Co vše se dělo na Shred Vacation 2017

Druhý březnový víkend hostily Vítkovice v Krkonoších první ročník akce Shred Vacation, jejíž součástí byl i závod Horsefeathers King of Jib 2017. Tři dny plné snowboardingu a freeskiingu, v jednom z nejlepších českých snowparků této sezóny mohly odstartovat. Diváci mohli vidět night shooting, samotný závod King of Jib, večerní best trick a užít si dvě více než povedené party se všemi jezdci. Zde je report, který nám dorazil do redakce. Čti a příště val do Vítek.

Provoz K2 snowparku ve Vítkovicích byl pro tuto sezónu již definitivně ukončen, ale my se pojďme vrátit o nějaký ten týden zpátky, kdy celá Freestyle Area crew a spousta dalších lidí, naplno makali, aby se mohl uskutečnit první ročník akce Shred Vacation, jejíž součástí byl i sobotní závod Horsefeathers King of Jib 2017. Počasí nám přálo a přípravy se, až na malý páteční deštík, vydařily a organizátoři tak mohli jezdcům i divákům nabídnout takový setup, který byste v této sezóně hledali na českých kopcích marně.

V pátek, s úderem oběda, se začali v netknutém parku postupně rozkoukávat první jezdci, kteří mohli jako první otestovat balíky slámy, raily, schody i připravené skoky. Během odpoledne již byla z Jägermeister tatrovky slyšet hudba a první diváci se tak mohli začít rozehřívat na večer, kdy byl v plánu večerní shooting pro všechny příchozí.

Jak se stmívalo, postupně do parku dorazila, až na několik výjimek účastnících se současně probíhajícího MS ve Španělsku, celá česká snowboardová a freeski špička. Night shooting vedený zkušeným fotografem Lukášem Oujeským probíhal podle plánu a jezdci se postupně přesouvali z jedné překážky na druhou. Také přítomnost několika desítek diváků na tatrovce, dávala všem tušit, že celý víkend začíná tak jak má. 

Zoltán Strcuĺa vypálil Čechům rybník

Sobotní ráno, lehce spojené s páteční kocovinou, rozsvítilo sluníčko a kolem deváté hodiny se už začal park plnit jak jezdci, tak prvními zvědavými diváky, kteří chtěli mít na odpolední závod nejlepší místa. Po obědě museli freeskieři vyklidit pozice a přesunout se do rolí diváků, jelikož byl na programu sedmý ročník snowboardového závodu Horsefeathers King of Jib 2017.

Velká konkurence a slibné prize money slibovaly nejvyšší level československého snowboardingu. Obhájce loňského vítězství Roman Dlauhý nestihl začátek a pak už se jen marně dotahoval na výkony vedoucí trojice David Čonka, Darek BergmannZoltán Strcuľa. Poslední jmenovaný však nakonec vypálil českým jezdcům rybník a stal se celkovým vítězem letošního ročníku Horsefeathers King of Jib, druhý skončil Darek Bergmann a třetí místo bral David Čonka. Také holky předváděly na velkých překážkách své kvality a jejich kategorii ovládla Diana Augustinová před Terezou ČermákovouMichaelou Kopčilovou. Kategorii hobby ovládl polský rider Kacper Bobowski před Filipem ZnamenáčkemHonzou Hubáčkem. Mezi nejmladšími byl nejlepší Kuba Hroneš.

Best trick ve stylu make it rain

Večer se opět mohli zapnout do svých vázání i lyžaři a chystat se spolu se snowboardisty na večerní best trick. Ten organizátoři zvolili formou cash for tricks, což znamenalo, že byl hodnocen každý odjetý trik. 

Jakmile se diváci občerstvili a zaujmuli zpět své pozice kolem celého setupu, mohly začít lítat bankovky vzduchem. Moderátor Honza Bašný, za hlasité podpory publika, rozdával jednu bankovku za druhou. Na české poměry padla spousta kvalitních a těžkých triků, David Čonka dokonce v mezičase stíhal pro diváky i klikovat. Během večera si rideři rozdělili v bouřlivé atmosféře, a za přítomnosti několika stovek diváků, několik tisíc korun. Mezi snowboardisty si po prospaném odpoledni spravil chuť Roman Dlauhý a mezi lyžaři nejvíce triků vrátil Šimon Bartík, pro nějž to byla generálka na MS v Sierra Nevadě.

Po závodech se jezdci i diváci společně přesunuli z Jägermeister tatrovky k horní stanici vleku, kde pokračoval program v místním bistru Rondo. Vyklizený prostor se proměnil v parket, kde se mohli všichni náležitě vyřádit a zakončit sobotní program. Hudební produkci měli na starost dvorní Jägermeister DJs N´zymAkvamen.

Nedělní pohoda

Všichni, komu ještě zbyla nějaká síla v nohách, z řad jezdců i diváků, mohli v neděli ráno zapnout vázání a vyrazit do opět perfektně připraveného snowparku, kde mohli všichni dle libosti vyzkoušet jakoukoliv překážku, udělat si fotku na slámě, nebo si prostě užít slunečnou neděli po vydařeném víkendu a nabrat potřebou sílu do dalšího týdne. 

První ročník víkendových radovánek Shred Vacation je za námi a my už se těšíme na další!

Video Shred Vacation 2017

Video Horsefeathers King of Jib 2017

#ShredVacation
#HorseFeathersKingOfJib
#NeprestavejteShredit

Díky všem partnerům: Horsefeathers clothing, Jägermeister /​ #NeprestavejteLovit, Redbull, Excelent, G-​shock, Vans, K2, Dakine, Sencor action cam, Freestyle Area, Jestřábek /​ #nedelejproblemy

Díky všem mediálním partnerům: Freeride.cz, Boardmag.cz, Radio SPIN 96.2 fm

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!