Expedice Kanada 2015 - 3. část (Fernie)

Expedice Kanada 2015 je tu se svým třetím pokračováním, ve kterém nás Dan Janík a jeho skupinka zavede do dalšího střediska v Britské Columbii. Následujícím cílem na jejich třítýdenní okružní cestě po Rocky Mountains byl po Revelstoke a Whitewater resort Fernie. Další dobrodružství tedy začíná.

Máme za sebou deset dní v Rocky Mountains a naše další zastávkou je městečko na jihu BC – Fernie. Ubytovali jsme se v motelu Powder Mountain, což je trochu ironie, protože před pár dny prošla Rocky Mountains teplá fronta, a teď je vše na kámen zmrzlé. Večer začíná pršet a my jen doufáme, že nahoře jsou srážky sněhové.

Ráno se potkáváme s týpkem jménem Clerance, který ve Fernie už šestou zimu pracuje jako snowboardový instruktor, v létě dělá pilota v Northern Territories a dnes bude naším průvodcem po místním areálu.

Přes noc napadlo několik centimetrů mokrého sněhu a překvapivě to stačilo na zakrytí starých stop a pojezd se tak stal celkem příjemným. Clerance nás zavedl několik set metrů nad vrchní stanici lanovky a před námi se otevřely dosud neprojeté kuloárky.

Bylo velmi příjemné mít s sebou lokála, který nás provázel po areálu, občas zastavil a ukázal, kde se dá z čeho dropnout nebo přeskočit gap.

Několikrát jsme zastavili na hranici areálu a Clerance nám ukazoval, kde je jaký skin track, kam stojí za to šlápnout na splitboardu, nebo kde se dá zadarmo přespat na hutu (Co je to hut bylo vysvětleno v prvním letošním článku od kluků ze SplitUnite.net Sea to Sky – Splitboarding v Kanadě – pozn. FRedakce).

Přesto, že jsme ve Fernie strávili sobotní den, vypadalo to spíš jak pondělí ráno. Nikde žádné fronty, na sjezdovce jsme vždy potkali maximálně několik lidí a sjezdovky zůstaly krásně urolbované celý den, což je možná ale také tím, že v Kanadě prostě na sjezdovce nikdo nejezdí.

Fernie byl zatím největší areál, který jsme navštívili a rozhodně je to místo, které stojí za návštěvu. Dala by se tu strávit i super sezóna a člověk by měl celou zimu stále co prozkoumávat. Tak a teďka vyfotit mrkve a hurá na odpočinek do Calgary!

Pokud vás tento článek zaujal a nestihli jste předchozí dva díly, na těchto odkazech se k nim můžete vrátit – Expedice Kanada 20151. část Revelstoke, 2. část Whitewater.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!