Freeride.cz Just Ride! Winter 2016 - Karolinka

Poslední únorovou sobotu se pojízdný snowboardový cirkus jménem Just Ride! přesunul do východní části naší krásné země - do Skiareálu Karolinka v Beskydech, coby kamenem dohodil na Slovensko. Jak pátá zastávka letošní tour dopadla, si můžete přečíst právě teď.

Snowboardový cirkus jménem Freeride.cz Just Ride! Winter 2016 se na své páté letošní pokračování přesunul na východní cíp naší krásné země - do Beskyd. Skiareál Karolinka a místní SPK Snowpark kousek od Vsetína nás přivítal po třech letech a opět s otevřenou náručí. I přesto, že si s námi během letošní zimy počasí zahrává jako snad nikdy, se místní partě v čele s hlavním uměleckým sochařem Josém Kysučanem podařilo připravit park, na který by byl pyšný i kdejaký alpský resort, obzvláště pak v těchto sněhových podmínkách.

Dva týdny před akcí to vypadalo na parádní podmínky, na východu Moravy několik dnů chumelilo a Beskydy byly bílé jak to v zimě má být. Bohužel jak jsme si už letos zvykli přišla velká obleva a několikadenní vytrvalý déšť vykonal svoje. Naštěstí se počasí na pár dní před Just Ridem umoudřilo a alespoň začlo trochu mrznout. SPK crew tak připravila s vypětím všech sil snowpark parádních rozměrů, který čítal celkem pět platforem se třemi skoky a osmi raily. Takový setup v době, kdy je většina parků v ČR ráda za pár jibů, opravdu zaslouží respekt.

Just Ride stanové městečko tentokrát zabralo skoro celý prostor na dojezdu jediné místní sjezdovky a mohli jste v něm najít stánky Freeride.cz, Fujifilm.cz, Jack Daniel’s, Budweiser Budvar, Samosebou.cz, Sony Action Cam, Freestyle Kolbenka, Nev-​Dama, Rossignol, Gravity /​ Flow /​ Arbor /​ Snowboard Zezula, Bataleon /​ Lobster /​ Switchback, Capita /​ Union /​ Snowbitch.cz, Ride /​ SnowboardelVans.

Počasí nám tentokráte oproti předešlé zastávce na Neklidu přálo, dopoledne jsme se (letos poprvé) mohli dokonce trochu opálit a odpoledne se jen lehce zatáhlo. No hlavně, že nefoukalo nebo nepršelo. Postupně se na Karolince sešel slušný počet snowboardingu-​chtivých návštěvníků a také se přišel podívat i slušný počet diváků, pro které byly zajímavé především oba dva contesty.

První z nich byl na řadě další contest v rámci Snowboardel Junior Freestyle Tour, ve kterém měli opět šanci ti nejmladší zabijáci do 15 let věku. Díky početné Frontline crew zo Slovenska, která se zúčastnila už i zastávky na Dolní Moravě, byly obsazeny všechny kategorie a mohlo se jít na věc. Kluci a holky si to rozdali o ceny od Snowboardelu na dvou překážkách na spodní platformě nejblíže stánkům, konkrétně na lámané bedně a rovném kratším boxu.

V holčičí kategorii si nakonec odnesla vítězství Slovenka Nina Neméthová, v kategorii supergroms (do 10 let) další slovenský malý brat Martin Jósza a v nejsilnější kategorii groms (kluci 11-​15 let) všem vypálil rybník 13-​letý lokál z Karolinky Pavel Orság, který kromě mikiny Ride vyhrál i parádní mp3 walkman Sony. Ceny se nakonec ale stejnak dostaly na úplně všechny, takže si každý junior z Just Ridu na Karolince domů odnesl nějaký ten dáreček. Všem co vyhráli gratulujeme a ostatním děkujeme za účast.

SNOWBOARDEL JUNIOR FREESTYLE TOUR

Girls:
1. Nina Nemethová (15, Bratislava)
2. Barbora Marettová (15, Devín)
3. Iveta Juhasová (15, Bratislava)

Supergroms:
1. Martin Jósza (10, Bratislava)
2. Ondra Mankovský (10, Bratislava)
3. Matyáš Hanák (10, Zlín)

Groms:
1. Pavel Orság (13, Karolinka)
2. Tomáš Bortlík (14, Bratislava)
3. Filip Urban (15, Zlaté Moravce)

Po celý den samozřejmě probíhala testovačka spojená s Demo Pass Contestem, koučové z Freestyle Kolbenky zdarma poskytovali svoje cenné rady všem, kdo měli zájem o free coaching a Fujifilm kluci i holky fotili o 106 jak na zrcadlovky, tak na instaxy a fotky jste si rovnou mohli vzít na památku. Posilnit nebo osvěžit jste se mohli Red Bullem, Budvárkem nebo v chill-​out baru Jack Daniel’s buď teplým Firem s džusem (Strudl) nebo klasickým panákem Firu, Classicu nebo Honey. Soutěže o spoustu cen vás čekaly ve stánku Samosebou.cz, kde jste se také dozvěděli spoustu zajímavých a užitečných informací o třídění a recyklaci odpadu. 

