Freeride.cz Just Ride! 2011 - Neklid

Zima je sice teprve v půlce, ale naše letošní Just Ride tour se pomalu blíží ke svému konci. Ještě než se ale spolu - doufejme, že v hojném počtu - sejdeme ve Špindlu, tak se podíváme slovem a obrazem (statickým i pohyblivým) na Neklid.

Právě tam, v Krušných horách, pár metrů od německých hranic a kousek od Božího Daru, nejvýše položeného města v České republice, kde mimo jiné lokály přebývá i sám Ježíšek, se v sobotu 12. února konala už pátá letošní zastávka série akcí s názvem Freeride.cz Just Ride! 2011. Myslím, že tenhle cirkus už vám nemusím moc obšírně popisovat, protože to do vás tady na FR (jak by taky ne, když to je naše akce, že ano) cpeme každý týden.

Dovolím si ale připomenout, že se jedná o akci zaměřenou na veřejnost, čili v podstatě na 100% z vás. Snažíme se, aby nabídka a program uspokojil všechny, kdo alespoň trochu holdují snowboardingu. O to jsme se snažili i v sobotu na Neklidu ve Swis-Shop.cz Nitro snowparku, kde nám s akcí velmi pomohli místní Neklid Local Riders v čele s čerstvým tátou Filipem “Palmexem” Majkusem. Všem, kdo se na akci podíleli, včetně areálu samého, mockrát děkujeme!

Výsledkem spolupráce byl sobotní ranní obrázek, ve kterém jste našli připravený snowpark, stanové městečko i ozvučení tentokráte ovládané přímo z historické Red Bull event káry Volvo TP21/​P2104 “Sugga”. Bohužel, jak tomu na horách a v Krušných obzvláště bývá, počasí si s námi opět pohrálo. V pátek totiž sneslo vydatný déšť a v noci pak mráz, takže si dovedete představit, jak asi vypadaly sjezdovky a park po ránu. Beton by se styděl. Lokálové udělali maximum, ráno stáhli dopady rolbou, ale i tak se určitě jezdilo méně, než kdyby bývalo nezapršelo a nezamrzlo. Ale kdyby chyby. Prostě kdo jezdit chtěl, ten jezdil. A alespoň byla o to větší motivace půjčit si jedno ze zbrusu nových prken od vystavovatelů a vyzkoušet jeho ostré hrany.

Stanové městečko tentokráte vyrostlo na vrchu snowparku, ostatně jak to na Neklidu vždycky chodí - kousek od legendárního Rumburaku, pod parkovištěm. Kromě RB Suggy a stánku Freeride.cz, kde klasicky probíhala registrace, jste mohli dále procházet, prohlížet, půjčovat, občerstvovat se nebo si nechat navoskovat prkno či se něco přiučit ve stáncích Swis-Shop.cz, Oakley, Jägermeister, Nitro, Ride, Nidecker, Flow, McDavid, Burton, LIB Technologies, ForumYetti School. Počásko se po deštivém pátku uklidnilo, štípal mráz a semtam vykouklo slunce, takže podmínky byly fajn. 

Už od rána se rozjela klasická pohodička ve stanovém městečku. Hudba hrála, moderatizátoři KryšťaKóčou zase rozjeli svůj freestyle (mimochodem props pro ně, protože dokázali vměstnat svůj výstup na Neklidu mezi dvě mega kalby v pražském Kostele... až jim zpovědnice byla malá), Jäger tekl proudem, ať už samotnej, s Red Bullem nebo jako novinka s horkou čokoládou. Prkna, vázka, gogle a páteřáky... všechno se půjčovalo klasicky zdarma všem oproti občance a obratem putovaly samolepky na demo passy. Během dne byl pokořen rekord letošní Just Ride tour v kompletně vyplněných demo passech, kdy je dokázalo vrátit celkem 25 lidí (!), z nichž si 20 odneslo ceny od našich partnerů. Největší balík včetně vázka Nitro Raiden si po právu odvezl Radek "Winder" Procházka, jehož koučové z Nitro teamu označili jako největšího “progresora” dne. 

Bára Berdychová fotila seč mohla jak pro Swis-Shop.cz Facebook Contest, tak pro fotogalerii. Bob z LIP Production po pátečním porno mejdanu v pražském Kostele nenaspal skoro minutu, ale i tak natáčel, dokud se mu sirky mezi očními víčky nezlomily. Výsledek jeho práce můžete shlédnout právě tady:

Kdo měl zájem a nestyděl se, pro toho byl opět připraven koučing zcela zdarma. A tentokráte šlo o lahůdku, protože Nitro do svého parku vyslalo jako “profesory” čtyři svoje hvězdy: Honzu Zajíce, Darka Bergmanna, Pavla Vyroubala a samozřejmě nechyběl místní lokál Martin Matoušek. Škoda jen, že bylo tak ledovo, takže rad profíků nechtělo využít vícero lidu.

Během dne se parkem pohyboval i náš kolega Riči, který na GoPročko natáčel všechny, kdo měli zájem. A jak vám Riči slíbil, tak plníme. Tady je ke stažení celkem 11 jízd, které přiřazujeme k jednotlivým lidem (poznáte se podle screenshotu):

No a nebyl by to Just Ride, aby neskončil parádní Jägermeister divočinou, která večer málem zapálila “Rumbáč” při vystoupeních kapel Brain Shake Rocket Dogz. K tomu nejde napsat nic víc než klasické “punk’s not dead”, což na Neklidu platí dvojnásob! Obrázek si udělejte ve fotogalerii ;-)

Pátou zastávku máme za sebou a celý Freeride.cz Just Ride! 2011 kolotoč se blíží ke svému konci. Poslední díl našeho vypečeného seriálu se totiž koná už tuhle sobotu 19.2. a nebude to nikde jinde než ve Špindlerově Mlýně - Svatém Petru. Kromě tradičního programu navíc budete moci pařit u speciální event Tatrovky Jägermeister, koučovat vás zdarma bude Forum team, proběhne módní přehlídka od Nikity a poslední Just Ride afterpárty se rozjede v klubu Jáma v centru Špindlu, kde zahrají DJs AkvamenJorgos. Více informací přineseme ve čtvrtek a v pátek, takže sledujte bleskovky. See ya!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!