Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - Náklo

Sobota 9. července s sebou přinesla letos již čtvrtou zastávku naší série wakeboardových happeningů Just Ride! Summer 2016. Tentokrát jsme se vydali do Wake Parku Náklo, kde nás čekaly hned dvě premiéry. Na Nákle se jel Just Ride poprvé a poprvé si návštěvníci na Just Ridu mohli kromě vleku užít i ježdění za lodí. Pojďme se tedy podívat, jak celý den proběhl...

Wake Park Náklo se nachází nedaleko Olomouce a díky svému umístění v rámci místní pískovny se může pyšnit pravděpodobně tou nejčistší vodou v celé republice. Areál spravují Vašek Gába, Kuba HavlíkZdeněk Mazi Mazal, kteří jako wake riders vědí, po čem wejkaři touží a my tak musíme říct, že nás areál baví! Kromě dvouslopového vleku Wakemaster tu najdete i skvělý Fresh bar s pohodovým sezením, písečnou pláž, beach-​volleybalové hřiště, půjčovnu paddleboardů a tak dále.

Skvělá atmosféra, která v areálu panuje, nás v sobotu ráno dost nabila a byli jsme tak ready akci odpálit. První riders si začali chodit pro své demo passy kolem desáté hodiny, kdy si současně mohli dojít zařídit flek v pořadníku na vlek. Jak už bylo naznačeno v úvodu, premiéru měli v rámci Just Ridu lodě, za kterými bylo možné jezdit opět po nahlášení do některého z mnoha slotů vytvořených pro každou loď zvlášť. Jezdilo se za čluny MasterCraft X Star, jehož kapitánem byl Pelda, a MasterCraft X 30 s kapitánem Michalem, pro kterého je Náklo home spotem.

Slunečný den nám trochu narušoval vítr, který zvedal na hladině wakařemi tolik nenáviděné vlnky. Naštěstí však nebyl tak silný, aby hladinu rozbil úplně a registrovaní riders tak postupně nabíhali do stánků našich partnerů, kteří přivezli wake gear na testování. Ve stánku Wakeguru.cz bylo možné vyzkoušet prkna a vázání DUP Double Up Wakeboards, neoprény a vesty Glidesoul Soöruz. Nabídce Double Up prken kraloval model SDR Limited, těchto prken je totiž vyrobeno na celém světě pouze 100 a 2 z nich jsou v ČR. S prkny dorazila i parta Nobile Wake, kterou v ČR reprezentuje Kuba "Zálej" Zálejský a s jeho pomocí jste si tak mohli zkusit prkna téhle mladé značky. Od Kuby jsme se dozvěděli, že se s Nobile teamem chystají na trip do Barcelony, takže se můžete těšit na fotky a video, které se objeví i u nás na webu.

Testování prken probíhalo celý den za lodí i na vleku. Pořadník před vlekem informoval ridery o tom kdy jdou na vodu a aby se dostalo na každého, bylo pro každého vyhrazeno 5 minut. 5 minut je ale na Nákle 5 koleček, což je tak akorát. Hned po ježdění se každý samozřejmě mohl jít zapsat znovu a většina testerů tak na vodu vyrazila 3x a vícekrát. Velmi nás potěšil i vysoký zájem o ježdění za lodí. Pro Just Ride jsme vyjednali unikátní cenu 30,-/minuta, což je cena, která je v ČR dnes nevídanou záležitostí. Za tuto možnost bychom chtěli velmi poděkovat právě kapitánům PeldoviMichalovi, bez kterých by tohle nebylo uskutečnitelné. Kdo se přihlásil do jednoho z orientačně vytvořených časových slotů se dostal do party 5 lidí, kteří společně vyráželi na vodu a střídali se v ježdění.

Na místě měla svůj stánek opět také nová česká firma Towee a ručníky se skvělými designy tak našly několik nových majitelů. Kdo se chtěl vyšvihnout do stylu, se mohl zastavit na stánku Electric, kde kromě slunečních brýlí mohl vybírat i z nabídky Neff nebo Reef. Progresor Petr Šmat měl pro návštěvníky opět připravenou možnost zaplatit kartou. Na stánku Mystic se nacházely stylová poncha, vesty, neopreny a oblečení, testovat mohli lidé i wakeboardy a paddleboardy nizozemské značky Brunotti. Mimo prezentace produktů v tomhle stánku probíhala také celodenní tipovací soutěž o váhu příruční tašky. Přesné číslo netrefil nikdo, ale tipovalo se hodně blízko. Nejbližší tip se lišil od správné váhy jen o několik deka a byl tak odměněn příruční váhou Mystic.

Tradiční soutěž #SamosebouVýzva odstartovala ve 14:00 na stánku Samosebou.cz a bylo vidět, že na každé zastávce se třídí lépe. Nejlepší mušku při trefování se zmačkanými plastovými lahvemi do žluté popelnice měli nakonec Riči (3.místo), Nisi (2.místo) a na prvním místě Susa. Ve stánku Fujifilm, který se nacházel nejblíže k vodě, se zájemci mohli nechat vyfotit na Instax a odnést si tak z Just Ridu krásnou památku. Kdo si chtěl odnést památku z ježdění, mohl se zastavit ve stánku Sony, kde probíhala prezentace kamer Sony Action Cam a kde také bylo možné si kameru půjčit a vyzkoušet na vodě.

