The Art of Flight - nejočekávanější film roku

Určitě si všichni vzpomínáte, jak Travis Rice se svým trhákem “That’s It That’s All” před dvěma lety totálně překopal rozměry filmového zpracování snowboardingu. Red Bull Media House ve spolupráci s Brain Farm Digital Camera letos opět pod vedením Travise Rice přináší po dvouletém natáčení další film, který má potenciál změnit historii snowboardové kinematografie.

Red Bull Media House ve spojení s Brain Farm Digital Cinema přináší film “The Art of Flight" od režiséra Curta Morgana. První premiéra proběhne 7. září 2011New Yorku v City Beacon Theatre a bude pokračovat po celém světě. Dostane se samozřejmě i k nám, o konkrétních termínech a místech vás budeme včas informovat. Filmu se budeme věnovat ještě hodněkrát, zatím ale malé preview přímo od Red Bull Media House...

"The Art of Flight" kombinuje vyprávění a sledování vývoje jednotlivých postav v průběhu dvouletého natáčení prostoupené tou nejtechničtější snowboardovou akcí. Vše je zachyceno nejmodernějším filmařských vybavením, z něhož většina byla navržena právě pro tento projekt. V jednom filmu se spojuje úžasná akce s občas až hrůzným dobrodružstvím v nevyhnutelném dramatu, kterým se produkční crew cestou prodírala. Divácí budou z bezprostřední blízkosti sledovat, jak Travis Rice společně s partou nejlepších jezdců na světě absolvuje dvouletou misi ve snaze předefinovat co všechno je možné na snowboardu.

"Díky plnému ponoření jezdců do natáčení tohoto filmu jsme schopni ukázat tím pravý způsobem, jaké to je pro nás cestovat do nejvzdálenějších míst na zemi a hledat nejdynamičtější terén a podmínky, " říká Travis Rice. "Naše vítězství a soužení jsou zachyceny v tomto temnějšm, dramatičtějším filmu než byl That’s It That’s All. Po celou dobu natáčení jsme balancovali na tenké hranici mezi tím, kdy to všechno neustále tlačit dál, a momentem, kdy už je nutné se stáhnout zpátky."

Rice si pro svůj nový film vybral komplice ze seznamu nejlepších snowboardistů naší doby včetně dvojnásobného jezdce roku Johna Jacksona, Marka Landvika, olympijského medailisty Scottyho Laga, Nicolase Müllera, DCPho, Jakea Blauvelta, Pata Moora, Jeremyho Jonese a dalších. Všichni z nich se chtěli zúčastnit obrovské výzvy v hledání nových, ještě neprozkoumaných horských terénů vhodných pro snowboarding. Darwin Range v chilské Patagonii, Tordrillo Range na Aljašce, Snake River Range ve Wyomingu, AspenColoradu, Andy nebo Kootenay MountainsBritské Kolumbii - to jsou některé z lokací, kde se natáčelo.

Brain Farma Cinema zachycuje dramatickou krásu přírody a samozřejmě snowboardingu díky neustále se rozšiřujícímu arzenálu filmové techniky. Natáčení ze vzduchu na Cineflex V14 se mísí s ultra-​slow-​motion záznamem z Phantom HD Gold z různých doposud nepoužitých úhlů a nespočtu dalších kamer a nástrojů k vytvoření tohoto jedinečného uchvacujícího pohledu na snowboarding.

"The Art of Flight" vychází na Blu-​ray ™, DVD a iTunes na celém světě 8. září 2011. Podívejte se na trailer a více o filmu najdete na ArtofFLIGHTmovie.com.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!