Audi Snowjam 2017

Blíží se největší snowboardová událost na území České republiky. Finále Světového poháru ve freestyle snowboardingu bude opět součástí akce Audi Snowjam 2017. Ta proběhne, kde jinde než ve Skiareálu Špindlerův Mlýn a my vám dnes přinášíme tiskovou zprávu, která nám dorazila do redakce.

Audi Snowjam, finálový závod Světového poháru ve freestyle snowboardingu v roce 2017 a zároveň 10. jubilejní ročník, se uskuteční v sobotu 25.března ve Skiareálu Špindlerův MlýnKrkonoších. Domácí diváci tak budou moci po roční pauze opět vidět na vlastní oči nejen souboj o vítězství v samotném závodě, ale i o vítězství v celém seriálu Světového poháru a dekorování vítězů křišťálovými glóby. Dle mezinárodních standardů se tohoto podniku zúčastní 60 mužů a 30 žen ze všech národních týmu. Nejlepší snowboardisté světa u nás budou soutěžit o celkovou dotaci 1.200.000Kč a body do olympijské kvalifikace.

Program Audi Snowjamu začíná v pondělí 19.března příjezdy prvních jezdců, kteří budou mít již od úterý možnost trénovat na páteční kvalifikaci a sobotní závod. Ve startovním poli se objeví i naše Šárka Pančochová, vítězka Světového poháru 2014 a miláček domácího publika. „Letošní ročník je jubilejní desátý a máme skvělé sněhové podmínky. Navíc Snowjam navazuje na Mistrovství světa ve Španělsku, takže všichni nejlepší jezdci budou v Evropě a dorazí kvůli kvalifikaci na olympiádu i k nám do Špindlu. Všichni se už těší na oslavu zakončení hektické závodní sezóny na sobotní párty“ řiká Martin Černík, zakladatel závodu, bývalý český reprezentant a současný trenér české snowboardové reprezentace. 

První Snowjam se jel v roce 2006 v Peci pod Sněžkou jako vůbec první závod světové serie World Snowboard Tour ve Střední a Východní Evropě. Od té doby se celý podnik výrazně zvětšil a prošel řadou progresivních změn. V roce 2009 se závod přesunul do největšího domácího resortu Špindlerův Mlýn a o čtyři roky později se stal v rámci Světového poháru FIS kvalifikačním závodem na ZOH.

V letošním roce bude opět finálový závod v sobotu, kdy proběhne také divácky atraktivní exhibice v disciplíně Big Air - Snickers Best Trick. Páteční kvalifikaci i sobotní semifinále a finále bude přenášet v přímém přenosu kanál ČT4 Sport. Vstup na akci je zdarma.

Doprovodný program bude opět přímo v srdci skiareálu Špindlerův Mlýn - Sv. Petr, kde na venkovním podiu a v krytém prostoru o ploše 1000 metrů čtverečních návštěvníci zažijí skvělou show. Kulturní program, který je nedílnou součástí akce, zahrnuje dva večery plné koncertů a dj setů ve stylu Rocku, Hip Hopu, Reggae a taneční hudby. Hlavním tahounem bude jistě páteční vystoupení britského MC a producenta Deadly Hunta, či sobotní koncert česko-​americké hudební skupiny N.O.H.A. hrající drum and bass a world music.

Program:

Pátek 24. 3. 2017 - Kvalifikace
10:00 – 14:00 Kvalifikace mužů a žen (Snowpark)

Sobota 25. 3. 2017 - Semifinále a finále
9:30 – 11:30 Semifinále mužů a žen
13:00 – 15:20 Finále mužů a žen
15:30 Dekorování vítězů
18:50 – 19:50 Snickers Best Trick (Big air)

Aktuální informace sledujte na stránce události na facebooku nebo na oficiálních stránkách akce www.snowjam.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!