Freeride.cz Just Ride! 2011 startuje

Většina z vás si loni určitě všimla série akcí s názvem Just Ride, kterou jsme ve Freeride.cz vymysleli a připravili pro všechny z vás. Tenhle kolotoč víkendových “demofestů” se ve spolupráci s Jägermeisterem a Swis-Shop.cz roztočí i letos a právě teď a tady najdete veškeré informace.

Ještě než se pustíme do detailů, musíme vás upozornit, že první zastávka se koná už v sobotu 8. ledna, a to v šumavské Železné Rudě, konkrétně v areálu Belveder v tamním Snowbitch snowparku. Pokud tedy jste z jižních nebo západních Čech a máte to na Šumavu blízko, vůbec neváhejte a v sobotu doražte!

Svou účast můžete potvrdit NA FACEBOOKU.

Čeká vás totiž za málo peněz spousta muziky. V rámci možností bude co nejlépe připraven místní Snowbitch snowpark, místní shapeři slibují tyto překážky v provozu: 6m bedna (rakev), 6m nerez speed rail jekl, spina s kládou navrchu, jibbovací auto s 6m dvojtrubkou, skok 6m table, dřevěná lámačka 6x3m s plastovým povrchem, malý 3m skůček pro děti, plastová roura a platforma se dvěma skoky, 6m a 10m. Aktuální stav parku můžete sledovat v Parks Infu. Cena denní permice na Belvederu je 390,- Kč, informace o areálu najdete přímo na ofiko stránkách (http://belveder.wz.cz/) nebo na Holidayinfu ZDE.

Freeride.cz Just Ride! 2011:
Teď už ale informace o celé tour, i pro ty, kdo loňský Just Ride nezažili. V letošní sezóně pod hlavičkou Freeride.cz - ve spolupráci se Swis-Shop.cz, snowboardovými firmami a jednotlivými areály - organizujeme už druhý ročník řady akcí s názvem “Freeride.cz Just Ride!”. Jde o sérii snowboardových “happeningů”, které se uskuteční během ledna a února celkem v šesti zimních střediscích na českých horách. Základním programem nebude závod, ale jen “volné ježdění” v kvalitně připravených snowparcích. 

Účelem je přitáhnout do snowparků veřejnost, nikoliv sponzorované jezdce, jako tomu je například na Českém poháru a dalších závodech. Samozřejmě to ale neznamená, že akce není vhodná i pro “závodníky” nebo sponzorované jezdce, naopak ;-). Snowpark bude ozvučen, na konci dne (akce bude probíhat vždy v sobotu) proběhne rozdávání cen od sponzorů mezi lidi a večer následuje párty v klubu včetně kulturního programu (DJs, kapely, tombola) v režii Jägermeisteru.

Demo stánky:
V areálu, co nejblíže snowparku, bude vždy postaveno stanové městečko se stánky Freeride.cz a dalších partnerů, ve kterém budou probíhat tzv. ”demo testy”, neboli zapůjčování snowboardové výbavy. Pro tuto sezónu jsme dohodnutí s těmito značkami: Ride, Flow, Burton, Nitro, Forum, Nidecker, K2, LIB Technologies, GNU, Roxy, Bataleon, OakleyMcDavid. U každého stánku si budete moci oproti občance zdarma (!) zapůjčit snowboardy nebo další výbavu, která bude k dispozici. Zároveň vám samotní “vyslanci” jednotlivých firem ochotně a rádi poradí s čímkoliv, odpoví na otázky týkající se jednotlivých modelů a doporučí to nejlepší pro vás. Vy si tak budete moci během jednoho dne krásně porovnat snowboardy několika značek a podle toho si třeba pořídit výbavu. Jde o jedinečnou možnost, která je v zahraničí (např. v Alpách) naprosto běžná, ale na českých horách doposud nerealizovaná.

Demo passy:
Bezplatné zapůjčení věcí ale zdaleka není vším, co v rámci Freeride.cz Just Ride! 2011 nabízíme. Novinkou pro letošek je systém tzv. Demo passů, kdy před zapůjčením prvního prkna dostanete kartičku s kolonkami všech demo značek. Při zapůjčení snowboardu dané značky dostane do passu razítko a pro ty, kteří sesbírají za jeden den nejvíce razítek (čili otestují nejvíce různých prken), budou připraveny hodnotné ceny (mikiny, trička, peněženky atd.)!

