Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - Těrlicko

V pořadí druhá letošní zastávka série wakeboardových happeningů Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 se o uplynulé sobotě 11.6. odehrála v areálu Ski & Wake park Těrlicko. FR crew společně s partnery akce tak na severní Moravu přivezla nabitou porci zábavy, kterou si návštěvníci akce opět mohli užívat po celý den až do ranních hodin. Pojďme se podívat, jak to tentokrát proběhlo...

Areál Ski & Wake parku Těrlicko nás v sobotu přivítal pohodovou atmosférou, novým barem s písečnou pláží a příjemnou teplotou vody. Akce tak mohla odstartovat v plánovaných 11 hodin, kdy už byly na místě a ready stánky všech partnerů a speaker - všem dobře známý plzeňák Michal Čejka, tak mohl odpálit program dne!

První registrovaní jezdci začali na vodu naskakovat hned po 11 hodině. V rámci Just Ridu všichni jezdili za skvělých 350,-, což je hodně friendly cena. Na set-​upu, který čítal dva kickery (na každou stranu jeden), lámanou bednu na jedné straně a A bednu na druhé, funbox, rovnou bednu, vystřelovák a menší kicker začaly padat mega triky. Mega hlavně kvůli tomu, že první dva kickery jsou doslova kosmické a vystřelují do vesmírných výšek.

Riders měli tentokrát opět možnost otestovat vybavení od mnoha wakeboardových firem a bylo jasné, že kdo bude chtít otestovat prkna, vázání a další vybavení od všech tak, aby měl to nejlepší srovnání, bude mít co dělat, aby to během dne stihl. Kolekce prken a vázání Double Up Wakeboards, neoprénů a vest Soöruz a dámských věci Glidesoul představila parta Wakeguru.cz.

Nejnovější prkna a vázání Hyperlite Wakeboards (TECH článek o aktuální kolekci si můžete dát tady) a Ronix Wakeboards představili kluci se Snowboard Zezula, kteří současně přivezli i wakeskaty Remote. Letošní novinka na českém trhu Humanoid Wakeboards také opět dorazila s aktuální kolekcí prken a vázání. Kromě hardwaru jste si na jejich stánku mohli prohlídnout nebo rovnou koupit stylové doplňky jako třeba dřevěné hodinky Wooden.land s Humanoid logem.

Poprvé se Just Ridu zúčastnila značka Nobile Wakeboards, tu reprezentuje lokál z Těrlicka, všem dobře známý, Kuba "Zálej" Zálejský, kterého jste mohli vidět během dne diktovat tak, jak to má ve zvyku. Další hardware přivezla parta z českého zastoupení významného hráče ve světě wakeboardingu - Slingshot Wake. Značka Slingshot je známá třeba podporou projektu Shredtown. Nejnovější video z jejich produkce, Shredtown Jamboree, si můžete střihnout tady.

Ty nejnovější a největší pecky byly k vidění a vyzkoušení na stánku Electric, ReefNeff. Petr Šmat, který má tyhle brandy na starost a je zároveň velkým milovníkem wakeboardingu si pro návštěvníky připravil možnost platby kartou, což je progresivní záležitost, kterou určitě leckdo ocení. Na Freeride.cz stánku se dále opět nacházel velký výběr dámských plavek Nunui Bali a svou základnu tu měla i firma Dronpro, která během dne prezentovala model dronu Phantom 4 od výrobce DJI, a díky které vzniklo několik cool fotek. Hned vedle Freeride.cz stánku směrem k vodě se nacházel Budweiser Budvar stan, ve kterém tekla 10°12° proudem.

Tolik ke shrnutí možností, které návštěvníci mohli využít. Ve 14:00 odstartovala na stánku Samosebou.cz soutěž #samosebouvýzva, do které se postupně zapojilo spoustu návštěvníků, riderů, partnerů akce a dalších. Soutěže, která spočívala v trefování se sešlápnutými plastovými láhvemi do žluté popelnice na plasty, se aktivně účastnil i náš speaker, který byl spíš exhibiční záležitostí a ukázkou toho, jak by to mělo vypadat. Ještě lepší než Michal a další, kdo se do soutěže zapojili byl nakonec zmíněný Petr Šmat, který si tak s vítězstvím odnesl i věcné ceny.

V 16:00 pak odstartoval Wakeguru.cz Best Trick contest, který se odjel na prvních 4 překážkách v parku (2 kickery a 2 bedny) a každý rider měl tak šanci v jedné jízdě vyslat hned dva triky. Contest byl opět pro nesponzorované jezdce, nicméně úroveň ježdění byla vysoká a bylo tak na co koukat. K vidění byly comba na bednách, triky jako bs noseslide to switch fs boardslide, S-​Bend, Scare-​Crow a další. Nejlepší riderkou se stala Patricie Chodorovská za Noseslide to Backtail a odnesla si tak Fujifilm Instax Mini 8. Třetí flek mezi klukama obsadil Tomáš Rotkegel s tantrum to revert na kickeru a získal tak sluchátka Sony. Na druhém fleku se umístil Květoslav Mattych za S-​Bend a získal tak Sony MP3 Walkmen. Za vítěze rozhodčí určili Filipa Křesálka, který vyslal na kickeru mega tantrum tailgrab a protože nic vyššího a stylovějšího během vymezených 45 minut nepadlo, bylo rozhodnuto a Filip si při vyhlášení převzal hlavní cenu - Double Up Wakeboards prkno.

