Local Camps 2016 - Kaprun

Parta Freestyle Area si pro vás ve spolupráci s Českou snowboardovou školou připravila poslední letošní snowboard/freeski kemp v rámci své série Local Camps 2016. Tentokrát vyjedou za hranice naší banánové republiky, a to na rakouský ledovec Kitzsteinhorn, který nabízí jarní pojezd nejen v luxusním snowparku, ale také na sjezdovkách. Je zde také pravděpodobnost poctivě zaprášit v čerstvé nadílce sněhu, která v období konání kempu není v této lokalitě ničím nemožným. Co přesně vás čeká a nemine, najdete v následujícím článku.

Alternativy kempu
Podle vašich přání a možností si můžete vybrat několik variant výjezdu na ledovec Kaprun. Kemp samotný pak proběhne v termínu 16. - 23.4.2016, tedy 7 dní progresu v parádním snowparku. Kemp vždy obsahuje ubytování na 7 dní, skipass a případně coaching. Dopravu si každý řeší ve vlastní režii, nicméně lze domluvit spolujízdu. 

Freestyle kemp
Varianta freestyle kempu s profesionálním coachingem, pod vedením profesionálů Martina Kaňůrka (snb) a Robina Holuba (freeski) s navazujícím programem jako jsou videocoaching, workshopy, snb/​freeski test centrum, soutěže a foto/​video. Kemp je koncipován jako 7 denní a obsahuje kromě výše zmiňovaného samozřejmě skipass a ubytování. Kemp je vhodný jak pro zkušenější účastníky, tak pro úplné začátečníky, kdy k dispozici bude také coach pro výuku klasické metodiky jak snowboardingu, tak lyžování.

Basic kemp
Druhou alternativou je pouze možnost zajištění skipassu a ubytování na 7 dní, což je ideální alternativa pro ty, kteří preferují spíše sjezdovky a plánování dovolené ve vlastní režii.

APUL kurz
Kemp na Kaprunu je realizován ve spolupráci a asociací APUL ISIA, kde nabízíme všem snowboardovým instruktorům, kteří mají snowboardovou licenci C, možnost rozšíření na freestyle licenci B. V tomto případě je kurz celkem na 9 dnů a součástí je také ubytování a skipass.

Lokalita
Resort Kitzsteinhorn je z Prahy vzdálený cca. 500km, což je v ideálním případě nenáročných 5-​6 hodin jízdy autem. Kaprun leží dole v údolí, takže v dubnu je už možné chillovat po ježdění venku v příjemném jarním počasí. Součástí resortu je nejen luxusní snowpark, ale také sjezdovky a s ohledem na vývoj počasí také možnost freeride pojezdu jak ve své režii, tak s možností využití místního spřáteleného guida. Výše zmiňovaný snowpark disponuje nespočtem překážek a skoků v různých úrovních obtížnosti, takže na své si přijde jak začátečník, tak zkušený účastník kempu. Nutno připomenout také obří Super Pipe s hranou 7m a délkou kolem 150m.

Více info nejen o snowparku na Kaprunu najdete třeba v parádním článku na Freeride.cz.

Oficiální stránku snowparku Kitzsteinhorn - www.snowpark.kitzsteinhorn.at. Aktuální informace ze snowparku najdete také na jejich facebookovém profilu.

Ubytování
Ubytovací komplex Adler Resort, kde budeme ubytováni, se nachází v samotném centru malebného městečka Kaprun, kam se každoročně sjíždí nejen milovníci zimních sportů. Adler Resort Kaprun je nově vystavěný komplex o třech budovách, v nichž se nachází komfortně zařízené apartmány v alpském stylu s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou na pokojích. Součástí hotelu jsou samozřejmě bezplatná parkovací místa, vyhřívaná a uzamykatelná lyžárna nebo třeba bezplatná finská sauna a infrasauna s odpočívárnou. Zde nám jako místnost pro přednášky a videocoaching poslouží restaurace, kde jen tak mimochodem čepují Plzeň. Více o Adler Resort Kaprun na jejich stránkách www.adlerresortkaprun.cz.