Fotograf a kameraman:
Známe to všichni. Snowboarding je atraktivní sport a hltáme všechny ty fotky nebo videa, na kterých jsou zachycení profíci. Jak je ale složitý si nechat nafotit fotku nebo natočit záběr, když toho zas tak moc neumím? I tohle vám umožníme na Just Ride akcích. Všichni z vás si budou mít možnost nechat od fotografů Freeride.cz nafotit akční fotky na překážkách a natočit si video záběry, které pak budou moci stáhnout z Freeride.cz. Stačí jen koukat kde zrovna fotí náš fotograf a natáčí kameraman a tam jezdit!

Swis-Shop.cz Facebook contest:
Pořád to ale není všechno! Fotky vašich triků od našeho fotografa budou co nejdříve po akci natažené na Facebook stránku Freeride.cz do speciální galerie. Tam po každé zastávce Just Ride proběhne tzv. Facebook Contest - soutěž o nejlepší fotku, ve které rozhodnete sami o vítězi/​vítězce. Je to jednoduchý - kdo sám sebe označí a dostane nejvíce “likes”, obdrží kredit na nákup na Swis-Shop.cz v hodnotě 2000Kč! Každé kolo bude probíhat vždy do další Just Ride akce, ukončíme ji pokaždé v pátek o půlnoci.

Pro coaching:
Stejně jako loni, i letos budete opět moct na kopci využívat “služeb” sponzorovaných a zkušených jezdců. Například na Belvederu v Železné Rudě budou ready jezdci českého Snowbitch/​Nidecker teamu - Honza Hůrka, Honza HaasAdam Arnošt. Coachové budou k dispozici u jednotlivých překážek a rádi vám poradí s jakýmkoliv trikem.

Swis-​Shop snb klinika:
Kromě zapůjčení hardwaru různých značek bude k dispozici i "Snowboardová klinika” ve stánku internetového shopu Swis-Shop.cz. Tady si budete moci nechat zdarma navoskovat skluznici, nabrousit hrany nebo třeba jen utáhnout šrouby. Zároveň budete moci otestovat kvalitní vosky značky Oneballjay!

Ozvučení, speaking a horký JägerBull:
Snažíme se, aby na všech zastávkách bylo ozvučeno jak stanové městečko, tak co největší část snowparku. Parádní atmosféru tak budou dotvářet dunící beaty linoucí se z repráků ;-) Průběh akce budou komentovat a po celý den vás bavit kluci z našeho spřízněného portálu Studentskaleta.cz Kryštof Kóča. O zábavu bude postaráno, to se nebojte! ;-) Během dne bude navíc možnost se ohřát horkým JägerBullem od hostesek na Jäger stánku.

Freeride.cz stánek:
Veškeré informace najdete v našem Freeride.cz stánku, kde najdete vždy někoho z naší trojice Majk - Riči - Márty a rádi vám zodpovíme veškeré dotazy. Zároveň u nás obdržíte Demo pass a po skončení akce (cca kolem 16 hodin) přesně tady rozdáme ceny těm nejpilnějším “testovačům”.

Jägermeister Afterparties:
Na každé zastávce na vás budou čekat klasicky parádní afterparties v režii Jägermeisteru. To znamená, že u vchodu dostanete od Jäger chicks welcome shot zdarma, na baru pak budou speciální super ceny na Jäger drinky a k tanci a poslechu zahrají DJs zvučných jmen jako Jorgos, Akvamen, Nimand nebo Hammer. V Železné Rudě to budou právě JorgosNimand.

Místa a termíny:
Takže co dodat, snad už jenom místa a termíny, abyste si je pečlivě zapsali do diářů. Těšíme se na vás!

8.1.2011 – Belveder, Železná Ruda
15.1.2011 – Deštné v Orl. horách
22.1.2011 – Pec pod Sněžkou
29.1.2011 – Dolní Morava
12.2.2011 – Neklid, Boží Dar
19.2.2011 – Špindlerův Mlýn – Svatý Petr

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!