Ať už rideři měli ambice na contest nebo ne, po celý den mohli využít skvělé možnosti, kterou si pro ně opět připravil jeden z našich hlavních partnerů - Sony. Náš kámoš Honza "Kaňůs" Kaňůrek byl během dne ready na mole s akční kamerou Sony Action Cam a s radostí následoval na vleku každého, kdo chtěl natočit nějaký ten follow-​run. Během dne se tak dost zlepšil v rovné jízdě na vleku, protože rozhodně bylo koho natáčet a zájem byl velký. Další pecku pro ridery připravila parta Freestyle ZOO, která všem zájemcům během dne poskytovala coaching zdarma. Kdo se navíc rozhodl s touhle partičkou vyrazit na jeden z jejich campů, získal hned na místě slevu 20%. Více informací o chystaných campech se dozvíte tomhle článku.

Na 17:00 do areálu přijela parta skejtrů z Picnic Skateshopu a v místním betonovém bowlu, který je považován za jeden z nejtěžších na ježdění v ČR, rozjela za podpory firmy Vans, která do závodu věnovala hromadu věcných cen, neskutečnou show. Té navíc dodával velké grády náš speaker Michal Čejka - sám skejtr srdcem i duší. Nejvíc to zabíjel Honza "Jezus" Kesler, který od diváku získával zaslouženě props. Svoje skejtové skills vytasil i Marek "Murphy" Zach, který jinak během diktoval na waku tak, jak jsme od něj zvyklí.

Když v půl sedmé dofrčel vlek přišel čas na očekáváné vyhlášení. Jako první byli vyhlášeni největší kreativci Boardstix workshopu, kterého se účastnili ti nejmladší i starší. Designovali se papírové surfy a sešlo se hned několik luxusních obrázků. Dále se vyhlásili vítězové Demo Pass contestu, který opět ukázal, kdo z riderů byl v testování nejpilnější. Na 5.místě se umístil Tomáš Bolardt a získal tak triko Hyperlite, pásek Soöruz a mikinu Slingshot. 4. nejpilnější rider byl Aleš Venclík, který si tak odnesl triko Byerly, lycru O'Neill a ručník Soöruz. Třetí byl Max Krupa, který získal poukázku do areálu Freestyle Kolbenka, trika HyperliteSlingshot a sluneční brýle Electric. Na druhém místě se umístil Pioter Franciszek, který si odnesl poukázku do areálu Freestyle Kolbenka, triko Nobile, pásek Soöruz a sluchátka Sony. Nejaktivnějším riderem v testování byl Petr Skyva a jako vítěz Demo Pass contestu si odnesl poukázku do areálu Freestyle Kolbenka, boardshortky Nobile, lycru O'Neill a foťák Fujifilm Instax Mini 8. Na závěr došlo na vyhlášení Wakeguru.cz contestu, jehož průběh a vítěze jsme zmínili o pár odstavců výš.

Hned po vyhlášení jsme se přesunuli do Ski & Wake baru, kde jsme odpálili Jack Daniel's Fire Afterparty, během které padaly shots i drinky a díky geniální hudbě, kterou do repráků posílal DJ Hlava se tancovalo až do ranních hodin.

Na závěr bychom opět chtěli poděkovat vám všem, kdo jste si s námi dorazili užít wakeboardingem nabitý den a přesto, že během dne se přes Těrlicko přehnala nějaká ta přeháňka, vás nějaký mrak neodradil. Počasí nás totiž nijak nezastavilo ani neomezilo. Díky směřuje také k našim partnerům, kterými jsou:

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko, Radio Helax 93.7

Ať už jste s námi na těrlickém Just Ridu byli nebo ne, vězte, že už tuhle sobotu vyrážíme na další zastávku do brněnského Merkur Wakeparku, kde to opět rozjedeme tak, jak to baví vás i nás. Pro více informací o 3. zastávce Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 sledujte událost na Facebooku. See ya 18.6. u vody!

Další zajímavé články

Závěrečný film o Riders Meetingu je skoro tady!

Je to už nějaké doba, co jsem se naposledy bavili o Riders Meetingu, ale v zákulisí se poctivě stříhal film, který už brzy začne rozjíždět své premiéry! V tomto článku film lehce odtajníme a zároveň si akci částečně připomeneme. Samozřejmě nebudou chybět ani postřehy samotných účastníků, tak si to nenech ujít.