Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - Stráž pod Ralskem

Stráž pod Ralskem v sobotu 16.7. přivítala letos už pátou zastávku Just Ride! Summer 2016 tour a hned na úvod hlásíme, že to byl nabitej den! Pátá zastávka přinesla nejbohatší program a zároveň se pyšní zatím největším počtem riderů, účastníků i diváků. Mrkejte, jak jsme si sobotu užili…

Po třech moravských wakeparcích jsme se přesunuli do jednoho z těch českých, který se nachází ve Stráži pod Ralskem. Letos tady k už tak velkému počtu překážek přibyla ještě jedna v ČR unikátní záležitost v podobě mega překážky s bazénkem, který má na jedné straně duhu, uprostřed vodu a vpravo bednu, která přechází v PVC trubku. Fajn je i dvousloupový vlek Wakemaster, který slouží především začátečníkům, kteří tak mají ideální prostor k rozježdění. Příjemnou atmosféru v areálu pak dotváří místní Wake Bar, za kterým v sobotu byla tak jako vždy úsměvavá obsluha.

Akci jsme odpálili v 10 hodin dopoledne, kdy se i roztočily na minutu přesně oba vleky a první nadšenci začali brát registraci ve Freeride.cz stánku útokem. Ti, kdo se zaregistrovali tak automaticky s Demo Passem na půjčování výbavy získali i zvýhodněnou permici za 350,- na celý den, což je luxusní cena. Ti, kdo dorazili pro registraci zároveň mohli jako vůbec první vidět na živo novou kolekci Freeride.cz, která kromě dámských tílek, trik a pánských trik, obsahuje i historicky první Freeride.cz snapbacks a truckerky. Pro dámy byly navíc opět připraveny plavky Nunui Bali, které si mohli před zrcadlem v klidu vyzkoušet.

Ti, kdo přijeli s vlastní výbavou i ti, kdo přijeli bez ní, hned po registraci začali nabíhat do stánků partnerů akce a testovat prkna i vázání. Na výběr bylo ve Stráži z prken a vázání DUP Double Up, které přivezla parta Wakeguru.cz. V tomhle stánku bylo také možné si prohlédnout a vyzkoušet neoprény, vesta nebo poncha SoöruzGlidesoul. Dále riders mohli vybírat z prken a vázání RonixHyperlite od Snowboard Zezula nebo z prken a vázání Humanoid. Prkna Brunotti byla k vyzkoušení na stánku Mystic, kde navíc probíhala prezentace neoprénů, vest a dalšího wake vybevení a oblečení téhle značky.

Ve 12:00 odstartovala avizovaný nabitý program tradiční #samosebouvýzva, které náš speaker Michal Čejka věnoval přezdívku Mistrovství světa v třídění odpadu. Soutěžilo se opět v hodu zmačkaných PET láhví do žluté popelnice a my máme radost, že i tentokrát se do soutěže zapojil velký počet mladších i starších třídičů. Vítězové ze soutěže nakonec vzešli 3 a odnesli si tak každý věcné ceny. Na třetím místě skončil Shaun, který je, jak se dozvíte později, kluk mnoha talentů… Druhé místo patřilo Hubisovi a vítězem se stal Tomáš Bolardt.

Kolem poledne už žhavil svůj Sony Action Cam set v Sony stánku Honza Kaňůs Kaňůrek, který byl opět všem zájemcům k dispozici na natáčení jejich jízd. A že jich nebylo málo! Všichni riders měli navíc možnost si na Sony Action Cam stánku kamerku vypůjčit a nechat si ji přidělat třeba na helmu nebo prkno. Záběry se těm, kdo se do natáčení zapojili objeví už brzy v e-​mailové schránce a také budou k vidění na našem Facebooku.

Dalším bodem programu byl SportGroupCZ Crazy Bike contest, který spočívá v jízdě na kole s upraveným řízením. Když zatočíte doleva, kolo jede doprava a naopak. Viděli jsme opět spoustu zajímavých pádů, ale i slušnou porci vynalézavosti. Proběhl zde třeba i pokus přelstít tenhle záludný systém chycením vidlice a jízdou bez použití řidítek. Rozhodčí ale stanovili jasná pravidla a vítězem se tak s opravdu nejdelší ujetou vzdáleností stal Shaun, pro kterého to během soboty tak bylo druhé ocenění.

Na minulé zastávce na Nákle si tipovací soutěž připravila parta Mystic, tentokrát jste si tipnout mohli na stánku Towee. Tahle česká značka, která vyrábí rychleshnoucí osušky totiž vyhlásila ve Stráži tipovací soutěž, která kladla jednoduchou otázku - Za jak dlouho od úplného namočení jejich osuška uschne? Nutno podotknout, že před pověšením na šňůru neproběhlo žádné ždímání, které u těchhle osušek stejně není potřeba. Časy se tipovaly různé. Někdo ambiciózně sázel třeba na 3 minuty, jiný třeba až na několik hodin. Nejblíž nakonec byli Eva Holubčáková87 minutamiLukáš Kuhnhodinou a půl. Vítězové tak získali designové osušky Towee.

Svůj stánek měla blízko vody také parta FreestyleZOO, která byla připravena coachovat všechny zájemce, kteří se postupně psali na jejich tabuly. Kromě toho kluci přivezli i svůj merch v podobě slunečních brýlí a dalších doplňků. O kus dál jste mohli najít stánek DronPro, kde bylo možné domluvit testovací let s dronem Phantom 4 od firmy DJI. Kdo si pak ze soboty chtěl přivézt vzpomínku v podobě fotky, mohl se nechat vyfotit od party Fujifilm před fotostěnou nebo jinde s kým se mu zachtělo a to buď na Instax nebo Fujifilm zrcadlovku. Instax fotku dostal každý samozřejmě jak jinak než instantně. Vytištěnou fotku ze zrcadlovky si pak každý mohl vyzvednout na stánku Fujifilm.