Parta FreestyleZOO opět dorazila v dobré náladě připravena coachovat každého, kdo se chtěl na waku naučit něco nového. Během celého dne nám nad hlavami létal také dron Phantom 4 od firmy DJI, který přivezla opět firma DronPro a který si kdokoliv ze zájemců mohl vyzkoušet ovládat. Na Freeride.cz stánku byly také tentokrát luxusní plavky Nunui Bali, které přišly obdivovat snad všechny slečny a dámy, která na Nákle v sobotu byly.

V 17:00 přišel čas na Wakeguru.cz Best Trick Contest. Ten se uskutečnil na vleku a jelo se na obou překážkách - oboustranném kickeru a funboxu s nižší a vyšší bednou - a samozřejmě jsme počítali i triky z vody. Viděli jsme spoustu vysokých poletů na kickeru, který z obou stran umí vystřelit hodně vysoko. Bylo super vidět, že všichni přihlášení rideři šli do contestu naplno a nedrželi se zpátky. Vašek Gába měl velkou podporu domácích, bohužel se mu ale nepodařil odjet žádný trik na kickeru. Best Trick každopádně Vašek pojal tak jak si to představujeme a poslal tam několik mega poletů, za což dáváme props. Po chvilce hecování se do contestu zapojil i Pelda, který na vleku jezdí jen výjimečně a celé léto ho vidíme za lodí. Přesto tam stejně jako Vašek na kickeru vyslal několik bomb a k odjetí nechybělo mnoho. Stejné hecování proběhlo i s naším fellákem Trávou, který se nechal hecnout do svého prvního contestu a stejně jako ostatní se nechal několikrát vystřelit na kickeru. Props kámo! Třetí místo nakonec obsadil Vašek Gába za flatground 360 a odnesl si pásek Soöruz. Druhé místo patřilo Květoslavu "Květákovi" Matychovi za Tantrum to Revert, který tak získal ručník Soöruz. Vítězem se stal druhý pan domací - Kuba Havlík za mega S-​Bend, kterým oslnil jak diváky tak rozhodčí a odnesl si tak úplně nové prkno od DUP Double Up Wakeboards! Special cenu si při vyhlášení ještě převzal Pepa Rozehnal za největší crash a dostal tak symbolicky kachničku od Prima Cool a pár dalších dárečků.

Během celého dne se točilo jedno pivo za druhým a s blížícím se večerem se ve stánku Budweiser Budvar začalo objevovat čím dál tím více lidí, kteří se už těšili na party. V 19:00 přišlo vyvrcholení celého dne - vyhlášení. Boardstix workshop, kterého se opět zúčastnilo mnoho mladých kreativců, odměnil za super výtvory Hanku Trundovou, Filipa Gronycha, Lucii FormánkovouElišku Sladkovskou. Demo Pass Contest opět odměnil ty nejaktivnější testery, kterými tentokrát byli tito riders. Na pátém místě Lucie Formánková, která tak získala sluchátka Sony a kšiltovku Mystic. Čtvrté místo obsadila Marie Hromčíková, která si odnesla také sluchátka Sony a kšiltovku Mystic. Eliška Sladkovská si za třetí místo odnesla luxusní žabky Reef a kšiltovku Mystic. Její brácha Matěj Sladkovský si za druhé místo odnesl velký batoh Nobile Wake a kšiltovku Mystic. První místo obsadil Petr Doležal a získal tak multifunkční sluchátka Sony 3v1, pro změnu kšiltovku Mystic a stejně jako ostatní i doplňky v podobě slunečních brýlí a dalších věcí od Nobile Wake!

Po vyhlášení ještě proběhl klasický Just Ride rain, během kterého mezi diváky od fotostěny přistálo spoustu produktů od našich partnerů. Hned poté se všichni začali přesouvat k prostoru mezi barem a vodou, kde vyrostly dva stánky Budweiser Budvar a stánek Jack Daniel's, čímž mohla odstartovat Jack Daniel's Fire Afterparty. DJ Hlava rozehrál party tak, že se tancovat začalo prakticky hned po začátku mejdanu a tak tomu bylo až do ranních hodin. Tentokrát nám zahrál i člen FR crew Honzik Protivanský aka DJ SNPX, který tak pomohl udělat z afterparty super show. Když mluvíme o show... Tu přijel neplánovaně udělat i Horsefeathers skate team. Ten v rámci probíhající skejtové tour F.O.T.R. 2016 dorazil za naším speakerem Michalem Čejkou, který je zároveň dlouholetým členem a tahounem téhle party. V rámci tour kluci musí kluci plnit často dost kontroverzní úkoly. Tahle parta se ale ničeho nezalekla a posíleni drinky a panáky Jack Daniel's úkoly plnili, čímž bavili sebe i všechny ostatní, kdo na mejdanu byli. 

Tolik ke čtvrté zastávce na Nákle, která získala 5 hvězdiček z 5 možných od spousty riderů a pravidelných účastníků Just Ridu. Máme velkou radost, že po čtvrté zastávce můžeme s klidem říct, že opět přibylo lidí, které wakeboarding baví a po Nákle můžeme říct, že i ti, kdo dosud jezdili jen na vleku, se nadchli i pro ježdění za lodí. Jak už je zmíněno o odstavec výše, už tuhle sobotu proběhne další zastávka ve Stráži pod Ralskem a my tak teď jdeme dělat maximum pro to, abyste si co nejvíce užili i tuhle zastávku. See ya v sobotu u vody!

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.