série Just Ride!

Video od Lukáše Marela ze Separation Films:

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.