V 15:00 náš program pokračoval Shark SUPs /​ Break a leg Paddle Battlem, do kterého se opět přihlásilo 16 kluků a 16 holek. Tentokrát byl kladen větší důraz na slovo battle a účastníci tak byli vyhecovaní do sebe víc jít. Povoleno byl využít pádlo i jinak než na pádlování. Podmínkou však bylo, netrefovat se do protivníka. Kdo ale šikovně trefil jeho paddle board, mohl získat slušný náskok. V dámské kategorii si třetí místo odnesla Diana. Druhá byla Katka a vítězkou se stala Aduš. Mezi kluky si třetí místo odnesl mladý Martin Ludvík. Druhý skončil Mára a vítězem se stal Shaun, pro kterého to tak bylo už třetí ocenění. Jak jsme říkali… Je to kluk mnoha talentů. Během celého battlu probíhala na břehu emocemi naplněná exhibice v podání party Break a leg. Především LoukyProuziče, kteří přivezli nafukovací boxovací rukavice a na břehu rozdávali mezi kámoše jednu nečekanou ránu do obličeje za druhou. Boxovací battle proběhl i mezi holkami, které v Paddle Battlu dojely stejně a diváci tak zažili další zpestření programu.

V 17:00 přišel na řadu Surfskates CZ contest, který se uskutečnil na cyklostezce nad wakeparkem a spočíval v tom, kdo dokáže za co nejkratší čas na surfskatu překonat stanovenou vzdálenost, kterou značily dva kužely. Jelo se tam a zpátky s otočkou u rozhodčích a diváků. Právě otočka byla na surfskatu ta nejvíc “tricky” část a také se při ní ztrácelo nejvíce času. Vítezný čas 17,68 nakonec patřil Honzovi Hubačkovi, který tak získal vlastní surfskate v hodnotě 8 000,-! Ti, kdo se při surfskatování zapotili, se mohli osvěžit drinkem ve stánku Kokosy.cz nebo si dát třeba luxusní rolovanou zmrzku Ice'n'roll.

S šestou večerní byl čas na očekávaný Wakeguru.cz Best Trick contest, do kterého se přihlásil rekordní počet riderů, kteří byli nahecovaní na zbrusu nové prkno DUP Double Up. Contest se jel na dvou vedle sebe ukotvených kickerech, takže nikdo nebyl v nevýhodě, ať už jezdil pravou nebo levou nohou dopředu. K vidění byly stylové polety a protažené graby, ale i třeba 360ky na obě strany. Velkou radost nám udělal fakt, že se do contestu zapojili ti nejmladší ve věku 12 let i zkušení rideři, kteří už mají naježděno více kilometrů a jejich tachometr ukazuje přes 50.Třetí místo a věcné ceny od Wakeguru.cz si odnesl Míla Vozáb za TS FS 540. Druhý se umístil Martin Ludvík také za TS FS 540 a také tak získal věcné ceny. Na prvním místě přistál Marek Dvořák za HS FS 540 Indy a odnesl si tak nové prkno od DUP Double Up Wakeboards. Rozdali jsme také dvě special ceny. Jedna směřovala rodině Vopičákově, která se zúčastnila ve složení táta, máma i dcera. Druhá special cena směřovala Ondru Dvořákovi, který předvedl trik, který jsme pojmenovali FS 180 naked ass clapping. O jaký trik jde si asi už domyslíte… Navíc ho můžete vidět ve videu.

Na Best Trick contest v 19:30 navázala exhibice DUP Double Up wakeboards teamu ve složení Honza Krejbich, Michal Pokorný, Tomáš Šantrůček, Jiří “JJ” Jindřich, Matěj ŠtěpánekAdéla Cigániková. K vidění byly stylovky od všech riderů. Z konkrétních triků můžeme zmínit třeba S-​Bend od Honzy Krejbicha nebo Double S-​Bend od Tomáše Šantrůčka.

Po exhibici jsme se vrhli na vyhlášení vítězů Demo Pass contestu, který ocenil ty nejaktivnější testery sobotního dne. Těmi se stali:
1) Vašek Sedlář
2) Ondra Dvořák
3) Adéla Cigániková
4) Diana Mariaková
5) Kateřina Raselová

Po vyhlášení byl čas uhasit žízeň z tak nabitého dne v Budweiser Budvar stánku, kde se točila jak 10° tak 12°, nebo jste si mohli dát vychlazený cider Somersby. Pak už jsme počkali jen na tmu a mohli jsme si dát třešničku tohohohle super dne v podobě promítání nového team videa Snowboard Zezula s názvem Wakecation, které skvěle sedlo na závěr dne. Tím ale Just Ride ve Stráži nekončil. Hned po promítání se totiž rozjela Jack Daniel’s Fire Afterparty, ke které hrál DJ Lu2 a několik partiček se tak sešlo na parketě v party módu. Mejdan jel až do ranních hodin a Jack taky… Někteří, posilnění právě Jackem, třeba vyrazili na kole k molu předvést své cyklo dovednosti do vody, někteří své dovednosti předváděli při tancování. Tak či onak, byla to zase další skvělá Just Ride party.

Děkujeme všem, kdo jste do Stráže dorazili ať už jako aktivní riders nebo jako diváci a užili jste si s námi super den. Poslední zastávka letošní tour proběhne už tuhle sobotu na přehradě Hlučín u Ostravy! Více informací najdete ve facebookové události. Na závěr tu pro vás máme video z akce od Lukáše Marela ze Separation Films:

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.