Realizační tým
Věnovat se vám budou lidé, kteří snowboardingem či freeski a horami žijí a našli cestu, jak být na horách co nejvíce. Vynasnaží se vám pomoci vylepšit vaše jezdecké dovednosti a přiučit vás něco o pohybu ve velkých horách. Náš team se vám pokusí předat zkušenosti nabyté v různých českých, evropských i světových resortech a pomoci se zorientovat v možnostech, jak strávit zimu a třeba jak hledat práci spojenou se snowboardingem či lyžováním. 

Hlavním organizátorem kempu je parta Freestyle Area, potažmo Michal „Migi“ Ritter. Migi je hlavním motorem projektu Freestyle Area, který se stará o mnoho snowparků v České republice (např. Vítkovice či Pec pod Sněžkou). Zde uplatňuje zkušenosti nabyté především na rakouském ledovci Dachstein, kde dlouho působil jako shaper. Věnuje se také coachingu mládeže na sportovním gymnáziu v Jilemnici. Působí také jako jeden z hlavních představitelů asociace Czech Snowboarding.

Hlavním freestyle snowboard coachem bude Martin Kaňůrek, který má mnoholeté zkušenosti ze závodění a také coachování campů právě pro partu Freestyle Area nebo třeba Masterclass kemp Martina Černíka. S Martinem Kaňůrkem spolupracujeme již několik let a za 7 let pořádání freestyle kempů se dle našeho názoru jedná o top coache, který je schopen jasnou a efektivní formou předat svoje letité zkušenosti nejen zkušeným jezdcům, ale také začátečníkům. 

Freeski coaching bude mít na povel jeden z našich top freeskierů, člen freeski reprezentace ČR a jeden z adeptů na Olympiádu Robin Holub. S Robinem spolupracujeme v rámci freestyle kempů ve Vítkovicích, kde každoročně předává svoje letité zkušenosti efektivní formou a vždy posune své svěřence o několik levelů dopředu.

Motorem tohoto projektu je Šimon Svoboda, který je profesionálním instruktorem snowboardingu, lyžování, běžeckého lyžování a telemarku. Šimon je vedoucím metodické komise České snowboardové školy. Na jeho současnou, už dvanáctou sezónu, se vrátil do Rakouska a působí právě na Kaprunu a v Obertauernu. Má za sebou sezóny v Peci pod Sněžkou, zmiňovaných rakouských střediscích, švýcarském Verbier, australském Perisheru a novozélandském Mt. Ruapehu. Bude mít na starost především jezdeckou a freeridovou část campu a přípravu účastníků kurzu B ke zkouškám.

Dalším coachem bude Ivoš Šimurda, který do celého projektu, kromě jeho snowboardových a coachovských schopností, přináší také trochu akademického pohledu. Ivoš je absolventem FTVS s diplomovou prací o snowboardingu. Dlouhá léta pracoval jako shaper pro Q-​Parks především na Dachsteinu, Závodil v českém poháru ve slopestylu a v současné chvíli se věnuje vzdělávání instruktorů pro českou snowboardovou školu. Ivoš bude mít na starosti přednášky o sportovní přípravě a mnoho dalších.

Je zde též možnost získat speciální cenu na služby místního snowboardového guida Michiho Hartwergera, který má nejvyšší rakouské snowboardové a lyžařské vzdělání. Michi na Kaprunu vyrostl a poté, co procestoval velkou část světa, se sem vrátil a pracuje jako manager a freeride guide v místní lyžařské škole. Michi zná v okolních horách každý kámen a může vás vzít do míst, kam většina lidí jen tak nezavítá.

Více informací, ceny a registrace najdete na našich stránkách www.freestylearea.eu. Aktuální informace pak na stránce událost na facebooku.

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...