Na stanovišti Sony Action Cam jste si mohli zdarma zapůjčit a vyzkoušet skvělé kamery této světoznámé značky a natočené záběry vám byly zaslány po akci na e-​mail. Zároveň parkem jako vždy lítal nahoru dolů náš “stalker” Shaun, který natáčel všechny kdo chtěli mít follow-​cam záběry, a nejlepší runy se už brzy objeví na Freeride.cz v soutěži Sony Action Cam Follow Contest. Ve stánku cestovní kanceláře Nev-​Dama opět probíhala díky dron-pujcovna.cz prezentace dronu DJI Phantom Professional, který se vznášel nad Karolinkou skoro celý den.

Na konci dne přišel na řadu opět Accent Jib Contest Prima Cool Best Trick určený pro starší ridery. Závod se jel stejně jako ten juniorský na spodní platformě a během cca 40-​minutového jamu kluci i holky vygradovali session do slušnýho šílenství. Zpočátku padaly jednodušší triky, ale postupem času se přiostřovalo až došlo k mnoha kontrolovaným i nekontrolovaným pokusům o různé transfery z odrazu jedné bedny do druhé, rotace na kink i ven a podobně. Vše zaznamenávali jako rozhodčí odbornící na slovo vzatí Pavel Vyroubal a Martin Kaňůrek, takže o správnosti výsledků nemohlo být pochyb.

Vítězkou v ženské kategorii a majitelkou zbrusu nového telefonu Accent se nakonec zcela zaslouženě stala Míša Kopčilová, která by styl mohla rozdávat po lopatách. V klucích nejvíc zabíjel, největší zásobou různých triků judges oslovil a mobil Accent si vysloužil pravidelný návštěvník Just Ridů Jirka Kališ z Valmezu. Za ním se umístil Lukáš Somr z Frýdku-​Místku a bronzovou pozici získal lokální matador, už 35-​letý Mára Talaš! Snowboard Nitro Cinema s designem COOL přidal k přenosnému repráčku Accent za druhé místo v contestu ještě za Best Trick Lukáš Somr díky svému Bs 360 Transferu do Grindu na lámačce. Všem gratulujeme!

ACCENT JIB CONTEST

Holky:
1. Míša Kopčilová (23, Tlamačov)
2. Natalie Dubská (21, Praha)

Kluci:
1. Jirka Kališ (28, Valmez)
2. Lukáš Somr (23, Frýdek-​Místek)
3. Marek Talaš (35, Vsetín)

PRIMA COOL BEST TRICK
Lukáš Somr - Bs 360 Transfer do Grindu na lámačce

Ještě jsme dlužní jména vítězů Demo Pass Contestu, kteří byli nejpilnější během celodenního testování výbavy, a vysloužili si tak parádní ceny od našich partnerů. Vítězka Katka Doležalová si například odnesla parádní 3-​in-​1 sluchátka Sony, boty Vans a další dárky, druhý Matěj Sladkovský mp3 walkman Sony, třetí Petr Doležal mikinu Vans atd. 

DEMO PASS CONTEST

1. Kateřina Doležalová
2. Matěj Sladkovský
3. Petr Doležal
4. Jirka Kališ
5. Pavla Sladkovská

Po slavnostním vyhlášení u Fujifilm fotostěny byl denní program u konce, ale to znamenalo jediné - že se blíží start Fire Afterparty by Jack Daniel’s. Ta se uskutečnila přímo na kopci v Restauraci U Vleku, ke kterému přibyl menší párty stan. K tanci zahrál nejprve rodák z blízkého Frenštátu pod Radhoštěm a jeden z nejvyhledávanějších současných party DJs Lucky Boy, kterého poté vystřídal DJ Hlava.

Toť vše k páté zastávce Just Ridu na Karolince, ještě jednou děkujeme moc všem kdo jste dorazili, našim partnerům, organizační crew a lokálům Josému, oběma Pavlům Mičkalovi i Vyroubalovi, Kaňůsovi a všem ostatním! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!