Langenfeld Open presented by O'Neill byl úlet!

Z Langenfeld wakeparku k nám dorazilo info o premiéře contestu Langefeld Open presented by O'Neill, který byl jedním slovem úlet a to v dobrém smyslu slova. Pojďme se podívat na to, jak akce proběhla.

Největší wake areál světa, německý Wasserski Langenfeld, po delší odmlce přivítal mezinárodní wakeboardový conetst - první ročník Langenfeld Open presented by O'Neill. V závodě startovalo 60 riderů z 15 zemí světa, kteří proti sobě jeli na unikatnímu set-​upu, který obsahoval několik Unit hacks překážek.

Úroveň ježdění byla vysoká a tlak na ridery tak maximální a to už od prvních jízd. Pouze 16 ze 46 mužů a 8 ze 14 žen postupovalo do head to head finále. Dokonce i top rideři jako Dominik Gührs, Lior Soffer, Steffen Vollert a Dylan Miller byli eliminováni už v kvalifikaci.

2800 diváků hecovalo ridery k těm nejlepším a největším trikům. V kvalifikaci se vytáhl lokální rider Nick Schäfers když zajel ostříleného zabijáka Daniela Granta. Tihle dva se střetli později i v head to head finále. Tentokrát si však Daniel nenechal své místo mezi nejlepšími vyfouknout.

Po bitvě mezi 8 nejlepšími John Dreiling, Gunther Oka, Daniel GrantAaron Gunn pokračovali do superfinále. Každý rider měl dvě jízdy, ve kterých měl příležitost se porvat o 10 000 dolarů prizemoney. Nejlépe z téhle čtyřky zajel John Dreiling, který svou jízdu odjel v perfektu. Po závodě se nechal slyšet: "Jsem nadšenej, byl to skvělej den! Tenhle závod pokryl všechny aspekty wakeboardingu. Na klasických contestech, na které jezdím, nemám příležitost jet proti riderům, kteří jezdí hlavně air tricky. Bylo skvělý, že s alternativním kickerem to tentokrát bylo možné."

V ženské kategorii prosti sobě jely Courtney Angus, Maxine Sapulette, Julia RickAnna Nikstad. Z téhle čtveřice nakonec nejlépe zajela Anna Nikstad, která do své jízdy zakomponovala rail to rail transfery a obří KGB na kickeru. Po závodě prohlásila: "Mám ohromnou radost! Jsem nadšená, že se mi povedlo vyhrát tenhle unikátní contest. Těším se na další ročník Langenfeld Open 2018."

Na závěr si rozhodně dejte highlights edit. Více informací o akci pak najdete na webu a na Facebooku.

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.